Blog

Bucketlist – Het eerste levensjaar van onze zoon

bucketlist
Als een echte lijstjesliefhebber (van boodschappen tot must reads, dankbaarheidslijstjes en meer!) ben ik stiekem al een beetje aan het fantaseren over het eerste levensjaar van onze zoon. Want hoe zal dat straks voor ons zijn om ouders te worden en wat komt er allemaal op ons af? We laten ons heel graag verrassen, maar ondertussen zijn we natuurlijk ook stiekem een beetje aan het dromen. En juist die dromen – groot én klein – hebben we op deze bucketlist geplaatst die we hopen te realiseren in het eerste levensjaar van onze zoon. Het zijn lichtpuntjes die we graag samen willen ervaren, maar ook apart van elkaar. Want gelukkige ouders vormen de basis van een gelukkig kindje, nietwaar?

Balans tussen gezin, werk en sociale activiteiten – Dit puntje staat bovenaan en vraagt tegelijkertijd het meeste van ons. Balans vinden tussen alle activiteiten vormt nu al vaak een uitdaging, straks zal dat met de kleine natuurlijk nog iets ingewikkelder worden. We willen heel graag alle ballen zo goed mogelijk hoog houden en hebben er vertrouwen in dat het ons gaat lukken. Toch is het een puntje dat niet mag ontbreken op deze bucketlist, want we streven ernaar om een goede en gezonde balans te vinden. In het begin is het hoogstwaarschijnlijk een zoektocht (die wij echt niet willen onderschatten!), maar hopelijk kunnen we het ons snel meer eigen maken.

Lichtpuntjes boek 1e levensjaar – Het lijkt mij prachtig om van het eerste levensjaar een boekje te maken waarin ik elke dag iets moois kan schrijven over en voor ons zoontje. Een lichtpuntje per dag, alleen al omdat hij het lichtpuntje voor ons is. Erg bijzonder om na een jaar terug te kunnen bladeren en deze genietmomenten te kunnen lezen en bewonderen. Juist omdat de tijd zo snel gaat lijkt mij dit heel waardevol.

Fit & energiek lichaam – Een bucketlist zonder uitdagingen is als een chipje zonder aardappel (om de eerste vergelijking die in mij opkwam maar te noteren…), daarom hebben we dit punt erbij gezet. We willen namelijk als ouders niet verslappen, maar fitaal en energiek zijn. Dan kan je mentaal en lichamelijk veel meer aan, daarom wil ik na de zwangerschap de tijd nemen om zo goed mogelijk te herstellen en weer aan mijn lichaam werken om de conditie en energie op te bouwen. Fit, fitter, fitst! Jord is al heel goed bezig en wordt o.a. golfer van het jaar en is regelmatig in de sportschool te vinden. Een motivatiebron om ook 2017 een fit jaar tegemoet te gaan.

Samen een hoofdstad bezoeken – Welke hoofdstad het gaat worden, weten we nog niet precies. Maar wij zijn reislustig en hopen met de kleine onze grenzen te blijven verleggen en veel moois te kunnen ontdekken samen. Een heerlijk vooruitzicht om dit als gezin te kunnen doen!

Een boek per week lezen – Toen ik deze lijst op Instagram plaatste, werd er vooral opgekeken door dit puntje op mijn bucketlist. Een boek per week lezen vraagt nogal veel van een beginnende moeder en tijd is juist heel schaars! Maar boeken lezen vormt ook een activiteit voor mijn werk waardoor ik echt up to date moet blijven, lezen voelt daarbij niet als een verplichting en ik lees erg snel. Ook zijn er maar weinig activiteiten waardoor ik echt kan ontspannen (misschien herken je dat wel), maar lezen heeft een rustgevende werking op mij en ook die momenten zijn heel waardevol. Ik lees nu ook een boek per week en waarschijnlijk gaan het er nog meer worden, waardoor ik de uitdaging aan zal blijven gaan om 52 boeken te lezen. Ook als de kleine er is. En is het realistisch? Dat ontdek ik volgend jaar, ik ben benieuwd!

Familie bezoeken in Polen – Wat een heerlijk vooruitzicht om straks met de kleine naar familie te gaan, we kunnen niet wachten tot dit moment! Mijn opa en oma verheugen zich heel erg op het ontmoeten van hun achterkleinkind en leven ontzettend mee met mijn zwangerschap. Die afstand maakt het iets ingewikkelder, maar gelukkig kunnen we regelmatig Skypen en mailen waardoor ook zij veel mee kunnen krijgen. Ja ja, moderne én zeer trotse overgrootouders straks!

Een bergwandeling maken – Een goede conditie maakt de activiteiten die we willen ondernemen als ouders een stukje makkelijker, maar vooral voor het maken van een bergwandeling is het cruciaal. Zoals je misschien weet genieten we elk jaar van prachtige bergtochten die we maken en ook als ons zoontje er is willen we dat graag samen ondernemen. Het vraagt logistiek wat meer van ons en het moet wel haalbaar zijn (we gaan niets pushen, we doen het immers voor ons plezier) en wie weet is ook dit puntje op de bucketlist mogelijk. Spannend!

12 nieuwe gerechten proberen – Onze menu’s worden steeds gevarieerder en langer, maar hoe leuk is het om nieuwe gerechten te proberen? Door een keer per maand te experimenteren hou je het toegankelijk, laagdrempelig én leuk!

Naar het strand – Of het nu zomer, herfst, winter of lente is: wij zijn niet weg te slaan van het strand. Van de mogelijkheid om uit te waaien tot genieten van de dansende golfen en het bouwen van zandkastelen; wij zijn dol op het strand en hopen met de kleine af en toe een bezoekje aan deze mooie omgeving te kunnen brengen. We wonen er niet om de hoek, maar maken er graag een dagje uit van. Nu al zin in!

Vol geluk en trots terugkijken op zijn eerste levensjaar – Last but not least hopen we samen volop te genieten van al het kleine en grote geluk dat op ons pad komt als gezin. We kijken uit naar de komst van onze zoon en genieten nu al van het idee dat we de puntjes van deze bucketlist samen kunnen afvinken. Het wordt een uitdagend, leerzaam, inspirerend en bovenalles liefdevol levensjaar. Wij zijn er klaar voor!

Een bijzondere en wellicht ambitieuze lijst met grote en kleine dromen die we samen hopen te realiseren. En het streven naar het behalen is al even waardevol als het bereiken in onze ogen. Het vormt ook geen must om het allemaal te realiseren, maar proberen is meer dan de moeite waard en we hopen hem bovenalles de liefde, warmte en het geluk mee te kunnen geven die hij zo verdient. Of het haalbaar is, dat is natuurlijk de grote vraag maar daarom maak je ook een bucketlist: mooie uitdagingen, vooruitzichten en dromen om na te jagen. En bovenstaande puntjes op onze gezamenlijke bucketlist zullen bijdragen aan het geluk, maar mocht het niet realistisch zijn dan merken we dat snel genoeg (en treuren we er ook geen seconde om) op zijn eerste verjaardag die we in ieder geval groots gaan vieren. Net als alle mijlpalen en viermomentjes tussendoor, want hij maakt ons leven nu al meer dan compleet.

Wat staat er op jouw bucketlist?

Liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Youtube

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.