Blog

YALFEST Persconferentie en event


YALFEST, hét Young Adult event van het jaar, vond dit weekend plaats. En wat was het overweldigend en gaaf om erbij te mogen zijn! Dit festival gaf ons – liefhebbers en fans van YA – de kans om internationale bestseller auteurs te ontmoeten, workshops te volgen én met elkaar over boeken te praten. Het festival is geïnspireerd op de vele evenementen die in het buitenland voor young adult-lezers worden georganiseerd. Blossom Books en Best of YA Books zorgden ervoor dat ook wij van een boekenfestival kunnen genieten en het was onvergetelijk! Ik was aanwezig bij de persconferentie op vrijdag én YALFEST op zondag bij de Winkel van Sinkel (een geweldige locatie trouwens!). Lees je gezellig mee? 
IMG_6774

De persconferentie van YALFEST 2016
Ik keek ontzettend uit naar vrijdag, ik was namelijk uitgenodigd om als blogger aanwezig te zijn bij de persconferentie van YALFEST 2016. We vormden met andere bloggers een panel én mochten de internationale auteurs die speciaal voor YALFEST waren overgevlogen, daadwerkelijk ontmoeten! En ik heb het dan ook echt over dé internationale bestseller auteurs Becky Albertalli, Arwen Elys Dayton, Tahereh Mafi & Ransom Riggs, Tom Ellen & Lucy Ivison en Stephanie Perkins. Dat was echt heel indrukwekkend, je hebt zo lang en veel bewondering voor deze auteurs en opeens staan ze voor je neus. Heel onwerkelijk en bijzonder, we mochten vragen in het Engels stellen en mijn bewondering voor deze fantastische auteurs is nog meer toegenomen. Ze waren onwijs lief, gezellig en heel erg grappig. Ook was er ruimte om boeken te laten signeren (!) en met hen op de foto te gaan, wat een cadeau om op deze manier het weekend te beginnen. Ik kon mij geen fijner begin wensen en ik zou dit uur héél graag over willen doen.

Simon vs de verwachtingen van de rest van de wereld is nu prachtig gesigneerd door lieve Becky Albertalli én Thyrze heeft deze leuke foto gemaakt van Becky, Stephanie en mij. Ik kijk er met zoveel plezier op terug, echt een eer om hierbij aanwezig te mogen zijn. Thank you lieve allemaal van Blossom Books & Best of YA Books!

YALFEST 2016
De eerste editie van dit festival voor liefhebbers van YA vond plaats in de Winkel van Sinkel. Ik was hier nog niet eerder geweest en vond het gelijk echt een hele toffe locatie. Wat een mooie ruimtes en fijne plek voor dit event! Heel sfeervol, goed bereikbaar en we keken onze ogen uit. We begonnen met de hoofdact, waarbij de auteurs geïnterviewd werden, een quiz deden én het publiek vragen mocht stellen. Heel tof en bijzonder, ze waren tevens zo openhartig en lief. Vervolgens kregen we een lekker lunchpakketje mee en was het tijd om de verschillende activiteiten te bezoeken. Zo ging ik gezellig met Jessica en Lisa op de foto haha, wat was dat leuk!

Ook kon je een tijdelijke tattoo laten zetten, een persoonlijk versje laten maken bij Lars, je kon worden nagetekend, boeken en merchandise shoppen, geweldige workshops volgen (vloggen, Instagram fotografie, kalligrafie en schrijven) en natuurlijk op de foto met de auteurs. En over de goodiebag ben ik minstens zo enthousiast als over de dag zelf, er zat namelijk een boek in die op mijn wishlist stond De afstand tussen jou en mij. Ook krijgen de handtekeningen van de auteurs een speciale plek. Wat een feestelijke dag! Ik heb er heel erg van genoten en wil de organisatie ontzettend bedanken voor dit bijzondere event. Wat een spectaculaire tijd, mag dit weekend op repeat please?

P.s. Awesome nieuws!
Last but not least wil ik afsluiten met het ge-wel-di-ge nieuws dat YALFEST niet een eenmalig succes was, maar dat ook volgend jaar YALFEST in jouw agenda mag komen te staan! In 2017 zal namelijk de tweede editie plaatsvinden en ik kan stiekem nu al niet wachten. Als YA nog niet je favoriete genre was, dan is dat het absoluut wél na dit waanzinnige festival waarin de perfecte mix aan ingrediënten aanwezig was voor een onvergetelijke dag: lieve lezeressen, een fantastische locatie, gezellige en indrukwekkende auteurs, top organisatie en heerlijke goodiebags.

YALFEST werkt verbindend, verrijkend én maakt van lezen een onvergetelijke beleving! 

Wat is jouw favo genre om te lezen?

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Youtube

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.