TRAVEL – Een dagje Vlieland

TRAVEL – Een dagje Vlieland

Vlieland wat ben je prachtig! Mijn moeder stelde voor om Hemelvaart gezellig te benutten met een dagje uit, naar een eiland leek ons een leuk plan. Texel beviel ons zo goed, maar onze nieuwsgierigheid naar de andere eilanden was ook gewekt. De combinatie van een fijne fietstocht, mooie stranden, een lekkere lunch en mooie natuur leek perfect voor Vlieland als we de informatie moesten geloven. Nu kunnen we het middels onze eigen ervaring bevestigen. In dit artikel lees je meer over een dagje uit naar Vlieland, waar je ultiem kunt ontspannen en genieten. Enjoy!

Fryslân hoodie

Allereerst was het een beetje fris (ik had het weer iets te optimistisch ingeschat na de zomerse dagen van afgelopen week) waardoor ik nog voordat we een stap op Vlieland hadden gezet, mijn eerste aankoop had gedaan. Een hoodie met Fryslân erop in het navy blue, omdat dit het enige item was wat een beetje warm oogde in het winkeltje met souvenirtjes en boeken. Gelukkig kan ik deze nog altijd combineren met een fijne denim en zit hij lekker fluffy. Tot zover mijn onverwachte shopervaring.

De Bootreis & fietsen
Via Rederij-Doeksen maakten wij de overtocht per boot en we hadden een dagarrangement gekocht (27,50 voor een retourtje met de boot inclusief fietsen) waarbij we van Harlingen naar Vlieland gingen met een mooie boot die echt heel comfortabel was. Op de terugreis hadden reizigers nog zeehonden gespot, want ook die kom je regelmatig tegen op de Waddeneilanden. Binnen 1,5 uur waren we op Vlieland met de boot vanaf Harlingen en ik keek mijn ogen uit! Wat een prachtig eiland! We haalden de fietsen op bij Fietsverhuur Jan van Vlieland en ernaast was de VVV van Vlieland waar we ons informatiepakketje ophaalden over het fietsen op dit mooie eiland. 
Over Vlieland
Wist je dat auto’s niet toegestaan zijn voor niet-eilanders? En dat er 1100 inwoners wonen op heel Vlieland? Dit zorgt voor echte rust en eindelijk geen geluiden van schreeuwende motoren of getoeter. Je verplaatst je op Vlieland lopend, met de fiets of je pakt de bus; ideaal! Vlieland beschikt over prachtige zandstranden die vooral aan de noordkant over de lengte van het eiland te vinden zijn. Ook vind je er bossen en overweldigende duinen waar ik opslag verliefd op ben geworden. Het enige dorp op het eiland heet Oost-Vlieland en opvallend aan het dorp is de vuurtoren die op het 40 meter hoge Vuurboetsduin pronkt. Het dorpje heeft een historisch en gezellige sfeer met leuke winkeltjes en restaurantjes. Je vindt de leukste barretjes en geweldige sfeer in de Dorpsstraat. Naast het fietsen op Vlieland, kun je ook als activiteiten golfen,paardrijden, hardlopen, tennissen en yoga ondernemen of gebruik maken van de wellness-faciliteiten. En alsof Vlieland nog niet indrukwekkend genoeg is, behoort het sinds 2009 tot de Werelderfgoederen van UNESCO als Waddenzee werelderfgoed! Voor meer informatie over Vlieland, kun je een kijkje nemen op de site van VVV Vlieland.
Sportief op de fiets
Vlieland heeft een uitgebreid net van fietspaden. Deze met schelpen verharde paden zijn perfect om het eiland te verkennen en om op eigen gelegenheid de plaatsen te ontdekken. Het was zo leuk om overal te kunnen stoppen wat je aansprak en onderweg lekker te lunchen bij Strandpaviljoen ’t Badhuys. De strandregels maakten echt indruk, geweldig dat dit gemaakt is met gejutte strandborden.

Wij kozen voor een route van 20 kilometer en maakten gebruik om met de fiets het hele eiland te bezichtigen. Het was soms flink aanpoten, omdat er echt hoge duinen tussen zitten en de wind hielp ons slechts één kant. Maar deze beweging in combinatie met de gezonde zeelucht, de gezelligheid van het samenzijn, de zonnestralen en het lekkere eten tussendoor, zorgden ervoor dat deze dag onvergetelijk zou worden. En geloof mij dat je na zo’n heerlijke, intense dag als een blok in slaap valt… Lekker verder dromen over Vlieland.

Een dagje Vlieland is echt een aanrader voor jong en oud. Iedereen voelt zich er ongetwijfeld snel thuis en door de rust is het echt een eiland waar je helemaal op kunt laden.Vlieland is voor mij als liefde op het eerste gezicht! Ben jij al een keer op Vlieland geweest?
Liefs, Dagmar 
Follow me on

Dit bericht heeft 30 reacties.

