Blog

TRAVEL – Een dagje Vlieland

Vlieland wat ben je prachtig! Mijn moeder stelde voor om Hemelvaart gezellig te benutten met een dagje uit, naar een eiland leek ons een leuk plan. Texel beviel ons zo goed, maar onze nieuwsgierigheid naar de andere eilanden was ook gewekt. De combinatie van een fijne fietstocht, mooie stranden, een lekkere lunch en mooie natuur leek perfect voor Vlieland als we de informatie moesten geloven. Nu kunnen we het middels onze eigen ervaring bevestigen. In dit artikel lees je meer over een dagje uit naar Vlieland, waar je ultiem kunt ontspannen en genieten. Enjoy!

Fryslân hoodie

Allereerst was het een beetje fris (ik had het weer iets te optimistisch ingeschat na de zomerse dagen van afgelopen week) waardoor ik nog voordat we een stap op Vlieland hadden gezet, mijn eerste aankoop had gedaan. Een hoodie met Fryslân erop in het navy blue, omdat dit het enige item was wat een beetje warm oogde in het winkeltje met souvenirtjes en boeken. Gelukkig kan ik deze nog altijd combineren met een fijne denim en zit hij lekker fluffy. Tot zover mijn onverwachte shopervaring.

De Bootreis & fietsen
Via Rederij-Doeksen maakten wij de overtocht per boot en we hadden een dagarrangement gekocht (27,50 voor een retourtje met de boot inclusief fietsen) waarbij we van Harlingen naar Vlieland gingen met een mooie boot die echt heel comfortabel was. Op de terugreis hadden reizigers nog zeehonden gespot, want ook die kom je regelmatig tegen op de Waddeneilanden. Binnen 1,5 uur waren we op Vlieland met de boot vanaf Harlingen en ik keek mijn ogen uit! Wat een prachtig eiland! We haalden de fietsen op bij Fietsverhuur Jan van Vlieland en ernaast was de VVV van Vlieland waar we ons informatiepakketje ophaalden over het fietsen op dit mooie eiland. 
Over Vlieland
Wist je dat auto’s niet toegestaan zijn voor niet-eilanders? En dat er 1100 inwoners wonen op heel Vlieland? Dit zorgt voor echte rust en eindelijk geen geluiden van schreeuwende motoren of getoeter. Je verplaatst je op Vlieland lopend, met de fiets of je pakt de bus; ideaal! Vlieland beschikt over prachtige zandstranden die vooral aan de noordkant over de lengte van het eiland te vinden zijn. Ook vind je er bossen en overweldigende duinen waar ik opslag verliefd op ben geworden. Het enige dorp op het eiland heet Oost-Vlieland en opvallend aan het dorp is de vuurtoren die op het 40 meter hoge Vuurboetsduin pronkt. Het dorpje heeft een historisch en gezellige sfeer met leuke winkeltjes en restaurantjes. Je vindt de leukste barretjes en geweldige sfeer in de Dorpsstraat. Naast het fietsen op Vlieland, kun je ook als activiteiten golfen,paardrijden, hardlopen, tennissen en yoga ondernemen of gebruik maken van de wellness-faciliteiten. En alsof Vlieland nog niet indrukwekkend genoeg is, behoort het sinds 2009 tot de Werelderfgoederen van UNESCO als Waddenzee werelderfgoed! Voor meer informatie over Vlieland, kun je een kijkje nemen op de site van VVV Vlieland.
Sportief op de fiets
Vlieland heeft een uitgebreid net van fietspaden. Deze met schelpen verharde paden zijn perfect om het eiland te verkennen en om op eigen gelegenheid de plaatsen te ontdekken. Het was zo leuk om overal te kunnen stoppen wat je aansprak en onderweg lekker te lunchen bij Strandpaviljoen ’t Badhuys. De strandregels maakten echt indruk, geweldig dat dit gemaakt is met gejutte strandborden.

Wij kozen voor een route van 20 kilometer en maakten gebruik om met de fiets het hele eiland te bezichtigen. Het was soms flink aanpoten, omdat er echt hoge duinen tussen zitten en de wind hielp ons slechts één kant. Maar deze beweging in combinatie met de gezonde zeelucht, de gezelligheid van het samenzijn, de zonnestralen en het lekkere eten tussendoor, zorgden ervoor dat deze dag onvergetelijk zou worden. En geloof mij dat je na zo’n heerlijke, intense dag als een blok in slaap valt… Lekker verder dromen over Vlieland.

Een dagje Vlieland is echt een aanrader voor jong en oud. Iedereen voelt zich er ongetwijfeld snel thuis en door de rust is het echt een eiland waar je helemaal op kunt laden.Vlieland is voor mij als liefde op het eerste gezicht! Ben jij al een keer op Vlieland geweest?
Liefs, Dagmar 
Follow me on

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.