Blog

20 weken zwanger van ons tweede kindje

20 weken zwanger dagmar valerie

Wat ben ik blij om deze mijlpaal te kunnen bereiken, de dankbaarheid overheerst enorm. Die gedachte wil ik graag meteen delen in dit artikel waarin ik je meer vertel over hoe ik mij voel nu ik 20 weken zwanger ben van ons tweede kindje. Onze tweede geliefde zoon. Ik ben op de helft van mijn zwangerschap en de 20-weken echo zit erop. Ook nu vond ik het toch weer spannend. Het aftellen mag nu echt beginnen, we gaan aan de slag met de babykamer en vooral vieren dat we binnenkort een gezin vormen met z’n vieren. Dit kleintje is meer dan welkom en we kijken erg uit naar zijn komst. Wij kunnen niet wachten!

De 20-weken echo vond ik weer spannend

Bij Lucas voelde ik mij een uur voor de echo zenuwachtig en ook bij dit kindje was de spanning aanwezig. We zijn zo blij en dankbaar dat we deze mijlpaal van 20 weken mogen bereiken. Ook is het kindje nu al enorm geliefd en heel erg welkom. Een goede gezondheid heeft gigantische impact op de kwaliteit van leven die we elk kindje zo van harte gunnen; je hoopt als ouders niets liever dan dat de kleine gezond mag zijn voor zover dat zichtbaar is op de echo. Deze echo vormt ook nog altijd geen garantie voor hoe het kindje geboren mag worden en zijn toekomst, maar het is voor ons een hele fijne bevestiging om ons zoontje weer te kunnen zien en de afwijkingen uit te sluiten die zichtbaar kunnen worden op zo’n moment. Wat een rijkdom dat alles goed is en we verder kunnen genieten van deze zwangerschap met elkaar. We zijn op de helft!

Zwangerschapskwaaltjes en klachten

Over het algemeen voel ik mij energiek en fit. Ik merk wel dat ik mij wat meer als een zwangere moet gaan gedragen de komende periode, omdat het natuurlijk veel impact heeft op mijn lichaam. Juist omdat ik mij energiek voel, wil ik graag nog van alles doen en ondernemen. Met Lucas, Jord, dierbaren, het huishouden, mijn bedrijf en het illustreren… Genoeg leuks op de planning en verveling zit er niet bij. Toch moet ik ook opletten en voldoende rust inbouwen tussendoor. Ik merk dat mijn onderrug en bekken kwetsbaarder zijn en daar wil ik nu wat beter op inspelen, zodat het niet ten koste gaat van activiteiten die ik bijvoorbeeld met Lucas wil en kan doen. Mijn haar valt nog steeds flink uit, maar ik heb er ook een volle bos voor teruggekregen. Ik ben af en toe opeens een beetje misselijk of vermoeid. Ook dat herken ik van de zwangerschap van Lucas. Wat dat betreft merk ik tot nu toe nog steeds eigenlijk weinig verschillen op, erg bijzonder!

Sterker en meer vertrouwen

Ik voel dat mijn lichaam veel sterker is dan toen ik zwanger was van Lucas. Lucas houdt mij zeker fit en werkt dagelijks aan mijn conditie haha. Ook ben ik heel blij met de moederrol die ik mag vervullen en vind ik het geweldig dat ik straks twee jongens mag zien opgroeien. Het geeft mij ook vertrouwen dat ik al de nodige kennis en ervaring heb met Lucas, waardoor ik nog meer uitkijk naar de komst van dit kindje. Ik vertrouw echt op mijn intuïtie en moedergevoel bij Lucas en ik hoop dat ook bij mijn tweede kindje te kunnen blijven doen. Dat maakt dat ik niet alleen lichamelijk sterker ben, maar ook dat ik mij mentaal krachtiger voel. De onzekerheid en twijfels die ik als kersverse moeder had, daar heb ik geen last van en ik verheug mij juist heel erg op het leven met z’n vieren. Ik voel de kleine elke dag eventjes gezellig een paar keer en de bewegingen worden week in week uit steeds iets krachtiger. Het is een fijn onderonsje, deze momenten koester ik enorm.

Ontspullen en ruimte creëren voor nieuw leven: de babykamer

Wie mij de afgelopen weken heeft gevolgd op Insta, weet dat ik ontzettend veel spullen weg heb gedaan. We zijn druk bezig geweest met ontspullen en het huis voelt zoveel lichter, warmer en fijner. Het is nog meer een thuis geworden waarin we nieuw leven gaan verwelkomen. We hebben ruimte gemaakt voor de komst van de kleine, maar ook de verbouwingen in huis die de komende tijd gaan plaatsvinden. Na de verbouwingen kan dan eindelijk project babykamer van start gaan; wat heb ik daar veel zin in.

Al met al voel ik mij erg goed en koester ik deze fase waarin ik energie heb, mij lichamelijk fit voel en mijn buik nog niet in de weg zit. Mijn eigen broeken zitten al iets minder relaxt (vooral dat knoopje is irritant) dus de overstap naar jurkjes en zwangerschapsbroeken ga ik maken. Ik heb veel zin om aan de slag te gaan met de babykamer en hoop dat de verbouwingen gauw achter de rug zijn. Gelukkig krijgen we er een mooier, warmer en veiliger thuis voor terug!

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.