Blog

TRAVEL – Een dagje uit @ Hasselt

Een dagje naar België? Wauw wat verheugde ik mij erop. Ik heb België echt omarmd, ik ben dol op de vriendelijkheid en de warmte van de mensen, maar ook de cultuur, de vrolijke taal, het lekkere eten… Do I need to say more? Met mijn vriend vierden we dat we al 3,5 jaar samenzijn en we hebben er een heerlijke dag van gemaakt. Zo gingen we onder andere naar het Modemuseum, de prachtige Japanse Tuin en bezochten we het centrum. Ook heb ik gevlogd, kijk je mee?
Hasselt By Dagmar ValerieHasselt de Stad van de Smaak
Wist je dat Hasselt ook wel de Stad van de Smaak genoemd wordt vanwege haar toeristische aanbod? Dat maakte mij extra nieuwsgierig om deze mooie stad te bezoeken. Vanaf Utrecht was het ongeveer twee uur rijden en dat is prima te doen. Smaak heeft in Hasselt benadrukt verschillende gebieden waaronder de gastronomie, muziek, maar ook mode! Voor elke liefhebber zit er een te gekke hotspot tussen. Tip: met de Combikaart musea en Japanse Tuin, haal je het beste uit jouw dag in Hasselt. Je kunt op deze manier het Nationaal Jenevermuseum (inclusief consumptie), het Modemuseum, De Japanse Tuin en Het Stadsmus bezoeken. Aanrader!
Hasselt By Dagmar Valerie ModemuseumFashion
Hasselt is en blijft een exclusieve shopping- en mode stad. Je treft er de mooiste boetieks, luxe merken, maar ook betaalbare winkelketens. Leuk voor alle Inglot fans: er is een filiaal geopend op de Minderbroederstraat nummer 29. Ook tref je er de Sephora, Bershka, H&M en meer. Vervelen komt niet in Hasselt voor als echte shopping queen en anders duik je toch het Modemuseum in? Je treft er prachtige tentoonstellingen over mode van vroeger, nu en in de toekomst.Hasselt By Dagmar Valerie
Ik was erg onder de indruk van alle topstukken die er hingen; van Chanel tot Dior, YSL en Lanvin. Mij hoorde je er écht niet klagen! En extra leuk: mijn vriend keek ook zijn ogen uit en vertelde uit de tentoonstellinggids over de eyecatchers. De prachtige schoenen- en hoedencollectie vond ik echt heel bijzonder en ik was er niet weg te krijgen. Het Modemuseum is echt een aanrader als je in de buurt bent en het is gevestigd op de Gasthuisstraat nummer 11. 
Hasselt By Dagmar Valerie Modemuseum
Nationaal Jenevermuseum

Mocht je vriend/man toch niet zo’n fashionlover zijn, dan weet ik het goedgemaakt, want Hasselt en Jenever… Yes, deze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ontdek de geheimen van dit pittige drankje in het Nationaal Jenevermuseum. Zie hoe deze borrel in deze authentieke 19de eeuwse stokerij bereid wordt en proef het eindresultaat! Je treft het Nationaal Jenevermuseum op de Witte Nonnenstraat 19. 

Japanse Tuin

Deze tuin vol met Japanse cultuur vind je op de Gouverneur Verwilghensingel met nummer 23. Deze tuin is de grootste Japanse tuin in Europa en het is aangelegd in 1992 als symbool voor de intense vriendschap tussen de inwoners van Hasselt en Itami (Japan). De tuin is een authentiek symbool voor innerlijke rust en natuurlijke schoonheid. Ik heb genoten van de wandeling in dit mooie park vol met typische sferen van een oosters vissersdorp en prachtige stenen en planten. We gingen lekker ontspannen bij een stromend bergriviertje en terwijl de zon brandde, kreeg ik echt het ultieme vakantiegevoel. Ook hebben we hier nog outfitfoto’s gemaakt, mocht je het leuk vinden om deze te bekijken dan kan je mijn outfit @ Hasselt hier bekijken
Hasselt By Dagmar ValerieHistorische stadswandeling
Tijdens de twee uur durende stadswandeling loop je langs historische gebouwen en hoogtepunten uit de rijke Hasseltse geschiedenis. Echt heel erg leuk, want je volgt hierbij de koperen klinknagels in de vorm van een hazelnoot die in de stoepstenen zijn aangebracht. De punt van de hazelnoot (het symbool van Hasselt) duidt de wandelrichting aan. Echt leuk om op deze manier Hasselt te verkennen!

Vlog

Een foto zegt meer dan duizend woorden, maar mocht je het leuk vinden dan staat ook de vlog voor je klaar. Veel kijkplezier! 

Ben jij al een keer in Hasselt geweest?
Liefs Dagmar
Follow me on

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.