Blog

TRAVEL / Beautiful Brussel

Het einde van het jaar vinden mijn vriend en ik heerlijk om af te sluiten met een leuke stedentrip. Dit jaar kozen we voor Brussel, lekker in de buurt en ideaal voor een weekendje weg. Brussel is een prachtige stad met karakter en charmes. We hadden geluk dat de lucht stralend blauw was, want dan ziet de stad er nog mooier uit.Vandaag deel ik onze highlights en aanraders van Beautiful Brussel!

Nice to know
Brussel is de hoofdstad van België én Europa waardoor de stad regelmatig in het nieuws komt. Wist je dat je vanaf Utrecht ongeveer 2 uur onderweg bent om in Brussel te komen? Je bent er zo! Brussel is tweetalig, je ziet in het openbaar zowel Frans als Nederlands. In Brussel wonen ongeveer 1,05 miljoen mensen.
Het Atomium 
Dit enorme monument is zeker een bezoekje waard als je naar Brussel gaat. Als je met de auto gaat, dan kan je hier het beste eerst een bezoekje aan brengen voordat je het centrum in rijdt. De negen zilverkleurige bollen vormen een wonderbaarlijk bouwwerk dat als symbool wordt gezien van Brussel of misschien wel heel België. Je kunt ook lopen in het gigantische monument,want er is een mooie tentoonstelling in te zien. Het monument lijkt op een enorme ijskristalmolecule en het is erg indrukwekkend om te zien. Er omheen is een prachtig park gevestigd en je kijkt werkelijk je ogen uit!
Het Jubelpark / Parc du Cinquantenaire
Iets ten oosten van de indrukwekkende Europese wijk (waar onder andere het Europese Parlement gevestigd is) bevindt zich het Jubelpark met de prachtige triomfboog. Het is omringd door veel musea, maar alleen al de boog is gigantisch. Ik had helemaal niet verwacht dat Brussel zo rijk zou zijn aan architectuur! Het Jubelpark is een ruim park en je hebt er onder andere Autoworld (een tentoonstelling over auto’s) en het Koninklijk Museum van het Leger en de Krijgsgeschiedenis.
De Grote Markt
Welkom op de Grote Markt! Voor veel toeristen is deze markt hét hoogtepunt van Brussel en ik geef hen geen ongelijk. Het prachtige plein met de gildehuizen in Barokstijl en het gotische stadhuis creëren een sprookjesachtige sfeer en je kunt er eindeloos naar kijken terwijl je elke keer weer iets moois ontdekt. Ik heb ook ademloos gestaard naar de mooie gebouwen met prachtige daken en al die details. Het is overweldigend en zeker de moeite waard om te bezoeken. 


Manneke Pis
Deze bekende belg is klein van formaat, maar groots over de wereld. Elke toerist wil graag een bezoekje brengen aan deze man, maar je verbaast je erover hoe klein hij in het echt is! De drukte is daarentegen niet te overzien bij het standbeeld. De fontein ligt slechts een paar stappen verwijderd van De Grote Markt en als je toch in Brussel bent, dan moet je deze jongeman wel even een bezoekje brengen. 
Kolenmarkt met stripwandeling
Alsof Brussel nog niet mooi genoeg is, is het ook voor de kids een ontzettend aantrekkelijke stad. Je kunt namelijk in de buurt van de Kolenmarkt een heuse stripwandeling doen waarbij je op gebouwen bekende stripfiguren ziet. Het ziet er heel mooi uit. Op bovenstaande foto zie je ook op de achtergrond het Stadhuis aan de Grote Markt. 
De Koninklijke Sint-Hubertusgalerijen
Als je van shoppen houdt, dan is dit de place to be! De galerijen liggen in het centrum en je vindt hier een luxueuze overdekte winkelpassage met mooie winkels waaronder Rolex en Chanel. De elegantste mode vindt je dus hier! Daarnaast vond ik niet alleen de mooie winkels fijn om te zien, maar ook het dak heel mooi. Je gaat echt even terug in de tijd en ik ben blij dat we hier even een kijkje hebben genomen. 
Kathedraal Sint-Michiel
De gotische kathedraal Sint-Michiel ligt vlakbij de Sint-Hubertusgallerijen en is zeker een bezoekje waard. Als je ervoor staat, dan voel je je zo klein! Echt heel mooi om te zien en erg stijlvol.
Ik ben een echte snoeperd, maar in België kunnen ze er ook wat van! Aan de Grote Markt zijn talloze winkeltjes te vinden met de heerlijkste chocolade en wafels voorzien van een berg slagroom. Ook stapten wij eventjes een winkeltje binnen waar ze natuurlijke snoepjes maakten, het werd voor onze neus klaargemaakt; heel bijzonder!

En er is zelfs voor de chocoladeliefhebbers onder ons (eeh wie is dat niet?) een chocolademuseum aan 
De Grote Markt! Heaven on earth!
Het contrast tussen nieuw en oud is groot in Brussel, maar het heeft zeker haar charmes en de stad zit vol prachtige highlights. Als je een hoekje omloopt, dan kom je weer bij nieuwe architectuur of cultuur waarbij je je verbaast over de schoonheid. Wat we niet hadden verwacht is dat er veel daklozen in de stad zijn en mensen die bedelen. Brussel is rijk aan cultuur, maar veel mensen kunnen dit niet zien omdat zijzelf daarvoor te arm zijn. We hebben een prachtig weekend gehad in Brussel en we gaan het in de zomer nog zeker even bezoeken. Je rijdt er immers zo naartoe en het is naast een mooi weekendje weg, ook goed te doen in één dag. Brussel vormt zeker een must see!
Ben jij al een keertje in Brussel geweest?

Liefs,
Dagmar

Follow me on

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.