 1. Dat zag er een heel leuk dagje uit! Leuke foto’s! Ik doe altijd graag uitstapjes, maakt niet uit waar naartoe, zo lang het maar gezellig is :)

  X Sara

 2. Ah wat super leuk ziet er erg geslaagd uit allemaal. Wat een leuke uitstapjes maak je! En ik ben eerlijk gezegd nog nooit naar een van de eilanden geweest. Ben dus erg benieuwd!

 3. Suzanne

  Ik ben nog nooit op Vlieland geweest, Terschelling is daarentegen mijn favoriete plek om heen te gaan.

 4. Tineke

  Whoehoe! Nu wil ik wel een outfit foto zien met je Fryslân hoodie! Vlieland is zo mooi! Ik ben gek op de waddeneilanden!
  Liefs

  1. Haha ik moest ook gelijk aan je denken bij de hoodie! Jaaa de Waddeneilanden zijn zo mooi, prachtig!

 5. Sophie

  Dat zag er ontzettend leuk uit! Ik ben al zo’n 10 keer op Texel geweest en een paar keer op Vlieland; de rust is er heerlijk! En hele leuke foto’s van jullie samen weer (en die hoodie, haha geweldig!)

 6. Wat een heel leuk verslag! Ziet er heerlijk uit en klinkt als een lekker ontspannen dagje. (:

 7. Lauriëtte

  Ziet er uit als een super geslaagde dag! Op dit soort momenten zou ik iets hoger in Nederland willen wonen zodat ik ook even een dagje naar een waddeneiland kan gaan haha, voor nu zou dat denk ik niet lukken in 1 dag vanuit Rotterdam. Wil zeker nog eens naar Vlieland!

  1. Vanuit Zeist was het nog een flink stukje rijden, maar we zijn vroeg opgestaan en het was echt een onvergetelijke dag :) En de Waddeneilanden zijn het waard om net even wat eerder de wekker te zetten :)

 8. Denise

  Wat een mooie foto’s, volgens mij zijn jullie zo verliefd hihi. Ik ben eigenlijk nog nooit op een van de eilanden geweest maar daar moet ik wel echt een keer geweest zijn. Liefs <3

 9. Daphne

  Echt superleuke foto’s, ik zag het al op instagram. Heel lief!

 10. Ben nog nooit op Vlieland geweest. Ben alleen naar Ameland geweest, maar Vlieland lijkt me ook een leuk eiland!

 11. Puck

  Ziet er super gezellig en mooi uit! En zo’n fryslân trui is altijd een leuk aandenken! :) x

 12. Sas

  Wat een heerlijke foto’s zeg! Genieten geblazen :)

 13. Merel

  Leuk artikel over Vlieland! En wat een mooie foto’s heb je toegevoegd! Ik ben het zeker met je eens, wat een pracht eiland is het toch. Vorig jaar ben ik er 2 weken geweest en heb mij zeker geen dag verveelt. Dit jaar ga ik een lang weekend naar Terschelling. Ik ben heel benieuwd of dit net zo’n mooi eiland is als Vlieland!
  Liefs,

 14. Jasmijn

  Heel leuk artikel! Ziet eruit als een hele gezellige dag :) Ik ben nog nooit op Vlieland geweest.. Wel is op Texel en Ameland en die eilanden vond ik ook heel mooi <3

 15. Ah, super leuke foto’s! Ik vind de Nederlandse ‘eilanden’ een hele leuke bestemming om naartoe te gaan!

 16. Justine A

  oh wat heerlijk zo’n dagje weg naar de waddeneilanden. Heerlijk ontspannen! Helaas duurt het eerst zo’n uur of 2/3 voor ik er ben, dus dan is het niet zo snel een “dagje weg”, maar meer een weekendje. Niet dat dat vervelend is natuurlijk! Hihi:)

 17. Joyce

  Wat een heerlijk blogje Dagmar! Ik ben één keer op vlieland geweest en vond het een heel fijn en rustig eiland :)

 18. Cindy

  Wat een prachtige foto’s! Wij gaan binnenkort naar Friesland toe, misschien dat we ook wel naar Vlieland gaan! Je hebt me op een geweldig idee gebracht in ieder geval. Mijn ouders gaan sowieso naar Vlieland toe, ik ben jaloers. Jij en je vriend zien er zo gelukkig uit, lief stel!

 19. Angela

  Als Fries ben ik nooit op Vlieland geweest, maar ik moest wel lachen om je Fryslân hoodie, waarschijnlijk draag je zoiets maar eens in je hele leven haha.

 20. Anonymous

  Nynke,

  Mooi verslag! Compliment.

  Naar Texel met TESO is wel heel veel goedkoper dan naar Vlieland met Rederij Doeksen, maar als je ’t kunt betalen is het leuk.

  Wij hebben vorig jaar Terschelling gedaan met rederij EVT. ’s Ochtends vroeg heen en ’s avonds terug.

Geef een antwoord

CommentLuv badge