Blog

9 X Mijn zwangerschapsfavorieten en musthaves

zwangerschapsfavorieten-bydagmarvalerieMijn zwangerschapsfavorieten lopen erg uiteen en zijn natuurlijk ook persoonlijk. Wat voor de een als praktisch wordt ervaren, hoeft niet automatisch prettig te zijn voor de ander. Ik heb veel gehad aan onderstaande producten en deze kan ik terecht mijn lifesavers noemen gedurende de zwangerschap die deze periode een stuk aangenamer hebben gemaakt. Lees je mee?

☆ Kobo Glo HD – Ik lag soms midden in de nacht uren wakker – maar dan ook echt klaarwakker – waardoor ik het staren naar het plafond goed zat begon te worden. Ik hou ontzettend van lezen en daardoor kan ik mij ook goed ontspannen, waardoor mijn e-reader een geweldige uitkomst bleek te zijn. Het ingebouwde lampje zette ik op standje zacht en zo werd Jord niet wakker en had ik geen last van het felle licht. Op deze manier viel ik een stuk sneller in slaap en heb ik uren leesplezier kunnen ervaren op de meest vreemde tijdstippen…

☆ Lippenbalsem – Vooral aan het einde van mijn zwangerschap had ik last van schrale lippen. Dan was een lippenbalsem echt een musthave die ik altijd in de buurt had. Ook voldoende drinken blijft heel belangrijk tijdens de zwangerschap, daar kan geen lippenbalsem tegenop.

☆ Aveda Stress-Fix Creme Cleansing Oil – Ik heb een tijdje buikbalsem gebruikt – overigens heb ik alle soorten en merken getest – maar mijn buik reageerde hier niet goed op. Over het algemeen gebruik ik relatief weinig lotion en toen ik steeds las dat je als zwangere goed moet blijven smeren om striemen te voorkomen, ging ik natuurlijk ook aan de slag. Dit pakte bij mij niet zo gunstig uit, mijn buik werd steeds roder en begon flink te jeuken. Echt geen pretje om te ervaren en de verloskundige raadde mij aan om het smeren dan maar even te laten voor wat het was. Onder de douche heb ik wel een hele fijne olie gebruikt waardoor mijn huid toch kon ontspannen en werd gevoed. Deze kan ik dan ook zeker aanrader, mijn lifesaver was van het merk Aveda: de Stress-Fix Creme Cleansing Oil. Deze Creme Cleansing Oil bevat organische babassu- en zonnebloemolie welke de huid verzorgt, verzacht en reinigt. Ook heeft deze oil een stressverlichtende Stress-Fix aroma, welke de essences bevat van biologisch geproduceerde lavendel, lavandin, muskaatsalie, wierook en vetiver. De geur is echt verrukkelijk! Om even onder de douche te springen, deze oil te gebruiken en ontspannen de dag af te sluiten was echt een verademing.

☆ De Ouders van Nu app – Op mijn telefoon had ik de Ouders van Nu app gedownload, want ik had al bij verschillende bloggende mama’s deze handige tip gespot. En deze tip deel ik nu ook met plezier met jou! Waarom? Ik vond het super om middels deze app elke dag relevante informatie en weetjes te ontvangen over de fase van mijn zwangerschap en de groei van de baby afgestemd op mijn uitgerekende datum. Zo ontving ik dagelijks een nieuwe tip, kreeg ik aanraders voor relevante artikelen, video’s en nieuwtjes én was het aftellen extra feestelijk. Je ziet namelijk precies hoeveel dagen je nog moet tot de uitgerekende datum in combinatie met een afbeelding van de ontwikkeling van de baby. Echt een fijne mama musthave voor tijdens de zwangerschap.

Mijn 9 maanden dagboek – Dit dagboek vertelt je wat je allemaal kunt verwachten gedurende de zwangerschap. Het bevat allerlei handige tips en weetjes. Verder is er ruimte om je eigen ervaringen en gevoelens te noteren aan de hand van vragen die worden gesteld. Zo ontstaat er een persoonlijk, waardevol en leerzaam boek, waar je tijdens maar ook ná je zwangerschap fijn door terug kunt bladeren.

☆ Mijlpaalblokken van Hip & Hout – Je hebt de mijlpaalblokken al eerder voorbij zien komen in deze review, maar ik vind de blokken zo leuk dat ik deze nog graag laat terugkomen in dit artikel vol favorieten. Het is echt een feestje om hier de foto’s mee te maken en mee bij te kunnen houden hoe ver je bent. Echt een aanrader om mooie herinneringen mee vast te leggen voor later. Bovendien zijn de blokken ook later – als de kleine er daadwerkelijk is – te gebruiken. Ze zijn stoer, mooi, stijlvol en zeer fotogeniek!

☆ Shirts van Jord – De nu-nog-enige-man-in-huis had het af en toe niet gemakkelijk met mij. Ik ‘leende’ namelijk in de laatste fase van mijn zwangerschap steeds vaker shirts van Jord om in te slapen. Deze zijn tenminste niet zo kort, vallen wat ruimer en… zitten de kledingstukken van je vriend niet altijd veel fijner? Gelukkig vond hij het helemaal niet erg, maar shirts van je vriend zijn echt een aanrader voor het laatste trimester in de nacht.

Help, ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt – Het beroemde boek van Kluun is een favoriet geweest van Jord tijdens de zwangerschap. Hij heeft er hardop om gelachen en regelmatig naar gerefereerd de afgelopen tijd. Natuurlijk mag dit boek dan ook niet ontbreken in dit speciale lijstje vol zwangerschapsfavorieten!

☆ Davitamon Compleet Mama Plus – Voordat ik zwanger werd, slikte ik foliumzuurtabletjes en tijdens de zwangerschap ben ik overgestapt naar Davitamon Compleet Mama Plus. Deze capsules bevatten mineralen en visolie bij kinderwens en zwangerschap met onder andere foliumzuur, vitamine D en omega-3 vetzuur DHA. Het ondersteunt de ontwikkeling van de baby (bijvoorbeeld de hersenen en het gezichtsvermogen van de kleine) en het is bovendien goed voor de weerstand en het energieniveau. Een aanrader voor elke mama (to be)!

Natuurlijk waren ook de zwangerschapsbroeken heel prettig en heb ik veel gehad aan tijdschriften voor mama’s (in spé), maar bovenstaande musthaves hebben het mij de afgelopen tijd extra makkelijk en fijn gemaakt gedurende de zwangerschap.

Welke zwangerschapsfavorieten mogen niet ontbreken op jouw lijstje? 

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Youtube

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.