Blog

TRAVEL / Paris d’amour Highlights & reistips

Paris de stad van de liefde… Valentijnsdag komt steeds dichterbij en daarom wordt het de hoogste tijd dat ik de highlights met jullie deel van deze romantische stad. Mijn vriendje en ik genoten volop van de magische tijd in de stad van de liefde, alle prachtige bezienswaardigheden, de baguettes en croissantjes en elkaar. Ook de macarons zijn zeker het proberen waard, maar ik waarschuw alvast voor afkickverschijnselen: ze zijn verslavend. Ik neem je in vogelvlucht mee door Parijs, ben je er klaar voor?

About Paris
Parijs is de stad van de liefde, de mode (dé beroemde Fashionweek), lekker eten, kunst en het licht. Parijs is ook de hoofdstad van Frankrijk en Parijs telt 2,25 miljoen inwoners. Vanaf Utrecht ben je er in ongeveer vijf uur met de auto, maar je kunt ook met de bus of Thalys. De metro vormt een van de beste vervoersmiddelen in Parijs en je kunt een dagkaart kopen of voor meerdere dagen. Voor studenten heb je ook nog een gereduceerd tarief en de bedragen vallen erg mee. Sinds kort is de toegang naar een aantal musea gratis geworden in Parijs. Zo ook bijvoorbeeld het Musée d’Art Moderne de la Ville de Paris, maar ook kan je genieten van mooie concerten in kerken; bijvoorbeeld in de kathedraal Notre-Dame. Kijk op www.paris.fr/musees voor musea waar je het hele jaar door gratis naartoe kunt. 

Boottocht over de Seine
Hoe romantisch is het om samen te varen over de Seine waar het ene romantische verhaal overgaat in het andere? Je glijdt over het water onder verschillende beroemde bruggen door (waaronder Pont Neuf) en ziet het prachtige Louvre in de verte liggen. Ook vaar je langs het beroemde Notre-Dame en zie je de Eiffeltoren vanuit het water. 

Eiffeltoren
Tijdens een bezoek aan Parijs mag de Eiffeltoren niet ontbreken. De Eiffeltoren wordt ook wel de ijzeren dame van Parijs genoemd. Het 300 meter hoge symbool van Parijs is ontworpen door Gustave Eiffel ter ere van de 100e verjaardag van de Franse Revolutie en de Wereldtentoonstelling in 1889. Het beste zicht op de toren heb je vanaf Paleis de Chaillot en je kunt je tickets voor de toren het beste bestellen via www.tour-eiffel.fr

Arc de Triomphe
Napoleon gaf in 1806 opdracht tot het bouwen van deze triomf boog ter ere van zijn Grande Arméee en overwinning in de Slag bij Austerlitz. De boog is stiekem veel groter dan je denkt en je kijkt je ogen uit. Combineer een bezoekje aan d’Arc de Triomphe met een wandeling langs de Champs- Élysées; de elegantste boulevard van Europa waar luxe mode- en automerken zich hebben gevestigd. 

Musée du Louvre
In dit prachtige museum zou je weken kunnen verblijven zonder uitgekeken te zijn. Bekijk daarom van te voren voor jezelf wat je graag zou willen zien. Zo hangt de beroemde Mona Lisa van Leonardo da Vinci er en de Venus van Milo. Ook de glazen piramide vormt een hoogtepunt van Parijs. 

Musée d’Orsay
In Parijs vind je niet alleen het Louvre, het grootste museum van de wereld, maar ook het Centre Pompidou met de grootste verzameling moderne kunst in Europa. Het museum dat Parijs heel goed weet te weergeven is Musée d’Orsay met een rijke collectie aan Franse impressionisten. 

Jardin des Tuileries
Om even tot rust te komen is het prachtige barokpark Jardin des Tuileries een aanrader. Dit park werd aangelegd in 1666 als ‘voortuin’ voor het Louvre en je vindt er prachtige standbeelden, plantsoenen en het park behoort tot het Werelderfgoed. Je kunt er niet alleen wandelen, maar ook even uitrusten aan een vijver met uitkijk op het Louvre. 


Place de la Concorde
Een indrukwekkend plein met de 3300 jaar oude en 22 meter hoge Egyptische obelisk. Het bevat een rijke geschiedenis van de Revolutie en de beroemde periode van vrouw Marie-Antoinette.

Notre-Dame
Je kent dit gebouw wellicht van het klokkenluider-sprookje, maar de Notre-Dame is een gotische kathedraal met prachtige luchtbogen en een indrukwekkend glas in lood. 

Montmartre
Als je wilt genieten van een waanzinnig uitzicht, dan is het bewandelen van de trappen naar Sacre-Coeur echt de moeite waard. Ik kan de trappen niet belopen vanwege mijn gezondheid, maar er is een soort mini-treintje links van de trappen als je ervoor staat.

Niet alleen het uitzicht is prachtig, je kunt ook nog genieten van de optredens en de prachtige schilderswijk waar kunstenaars live tekenen en schilderen. Let wel goed op je tas in deze buurt, want men weet dat veel toeristen op deze plek afkomen en daar zijn veel mensen helaas de dupe van geworden. Maar in elke stad is zo’n plek aanwezig, maar let hier even extra goed op.  


Disney
En voor de sprookjesliefhebbers is Disneyland ook een echte aanrader. Het is een park vlakbij de stad waar sprookjes tot leven komen en waar jong & oud plezier beleeft. 

Heb je meer tijd? Dan zijn Versailles, Grande Arche en la Défense, Moulin Rouge, Jardin du Luxembourg en het Panthéon echte aanraders. Ik kan nog uren doorpraten over Parijs, maar misschien is het een leuk idee om de stad dan toch echt even zelf te bezoeken. Woorden schieten altijd te kort bij de schoonheid van een stad en je beleeft het pas echt als je er middenin staat.Wat nog wel een romantische topper is, is de muur van de liefde: de Murs des je t’aime. Hierin staat in alle talen ‘Ik hou van je’ geschreven. 

Wij verbleven toentertijd in het hotel dat ik regelde via Stipreizen, maar ik kijk ook regelmatig op Kras.nl voor aanbiedingen en goedkope hotels. Vannood.nl vind ik daarvoor ook heel handig, omdat je bij deze trips het vervoer ook bij in is begrepen. Ook vergelijk ik de prijzen bij sites met overzichten van hotels in Parijs, want er staan vaak toffe aanbiedingen tussen. Mijn vriend en ik gaan er regelmatig tussenuit, maar een stedentrip of uitje hoeft niet duur te zijn als je maar weet waar je zoeken moet. Voor meer tips & trucs kan je mij ook altijd mailen, tweeten of berichten in de comments. 

Ben jij al een keer in Parijs geweest? Wat is volgens jou de ultieme Parijs ervaring? 

Lots of love from Paris d’amour,

Dagmar 
Follow me on

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.