TRAVEL / Liefs uit Londen

Party party party! Mijn vriend en ik zijn vandaag precies 35 maanden samen! En we zijn still in love, we genieten volop van elkaar. We wonen nu sinds een half jaar samen en we zijn nog verliefder dan we ooit waren. Om even een flashback te delen: tijdens de laatste dagen van 2011 besloten mijn vriend en ik er even tussenuit te gaan. De bruisende en sfeervolle stad Londen sprak ons al heel lang aan en we boekten een voordelige reis inclusief busvervoer (en boottocht), een luxe ontbijt én overnachtingen in een hotel dat aan het Chelsea Stadion grensde. Het was te gek en vandaag deel ik de hotspots van Londen. Liefs uit Londen! 


Buckingham Palace
Het Buckingham Palace is een prachtig paleis met ervoor het Queen Victoria Memorial. Het wisselen van de wacht bij Buckingham Palace vindt in de zomer dagelijks plaats en in de winter om de dag. Het is belangrijk om al ver vóór 11.30 uur bij het hek van het paleis te gaan staan, want de ceremonie van de wisseling van de wacht met de daarbij behorende overhandiging van de sleutel is één van de drukst bezochte attracties van Londen. Het paleis zelf is alleen in de zomermaanden geopend als de koninklijke familie in Schotland verblijft. 

Trafalgar Square
Dit is een van de beroemdste pleinen van Londen. Trafalgar Square wordt beschouwd als het middelpunt van Londen. Alle afstanden worden vanaf dit plein gemeten. Het plein functioneert ook als eindstation voor vele buslijnen. Rond Trafalgar Square liggen een aantal beroemde gebouwen: de National Gallery, de National Portrait Gallery en de kerk van St. Martin in the Fields.

De grootste verzameling schilderijen van Groot Brittannië is te vinden in de National Gallery. De meer dan 2000 schilderijen trekken jaarlijks meer dan drie miljoen bezoekers. Er zijn werken te zien van onder andere Leonardo da Vinci, Botticelli, Michelangelo, Titiaan, Raphael, Rembrandt (15 schilderijen waaronder het beroemde zelfportret dat hij vlak voor zijn dood maakte), Rubens, Vermeer, Van Gogh (de Zonnebloemen), Renoir, Constable en Turner. De toegang is gratis en er is ook een gratis audio-rondleiding beschikbaar.
Charing Cross
Het Engelse parlement is het oudste parlement in de wereld. De eerste zittingen vonden al plaats in de dertiende eeuw. Het gebouw dateert van 1890 nadat het oorspronkelijke gebouw in 1834 bij een brand vrijwel volledig werd verwoest. De beroemdste toren van het complex heet Big Ben. Eigenlijk heet alleen de bel in de toren zo, maar het geluid daarvan is zo beroemd dat de hele toren ernaar vernoemd is. 
Westminster Abbey
Dit is de plaats waar de Britse koningen en koninginnen worden gekroond en begraven. Het mooiste van de kerk zijn de koninklijke kapellen. Ook bevinden zich daar de vele graftombes van leden van het Engelse vorstenhuis. Vlak bij het koorhek zijn de graven van Sir Isaac Newton en Charles Darwin te vinden.

London Eye
Hou je van een reusachtige reuzenrad? Dan is het London Eye echt iets voor jou! Dit reuzenrad aan de zuidelijke oever van de Theems, was het winnende ontwerp van een wedstrijd ter gelegenheid van de eeuwwisseling. Met een hoogte van 135 meter en een gewicht van 1600 ton is het het grootste reuzenrad ter wereld. London Eye geeft een fantastisch uitzicht over de stad!
Winter Wonderland

Voor het ultieme kerstgevoel, moet je echt naar deze geweldige markt vol kerstkraampjes en sfeervolle eettentjes. Uiteraard vind je het in hartje winter en rondom de feestdagen in Hyde Park. Het is een heuse kerstmis, maar dan eentje die je nog niet eerder zo gezellig hebt ervaren. Kerststemming gegarandeerd!

Oxford Street
Shopaholics opgelet; Oxford Street is de grootste winkelstraat van Londen. De straat is zo lang dat er vier stations van de ondergrondse aan liggen. Oxford Street is in de eerste plaats beroemd om de enorme warenhuizen, waarvan Selfridge’s de bekendste is. De warenhuizen bevinden zich voornamelijk rond het station Bond Street.

De Tower Bridge
Dit is een stalen ophaalbrug met een stenen gevel. Voor deze constructie werd gekozen om de brug beter te laten passen bij de Tower of London. Helaas hebben latere bouwmeesters het minder nauw genomen. Inmiddels zijn Tower en Tower Bridge omgeven door moderne kolossen. In de Tower Bridge is een tentoonstelling gevestigd onder de naam Tower Experience.

De Tower of Londen is een groot kasteel, dat vooral bekend staat om de periode waarin het als gevangenis werd gebruikt. De Tower is een van de drukst bezochte attracties van Londen.Er is gelegenheid om de kroonjuwelen en de White Tower te gaan bezoeken. Grappig feitje: uit veiligheidsoverwegingen mag er niet stilgestaan worden bij de vitrinekasten waar de kroonjuwelen in liggen. Daarom zijn er langs beide zijden lopende banden aangebracht.

Covent Garden 
Het in Italiaanse stijl opgetrokken plein was bedoeld als uitgaansgelegenheid voor de gegoede klasse. Het meest bekend is Covent Garden dankzij het straattheater. Dagelijks spelen op verschillende plaatsen rond het plein straatartiesten. Deze mensen hebben een speciale vergunning, waarvoor ze zelfs auditie hebben moeten doen. Door dit vergunningensysteem is niet alleen de kwaliteit, maar ook de diversiteit gegarandeerd. Ja, Londen neemt ook haar straattheater heel serieus!

