Blog

Bucketlist – Wat ik nog graag wil doen voordat de baby komt


Elk jaar maak ik rond deze periode een bucketlist. Eigenlijk eentje waarvan ik denk ‘Ah dit zou echt tof zijn om deze zomer te gaan doen!’, maar nu is er toch een variant op gekomen. Bij de meeste dromen hebben we inmiddels al een vinkje kunnen zetten, denk aan mooie reizen maken, ons huis, het trouwen en een fijne baan. Maar natuurlijk blijft er genoeg over om over te fantaseren. Daarom vandaag een lijst vol activiteiten, fijne momenten en ervaringen die ik nog graag zou willen ondernemen en beleven voordat de kleine dit najaar komt. We gaan er vanuit dat we onderstaande nog prima met ons mannetje kunnen doen trouwens, we zijn de moeilijkste niet en hebben vooral ook heel veel zin om met z’n drieën de toekomst tegemoet te gaan (sterker nog, we kunnen niet wachten!). Het zijn geen noemenswaardig grote activiteiten, want de hoogtepunten stapelden zich op en we hebben juist heel veel zin om even in wat rustiger vaarwater te komen. En dat kan perfect met onderstaande puntjes. Genoeg te doen de komende tijd, met bovenaan het lijstje: genieten!

Kanoën – Wellicht weet je het al, maar ik ben gek op varen. Ik hou van de rust op het water, van de mooie omgeving en het gezellig peddelen met drankjes, broodjes en gezelligheid. Ja, daar kan je mij bij wijze van spreken ’s nachts voor wakker maken maar aangezien dat niet zo praktisch is (’s nachts varen is wel cool denk ik, maar niet zo handig) is het ook best wel verstandig om mij gewoon lekker te laten slapen. De laatste tijd ben ik toch met geen mogelijkheid wakker te krijgen, problem solved! Maar kanoën staat echt nog heel hoog op mijn lijstje, zo leuk om te doen! Ik moet er niet te lang mee wachten, straks zinken we door mijn gewicht of pas ik niet meer in het bootje haha!

Naar Kopenhagen – Deze stad bezoeken staat al heel erg lang op mijn wishlist en hopelijk wordt het deze zomer dan toch echt werkelijkheid! Samen met Anne en onze mannen gaan we namelijk naar deze prachtige stad en we kunnen niet wachten. Heerlijk om nog samen echt even er tussenuit te kunnen, een mooi vooruitzicht en zo leuk om hier straks een vinkje bij te kunnen zetten. Kan niet wachten tot we daar zijn!

☆ Lekker spontaan naar het strand – Een zomer zonder strand? Dat is ondenkbaar, we houden er ontzettend van en eerder gingen we regelmatig spontaan na werk lekker uitwaaien of eten met uitzicht op de zee. Heerlijk om ook dit jaar weer te doen, zo fijn! Dit puntje mag dan ook niet ontbreken op deze fijne lijst.

Naar Antwerpen – We zijn echt dol op België (en overwogen voordat we dit huis kochten zelfs sterk om naar België te verhuizen) en we willen heel graag nog een tripje naar onze lieve buren uit het zuiden maken. We zijn dol op deze omgeving, de lieve en hartelijke mensen, de prachtige taal en het lekkere eten. Antwerpen staat nog op onze wishlist om gauw weer te bezoeken. Nog even zonder kinderwagen van de stad genieten, maar onze kleine man gaat het vast ook snel allemaal zien en bewonderen. Nu al zin in! Ook staat er een weekendje met vrienden naar de Ardennen op de planning, dat wordt een weekend vol gezelligheid, spelletjes, leuke activiteiten en heerlijk eten. Love it!

De babykamer – Natuurlijk mag dit punt niet ontbreken op deze lijst, niet alle activiteiten zijn immers babygerelateerd nu we nog even met z’n tweeën zijn, maar de babykamer klaarmaken vinden we fantastisch om te doen. Inmiddels weten we al welke meubeltjes we graag willen, welke kleuren we gaan gebruiken en denken we na over de accessoires. Heerlijk om te doen én handig voor de kleine straks. Dat vinkje móet er natuurlijk komen!

Blijven bewegen – Mijn buik blijft groeien en groeien, maar dat betekent niet dat ik elke minuut van de dag stil moet blijven zitten. Juist in tegendeel, beweging is ook in deze periode echt een must en daarom blijf ik de sportschool nog even bezoekjes brengen. En ook het wandelen blijft erin, al zal de intensiviteit uiteraard afnemen, wandelen kan nooit kwaad!

Een taart bakken – Een taart? Yes, die wil ik heel graag maken want het is toch echt schandalig lang geleden dat ik een taart heb gebakken. Voor het laatst nog met Anne, maar ook dat was al een tijdje terug. Het leek mij daarom tijd voor taart, daarom duik ik binnenkort de keuken in. Iemand ook een stuk? Dan reserveer ik deze alvast…

Mijn boek Liever met lef lanceren – Spannend! Gisteren mocht ik eindelijk vertellen dat ik eind september mijn ’tweede’ kindje verwacht. Hierover kan je in dit artikel meer lezen, zo bijzonder en overweldigend al die lieve reacties  en felicitaties. Het is echt een spannende fase en een achtbaan aan hoogtepunten waar we volop van genieten.

De leesflow te pakken krijgen – Omdat er zoveel op mij af is gekomen, kwam er van lezen niet veel terecht. Wel af en toe dat ik een boek kon oppakken, maar vaak was dit werkgerelateerd en minder echt ter ontspanning. Ik heb voor dit jaar als doel gesteld om een boek per week te lezen, dus ik mag flink aan de slag!

Het zijn geen onmogelijke activiteiten, het lijkt mij heerlijk om nog te kunnen doen nu we met z’n tweeën zijn en wie weet pak ik deze lijst er volgend jaar weer bij en doen we de puntjes dan met z’n drieën. Nog zo onwerkelijk en heel bijzonder! Stiekem strepen we de dagen wel af hoor, we kijken nu al regelmatig verliefd naar de echo’s en om ons zoontje straks te mogen ontmoeten… Een prachtig idee waar we nu al van genieten. Ik ben benieuwd of het gaat lukken om al deze punten op de bucketlist af te kunnen vinken.

Wat staat er op jouw bucketlist? 

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Youtube

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.