Blog

Van welke kleine dingen geniet jij het meest?

IMG_20170513_222145_259
Let us find the magic in all the little things in life. Celebrate & enjoy! Ken je het fragment uit Winnie The Pooh waarin hij zegt dat soms de kleinste dingen in het leven de meeste ruimte krijgen in ons hart? Niet voor niets is het een cliché (maar zo waar!) dat we niet alleen oog moeten hebben voor het grootste, maar juist ook voor het kleine in ons bestaan. Als we altijd maar blijven zoeken naar het meeslepende en de overtreffende trap, zien we op den duur niet meer waarmee we echt worden omringd. Daarom vandaag een vraag centraal in dit artikel om even stil te staan van welke kleine dingen jij kunt genieten. Waar geniet jij het meeste van? 

Geniet je van de eerste zonnestralen in het voorjaar, fluitende vogeltjes, een goed boek of een warme kop thee? Een verlaten strand waar je een heerlijke wandeling mag maken, een warme douche of een zelfgebakken taart? Een meeslepende film, vers fruit of een schoon huis? Een spontane knuffel van je geliefde, een vrolijk liedje op de radio, een vers opgemaakt bed of een gezellig telefoontje van je vriendin? Zit het verschil tussen grote en kleine dingen in betaalbaarheid, omvang of juist de toegankelijkheid die betrekking heeft op afstand? Van welke dingen je ook geniet, ik hoop dat je elke dag een moment mag ervaren waarop je dit mag beleven. Dat je even op kunt laden en ontspannen door te genieten van er zijn.

Ik geniet al snel wanneer ik word omringd door mijn lieve gezin. Als ik ook nog eens mag genieten van een goede gezondheid, gezellige vrienden, een schoon huisje of lekker eten dan maak je mij meer dan gelukkig. Zijn dit grote of kleine dingen? Het zijn in ieder geval momenten waarvan ik hoop deze dagelijks te mogen ervaren. Als je het echt hebt over de toegankelijke, betaalbare, kleine tussendoortjes dan geniet ik intens wanneer ik een goed boek lees en er helemaal door kan worden meegesleept en van een liefdevol gesprek. Of een heerlijke kop warme chocomelk met een berg slagroom. Als het even kan qua timing, dan plan ik die choco graag in na een wandeling over het strand. Heerlijk uitwaaien, gedachten op een rij zetten en actief bewegen met zicht op de golven. Maar van kleine dingen genieten kan mij ook overvallen. Opeens borrelt dat gevoel op, als een vlindertje dat uit haar cocoon klimt om voor het eerst haar vleugels te spreiden. Bijvoorbeeld een spontane knuffel van Lucas terwijl hij op mijn schoot probeert te klimmen en mij met een triomfantelijk gezicht aan kan kijken. Als hij dan ook nog eens ‘mama’ zegt, dan kan je mij opvegen. Of bij het zien van een nieuw blaadje aan een stekje, de lekkere geur van een luxe douchegel of voor de wekker wakker worden en beseffen dat je nog een half uurtje lekker niks hoeft. Genieten zit in kleine en grootste dingen, kijk goed om je heen en pak deze waardevolle momenten. It’s the little things that make life big. 

Van welke kleine dingen geniet jij het meest?

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Mijn boek Liever met lef

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.