Station Angel 
Dit is de langste roltrap van het metrosysteem in Londen en deze is 60 meter lang! Eigenlijk heel bizar, maar wel super leuk om er een keer op te staan.

Harrods
Speciaal voor de fashionista’s onder ons: het meest bekende en prestigieuze warenhuis in Londen is Harrods aan Knightsbridge. Het is het warenhuis waar de koninklijke familie haar boodschappen doet, al winkelen zij na sluitingstijd ;) 

Piccadilly Circus is een van de bekendste pleinen in Londen. Beroemd is het beeld van Eros, een favoriete verzamelplaats van jongeren. Ook bekend zijn de grote lichtreclames, waaronder die van McDonalds. Vroeger was er onder die lichtreclames een filiaal van McDonalds te vinden, maar tegenwoordig zit daar de grote concurrent: Burger King.

Ooh Londen is zo’n heerlijke stad! Wij hebben er een hele leuke tijd gehad. Mocht je Londen binnenkort bezoeken, zorg dan dat bovenstaande hotspots zeker op je lijstje staan (en straks ook vastgelegd als foto op je camera).
Wij hebben de reis gemaakt via Vannood.nl en vorig jaar gingen we met dezelfde reisorganisatie naar Berlijn. Het bevalt ons zeer goed; het is budgetproof, je hoeft je geen zorgen te maken over vervoer én je slaapt in een lekker hotel + ontbijt. Je hebt dus voldoende energie en kracht over om lekker van de mooie stad te genieten. 

Ben jij al een keer in Londen geweest?

Liefs uit Londen (hopelijk binnenkort weer), 
Dagmar 


Dit bericht heeft 23 reacties.

 1. Wat een heerlijk artikel (en een superlieve inleiding hihi). Ik ben nog nooit in Londen geweest, maar ik hoop dat ik de stad komend jaar eindelijk ga bezoeken en dan zal ik zeker jouw tips onthouden. :)

 2. Josianne

  Londen is een geweldige stad, en ik kan niet wachten om weer een keer terug te gaan (ik was er afgelopen juli nog haha). En wat een leuke vriend heb jij!

 3. Kim B

  Gefeliciteerd meid :) Wat leuk om jullie zo verliefd samen te zien :)

 4. Tineke

  Wat een leuke foto`s, het lijkt me zo mooi daar! Gefeliciteerd, jullie zijn wel een heel leuk stel!
  Liefs

 5. Gefeliciteerd met het zo lang samenzijn! Fijn dat de liefde nog steeds hoogtijd viert ;) London is een geweldige stad, ik ben er jaren geleden geweest en het was zo tof! Zou er graag nog een keer heen gaan.

 6. leruaa

  Gefeliciteerd met jullie 35 maanden! Ik wil ook graag een keer naar Londen, ben er nog nooit geweest.

 7. Marloes

  Wat leuk om te zien. Londen is super! Gefeliciteerd met jullie 35 maanden samen! Geniet er lekker van!

 8. Ise

  Ik heb toevallig deze week geboekt en ga in januari! Ben er nog nooit geweest en ben echt super benieuwd. Wat fijn dat jullie het nog steeds zo goed hebben :)

 9. Biancaa

  Super leuk, ik ben er 2 jaar geleden voor het eerst geweest. Mooie stad!

 10. Jullie zijn zo lief samen! Gefeliciteerd met dit mooie jubileum! En wat een geweldige foto’s zeg, ik ben nog nooit in London geweest maar deze stad staat al zo lang op mijn wishlist!

 11. Leuk om te lezen! Ik ben al wel eens in de zomer in Londen geweest maar ik zou nog heel graag terug willen tijdens de kerstperiode :) Zo’n prachtige stad!

 12. Kiki

  Gefeliciteerd met jullie 35 maanden samen :) Ik ben al eens in Londen geweest en ik ga er misschien in mei een maand naartoe om er een taalcursus te doen! Liefs

 13. Eline

  Wat een superleuke foto’s! Jullie zien er uit als een superleuk en lief stel!

 14. Justine A

  Gefeliciteerd! Wat zien jullie er samen lief uit zeg.
  Dit artikel komt echt goed van pas. In maart ga ik met mijn moeder een dagje naar Londen en ik heb er zoveel zin in! Deze sla ik even op bij favorieten, hihi. XX

 15. Cindy

  Oh, ik zou zo graag een keer naar Londen willen gaan, met mijn vriend. Het liefst rondom kerst inderdaad. Gefeliciteerd met jullie 35 maanden samen, bijna 3 jaar! Whoehoe!

 16. Wat leuk dat je met je vriend naar Londen bent geweest, als ik al die foto’s zie, heb je het volgens mij heel erg naar je zin gehad! En al zo lang samen, wauw! Zelf ben ik nog nooit in Londen geweest, maar dat moet er toch snel een keer van gaan komen :) Liefs, Nicole

 17. Wat leuk dat jullie samen naar Londen zijn geweest. Ik wil ook heel graag een keer naar Londen samen met mijn vriend. We zijn er beide nog nooit geweest.

 18. Haha, 14 januari ga ik je feliciteren met de 3 jaar! Grappig dat ik bijna net zo lang samen ben met mijn vriend. Echt geweldige foto’s en tips, ik wil nog heeel graag naar Londen ;D

 19. Linda

  Wat leuk dat jullie naar Londen zijn geweest. een aantal jaren terug ben ik er ook geweest en ik hoop er snel weer naar toe te gaan. Misschien volgend jaar rond de kerst?

Geef een antwoord

CommentLuv badge