Blog

TRAVEL / Oostende highlights & reistips

De B van blogger in Oostende! Een romantisch Valentijnsweekend aan de Belgische kust; dat klinkt als een sprookje en de realiteit overtrof alle verwachtingen. Samen met mijn vriend mocht ik op mijn eerste persreis naar Oostende en dat was een onvergetelijke ervaring. We hebben een heel warm en liefdevol weekend gehad en dat zagen jullie ook al terug in de plog die ik maakte van de eerste dag. Ik vond jullie reacties erop zo lief en mooi, dankjewel! Het weekend zat vol hoogtepunten en daarom deel ik vandaag de highlights van Oostende en reistips. Ik ga op reis en neem mee… jullie!

Nice to know

Oostende is een stad in de Belgische provincie West-Vlaanderen en het ligt aan de Belgische kust. Vanaf Utrecht ben je ongeveer 2,5 uur onderweg, tenzij je nog even een tussenstop maakt in het mooie Antwerpen, Gent of Brugge; de keuze is reuze! In 2010 kreeg Oostende de titel van Cultuurstad Vlaanderen. Wij brachten bijvoorbeeld een bezoekje aan cultuurcentrum De Grote Post waar je kunt genieten van muziek, theater, dans en comedy. Oostende is ideaal voor een weekendje weg en een handig overzicht voor overnachtingsmogelijkheden lees je hier. Wij verbleven in hotel Royal Astrid, waarbij het Welness center ook lekker ontspannend was. 
Tip: Wil je voordelig alle hoogtepunten van de Stad aan Zee ontdekken? Dan is de voordeligste manier om de Oostende City pas aan te schaffen. Voor een vast bedrag opent het pasje de deuren van de leukste Oostendse musea en attracties. Zo bezoek je bijvoorbeeld het Mercator Zeilschip, een must sea in Oostende. Ga aan boord en reis aan de hand van voorwerpen, foto’s en verhalen terug naar de tijd van zijn spannende zeereizen. Mu.ZEE is het museum voor Belgische kunst. Wandel van de ene kunststroming naar de andere en maak onderweg kennis met Belgische kunstenaars en hun werken van 1830 tot vandaag. Het Stadsmuseum Oostende is gevestigd in een voormalig Koninklijk Paleis, een perfecte, statige setting voor de rijke collectie aan vondsten die een prachtige blik gunnen in de geschiedenis van de kuststad.
Fort Napoleon
Met een gratis bootje kan je naar de overkant varen om in de duinen ten noorden van Oostende het indrukwekkende fort van Napoleon te bezoeken. De beruchte Franse generaal Napoleon liet het bouwen ter verdediging tegen aanvallen uit het westen, maar het gebouw heeft er inmiddels verschillende levens ondergebracht.

Het Sint-Petrus & Paulusplein

De driehoekige kerk in neogotische stijl, geïnspireerd op de Dom van Keulen en de Votivkirche van Wenen is een echte must sea. Vooral de historische glasramen zijn erg indrukwekkend. 

Het Noordzeeaquarium
De Noordzee een saaie zee? Zeker niet! De zee kent een enorme diversiteit van flora en fauna. Het Noordzeeaquarium geeft daarvan een goede indruk. Neem een duik in de onderwaterwereld van de Noordzee!

Rock Strangers / Zeeheldenplein
Arne Quinze veranderde letterlijk het uitzicht van het Zeeheldenplein met z’n werk ‘Rock Strangers’. De grote, rode kunstwerken domineren het plein en het zijn niet te missen! 

Beach & Sea
Ik ben in love! Niet alleen op mijn vriendje, maar ook op het prachtige strand van Oostende.

De kust is ideaal voor lekkere strandwandelingen en ontspanning. 
Shopping
Ook voor de shoppingqueens en kings is Oostende dé place to be. Ben je opzoek naar haute-couture, vintage of budgetshops? Je vindt het in Oostende. 

In ‘de Kapellestraat’, de bekendste winkel­wandel­straat van Oostende, vind je de meeste grote winkelketens. Ook op zondag zijn hier de winkels open. Ben je op zoek naar iets speciaal? In de Adolf Buylstraat (ook autovrij) vind je de meer exclusievere boetieks. De Ensorgalerij is ook een bezoekje waard, het is namelijk een mooie, overdekte wandelgaanderij met diverse boetieks en met het heerlijke restaurant La Galleria. 

Food

In Oostende kan je heerlijk genieten van de lekkerste hapjes en mooie restaurants. Voor tips en leuke hotspots kan je hier kijken. Wij gingen de eerste dag naar een heerlijk Italiaans restaurant met de naam Enoteca del Berebene. Dit restaurant staat bekend om good, fair en clean food. De sfeer was huiselijk en heel warm, maar het eten was verrukkelijk.

Op zondag aten we bij La Galleria, jullie zagen het al op Instagram voorbij komen; we hebben nog nooit eerder zó lekker gegeten.

Op de menukaart vind je bouillabaisse, garnaalkroketten, kreeft en verschillende carpaccio’s. Het wordt lastig om dit restaurant nog te kunnen overtreffen. De service was super en het eten onvergetelijk. Een mooie ervaring én afsluiter van dit prachtige weekend vol liefde en warmte. 

Ontzettend bedankt voor jullie lieve reacties (op Instagram en de plog)en het meeleven naar dit heerlijke weekend toe. Ik vond het een te gekke ervaring en zo lief hoe jullie eigenlijk met mij meegingen, want zo voelde het echt voor mij. Ook wil ik Toerisme Oostende hartelijk danken voor deze geweldige kans. We zijn opgeladen teruggekomen van deze fijne dagen en kijken met veel plezier terug op #LoveOostende!

Wat vind jij van Oostende? Ben je er al een keer geweest?
Liefs, Dagmar 
Follow me on 

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.