Blog

TRAVEL / Hotspots & must sees van Normandië

Mijn mama is de allerbeste. Dat wil ik heel graag even kwijt, want ze is echt mijn voorbeeld. Mijn mama is een doorzetter en houdt van aanpakken, maar pakt ook de momenten om te genieten van het nu. En ze heeft alles over voor mij, mijn broertje en mijn vriend. Zo verraste ze ons met een weekendje Normandië en mijn mond viel open van verbazing. Werd mijn droom opeens werkelijkheid om een bezoekje te brengen aan Saint-Michel? Het werd een onvergetelijke tijd en vandaag deel ik de mooie plekken waar we zijn geweest. Enjoy!


Nice to know
In Normandië is er voor elke liefhebber wat wils; mooie kust, prachtige wandelgebieden, waanzinnige golfbanen en cultuur. Noem het op en het is in Normandië. Zo werd ik bijvoorbeeld verliefd op de gigantische landhuizen en de mooie parken. En wist je dat in Normandië 600 km aan kust ligt? Vanuit Utrecht hebben we er ongeveer 8 uur overgedaan om Normandië te bereiken, maar deze tijd hangt natuurlijk ook af van je verblijfplaats in Normandië.

Christian Dior
Wij verbleven in een hotel te Granville, de plaats waar Christian Dior is geboren en zijn huis en tuin was! Het was echt fantastisch om hier een kijkje te kunnen nemen. Ik keek mijn ogen uit in de mooie tuin en het modehartje ging harder kloppen in zijn museum (meer info hierover op www.musee-dior-granville.com). 


Le  Mont-St-Michel
Wauw wat was het magisch om de piramide van dicht opeengepakte huizen met als hoogtepunt de torenspits van de kloosterkerk in het echt te kunnen bewonderen. Het was al jaren mijn ultieme droom en het is werkelijkheid geworden; ik ben op het hoogste punt geweest bij de abdij en het uitzicht was onvergetelijk. Je betreedt het stadje via Porte du Roi waarnaar je vervolgens langs gezellige straatjes vol souvenirwinkeltjes de trappen opgaat richting de top. Na een mooie wandeling langs historie ben je nog niet uitgekeken; elk hoekje toont weer een andere view die je niet wilt missen! Je betaalt om de abdij te kunnen betreden, maar als je er een keertje bent dan is dat echt een must. Je krijgt er zoveel moois voor terug dat het niet in woorden te omvatten is. De ervaring pakt niemand van je af. 
Ik ga nooit opstap zonder ‘een broekzakgids’ en als het even kan van de serie Wat & Hoe. Ik kreeg dit boekje van mijn collega van Uitgeverij Kosmos en ik kon mijn geluk niet op. Handig alle informatie voor een korte  (maar geslaagde en complete)vakantie en de beste hotspots op een rij. Alles wat je niet wilt missen staat erin, love it!Abbaye de Jumieges 
Op nummer één in de Wat & Hoe gids staat het klooster Abbaye de Jumieges. Het was ooit het centrum van geleerdheid en verering, maar het werd kort na de Franse Revolutie geplunderd en het vormt nu een prachtige ruïne. We hadden geluk met het mooie weer, het witte van de overblijfselen vormde een prachtig gezicht in de zon met straks blauwe lucht! Het was zo indrukwekkend en groot, een terechte nummer één!

Must sees
Heb je nog tijd over? Bekijk dan de indrukwekkende D-Day stranden die zo’n grote rol hebben gespeeld tijdens de Tweede Wereldoorlog. Of bezoek het mooie stadje Rouen vol middeleeuwse straatjes en een ruwe sfeer. Of bewonder het prachtige Chateau d’O; het sprookjeskasteel waar ik mijzelf graag inbeeld met een witte jurk ;) En wat dacht je van Honfleur, het gezellige havenplaatsje met een warme sfeer en indrukwekkend maritiem verleden? En dit past natuurlijk nooit allemaal in een weekendje, dus ik kom zeker terug!
Wauw wat is het hier prachtig! Normandië heeft mijn verwachtingen overtroffen en ik leefde mijn dromen gedurende dit weekend. Ook vond ik het heerlijk dat er zo’n prachtige kust is. Het slaan van de golfen tegen de rotsen met strak blauwe lucht en een mooi boek erbij; je kunt mij niet gelukkiger maken! Ben je benieuwd naar meer tips of heb je praktische informatie nodig? Neem dan een kijkje op www.normandie-tourisme.fr .Normandië heeft mijn hart gestolen en dit was de eerste keer dat ik hier was, maar zeker niet de laatste keer. 
Ben jij al een keer in Normandië geweest?

Liefs,
Dagmar 
Follow me on

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.