Blog

7 X Grote aankopen van de baby uitzetlijst


Wij hebben flink geshopt voor de kleine, de tijd vliegt voorbij en we zijn inmiddels over de helft van de zwangerschap. Ons werd aangeraden om daarom goed te oriënteren welke items van de baby uitzetlijst wij nog in huis moesten halen, in verband met de levertijd is het zeker handig om hier op tijd mee te beginnen. Daarom doken we de flyers, magazines, blogs, vlogs en vooral winkels in om ons onder te dompelen in de wereld van kids. We zijn goed geslaagd met de 7 grote aankopen die op de baby uitzetlijst staan. We shopten deze bij de Prénatal en maakten gebruik van de personal shopper, zodat we alle informatie en uitleg konden krijgen die we nodig hebben om als ouders-to-be een vliegende start te maken.  Lees je mee?

Kinderwagen – Als er iets is waar we al vanaf het prilste moment van de kleine van op de hoogte waren, dan was het wel de kinderwagen die we graag zouden willen. En uiteindelijk zijn we ook bij onze keuze gebleven, het is namelijk de Joolz geworden in het grijs met leren handvatten in het bruin met stiksels. Het was liefde op het eerste gezicht, hij is lekker licht en flexibel. Ook is hij wendbaar, stevig en kan je de wagen makkelijk monteren en weer uit elkaar halen. Ideaal! We hebben er ook een bijbehorende luiertas en voetenzak bij aangeschaft, dan is het gelijk een mooie set waar we hopelijk nog erg lang plezier door mogen beleven.

Commode – Ook over de commode waren we er eigenlijk al vrij snel uit. We hadden de wens om een Hemnes te plaatsen in de babykamer die wat ruimer was, zodat je er extra veel spulletjes in kwijt kunt. Omdat de Hemnes tijdloos is kan deze ook extra lang mee. Hij heeft acht lades en past perfect op de kamer. Deze heb ik inmiddels met Anne in elkaar gezet en we zijn stiekem best trots dat het ons is gelukt! Een aankleedkussen erop, in de hoek een mooie wereldbol en de rest van de accessoires volgt hoogstwaarschijnlijk snel.

Ledikant – Tsja, hier hadden we dus echt geen ervaring mee en daarom besloten we ons te adviseren in de winkel. Toevallig liepen we tegen een betaalbaar en fijn model aan, het was precies onze smaak: wit, met iets bredere latjes aan de zijkant en verder zo simpel mogelijk. Deze hebben we uiteraard gekocht en inmiddels heeft het ledikantje een mooie plek gekregen in de kamer.

Box – Oké, we wisten echt niet dat een box zo groot zou kunnen zijn! En dan hebben we nog echt gekozen voor normale afmetingen. Daar hebben we ons dus een beetje op verkeken, maar geen paniek: ook de box krijgt binnenkort een mooie plek, maar daar wachten we dus nog even mee. Het is een witte box geworden met latjes die goed bij de stijl van onze woonkamer past. En hij is vierkant, kan ik nog meer over een box vertellen? Ik ben er blij mee en hopelijk de baby straks ook!

Matrassen (voor bed en box) – Wauw, wat kan een medewerker toch veel vertellen over allerlei soorten matrassen. Ik denk dat we bijna een uur hebben geluisterd om de juiste aan te kunnen schaffen, zeker als groentjes was dit dus een ervaring om niet snel te vergeten haha. Maar we zijn geslaagd en hebben er een goed gevoel bij. Onze prins gaat straks een heerlijke nachtrust tegemoet! Eh, dat hopen we dan maar. Even duimen, maar aan het matras zal het vast niet liggen haha. We kochten zowel een matras voor het ledikantje als voor de box. Hebben we dat maar vast compleet!

Babyfoon – De wereld van babyfoons ging voor ons open. Wat een aanbod! Ons viel gelijk het merk Alecto op en daar zijn we ook voor gegaan. Het is de Alecto DVM 260 geworden, eentje die beschikt over veel mogelijkheden én vooral de basis: zorgen dat je je baby goed kunt zien en horen. Verder kan je muziekjes afspelen, tegen de kleine praten wanneer nodig en het scherm bevat helder beeld. We hebben deze verder niet actief getest, maar hadden er wel een goed gevoel over. We zijn benieuwd hoe we de praktijk gaan ervaren!

Maxi Cosi – En last but not least kochten we de Maxi Cosi alvast, omdat je je kindje anders niet meekrijgt uit het ziekenhuis en we vonden het dan ook zeker nodig om bij de grote aankopen ook gelijk deze autostoel aan te schaffen voor de kleine. Het is ook daadwerkelijk een Maxi Cosi geworden (je hebt immers nog meer merken), er was er eentje in de uitverkoop en we kochten voor zowel de Joolz en deze Maxi Cosi nog een bijbehorende Dooky Cover voor een matchend printje in het grijs met mooie sterren erop.

Zo, dat was een flinke waslijst en dan te bedenken dat dit nog lang niet alles is. Wel zijn het gelukkig de grootste aankopen geweest, al willen we nog graag een garderobekastje aanschaffen met hanggedeelte bij de IKEA. Deze hebben we al wel op het oog, maar bij gebrek aan tijd hebben we deze nog niet gekocht en gemonteerd. Dit krijgt dus nog een vervolg, net als het aanschaffen van de kleertjes voor onze kleine man, de verzorgingsproducten en meer wat op de lange baby uitzetlijst staat. We doen alles met mate en stapje voor stapje, zo vergroten we voor onszelf de voorpret en gelukkig zijn we er met alles tijdig bij waardoor we er extra van kunnen genieten. Oh en we moeten écht niet de gordijnen vergeten te bestellen, aangezien daar natuurlijk ook een levertijd op zit. Al was dit laatste zinnetje meer als reminder voor mijzelf bedoeld haha.

Binnenkort gaan we de babykamer verder inrichten, wat een bijzondere fase is het toch!

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Youtube

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.