Blog

Uitgekozen tot blogger van de maand!

Als je mij volgt op Twitter (@ByDagmarValerie), dan had je het misschien al gelezen: ik ben door Feel Magazine uitgekozen tot blogger van de maand! Het is ook nog eens dubbel feest, want vandaag bestaat mijn eigen blog ‘The lucky journalist’ precies een maandje. Het is zó ongelooflijk hoe binnen een korte tijd mijn hobby is uitgegroeid tot zoiets moois, zonder jullie was dit nooit gelukt. Daarom organiseer ik binnenkort een winactie om het te vieren (volg mij op Bloglovin en je leest er gauw meer over!). Maar door Feel Magazine werd ik in de spotlights gezet in hun nieuwe rubriek: Bloggers we love. Het interview vond ik erg leuk om te doen, lees je mee hoe het is geworden?

Hoelang bestaat je blog al?
“Ik schrijf sinds ongeveer twee jaar op blogs en websites voor anderen: als gastblogger of freelancer. Ik heb daarom ook al veel ervaring met het schrijverswereldje. De afgelopen maanden heeft het regelmatig gekriebeld om mijn eigen blog te lanceren en sinds een maand is deze officieel online! Ik ben er ontzettend blij mee en alles valt op de juiste plek. Ik kan nu niet alleen genieten van mijn publicaties bij anderen, maar ik heb nu ook mijn eigen plekje op het grote web. Het voelt als thuiskomen. Ik ben ook extra trots dat ik voor deze rubriek ‘Blogger van de Maand’ geïnterviewd word, dat is een prachtig compliment en ik voel mij vereerd!”
Waarom ben je begonnen met bloggen?
“Ik heb mijn eigen blog gelanceerd, omdat ik graag al mijn artikelen op één plek wou laten terugkomen voor de lezers en ik barst van de inspiratie. Omdat ik zoveel voor anderen schrijf, ben ik eigenlijk continu aan het blog-hoppen van de ene website naar de andere om mijn artikelen te kunnen bekijken en de reacties te kunnen lezen. Dit is natuurlijk erg lastig voor lezers die graag mijn stukken willen bekijken. Mijn persoonlijke blog bestaat daarom uit een combinatie van artikelen die ik heb geschreven voor anderen plus een wat extra artikelen waarin ik mijn overige creativiteit en inspiratie kwijt kan. Schrijven is mijn grote passie en hobby; ik ga ermee naar bed en ik sta ermee op. Ik heb het knopje nog niet gevonden om het uit te kunnen zetten, maar het maakt mij intens gelukkig. Vooral de bevestiging dat het anderen daadwerkelijk vooruit helpt (vanwege de tips of de informatie) vormt voor mij de doorslag om er nog meer energie in te steken, zodat het geheel een eenheid vormt om trots op te zijn.”
Dagmar Valerie in Engeland
Hoeveel uur per week ben je met je blog bezig?
“Dat is een lastige vraag, want het is niet gemakkelijk om er een concreet aantal aan te koppelen. Met mijn blog ‘bezig zijn’ is eenmaal een groot woord. Ik laat mij de hele dag door inspireren, ik werk tussendoor artikelen uit of ik evalueer de geschreven stukken. Als ik bijvoorbeeld een artikel typ, dan gaat hier een behoorlijk denkproces aan vooraf. Vanaf het idee tot het eindresultaat zit soms een half uurtje. Ook kan ik dagen met een idee rondlopen en opeens een inspirerende prikkel ervaren waardoor ik het kan uitwerken. Bij het werken aan een blog horen ook kwalitatief goede foto’s die gemaakt moeten worden, de social media waardoor je artikelen deelbaar zijn én natuurlijk de aandacht voor de lezers door middel van het beantwoorden van mailtjes en reacties. Gemiddeld ben ik ongeveer twintig uur per week kwijt aan mijn schrijfwerk, maar dan zitten daar de opdrachtgevers van andere blogs en websites ook bij. Door een pers event kunnen de gemiddelde uurtjes per week uiteraard flink oplopen!”
Wat was de mooiste reactie die je ooit kreeg?
“Ik vind reacties die oprecht iets met mijn emoties doen heerlijk. Zo moest ik bijvoorbeeld ontzettend hard lachen om een reactie op een artikel waarin ik in het kort even voorstelde wat ik naast mijn fulltime studie deed. Er stond in dat de schrijfster van de comment erg veel bewondering en respect had voor al mijn activiteiten, maar dat ze al moe werd van de gedachte om het allemaal uit te voeren. Dat vind ik echt een geweldig compliment!”
Dagmar Valerie op FashionweekOp welk artikel ben je zelf het meest trots?
“Ik wil graag op elk artikel dat ik publiceer trots kunnen zijn. Je staat dan als schrijfster helemaal achter je tekst en de inhoud, dat vind ik erg belangrijk. Ik ben trots als het is gelukt om lezers te kunnen inspireren om na te denken over een topic, maar ook als lezers blij worden van een artikel of juist kunnen groeien door tips of informatie die ik met hen deel. In de afgelopen twee jaar heb ik vele hoogtepunten ervaren op het gebied van schrijven. Zo was de eerste reactie op een artikel dat ik had geschreven natuurlijk een juich-moment, maar ook het eerste pakketje dat ik ontving, de eerste pers presentatie en toffe interviews die ik heb mogen houden. De Amsterdam Fashion Week meemaken als ‘pers’ was trouwens ook ge-wel-dig. Ik heb gemerkt dat deuren zich openen met daarachter mooie uitdagingen en avonturen als je hard werkt en wilskracht toont. Het is een houding die anderen oppikken als je het doorzet. Choose a job you love and you’ll never have to work a day in your life!
Wat zou je willen veranderen aan je blog?
“Voor nu vind ik mijn blog erg overzichtelijk en lekker werken. Meestal voer ik veranderingen die in mij opkomen gelijk door, want ik ben nou eenmaal een echte doener. Uiteraard zijn alle tips en ideeën welkom!”
Wat wil je bereiken met je blog?
“Ik ben dankbaar voor de lieve lezers die dagelijks mijn blog bezoeken en lieve reacties achterlaten. Ook vind ik de kick fantastisch wanneer je hoort dat jouw tekst een positieve bijdrage heeft mogen leveren aan hoe iemand zich voelt of zelfs hoe hij of zij in het leven staat. Ik hoop nog lang een steentje bij te mogen dragen aan het creëren van een positief effect op anderen. Succes hebben met bloggen heeft voor iedereen weer een andere betekenis. Iemand kan blij zijn met de opgestuurde producten of bijvoorbeeld hoge bezoekersaantallen. Ik voel mij succesvol als ik anderen kan laten glimlachen en hen het geluksmomentje kan bieden op de dag. Zoals Coco Chanel zei: ‘The best things in life are free. The second best are very expensive’.”
Dankjewel voor alle lieve reacties, mailtjes en tweets elke dag weer! Ik sta er nog steeds versteld van hoe mijn blog groeit en dat ik zoveel mooie schrijfopdrachten mag ontvangen. Ik geniet volop van dit proces en ben erg dankbaar dat het mij overkomt. Wil je het originele artikel op Feel Magazine lezen? Kijk dan hier. Volg je mij al op Bloglovin?
Lots of love – Dagmar

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.