TRAVEL / Beautiful Brugge

Afgelopen weekend was ik een dagje naar Brugge gegaan en het voelde alsof ik een week op vakantie was geweest. Brugge is prachtig én romantisch. De mooie gebouwen en schilderachtige straatjes zorgen voor een warme sfeer waar iedereen zich thuis voelt. De historische binnenstad werd niet voor niets opgenomen op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Ik deel met jullie de mooiste plekjes van Brugge, kijk je mee?

Brugge is een stad van steen en water. Oftewel: de stad is bezaaid met trapgeveltjes en grachten, ook wel reien genoemd. De Brugse reien vallen natuurlijk het best te inspecteren vanaf een bootje. Vaar onder stenen bruggetjes door en bekijk verborgen straatjes vanaf het water. 

Ook voor de chocoladeliefhebbers zijn er genoeg fijne winkeltjes te vinden, waar je al honger krijgt als je een blik werpt op de prachtige etalages. Love it!

Met haar 122 meter hoge bakstenen toren valt de Onthaalkerk Onze-Lieve-Vrouw niet te omzeilen. De kerk illustreert het vakmanschap van de Brugse bouwvakkers. De O.L.V. heeft ook veel weg van een museum met haar rijke en unieke kunstcollectie. Klapstuk is de wereldberoemde ‘Madonna met Kind’ van Michelangelo. Verder zie je hier schilderijen, houten beeldhouwwerk en de 16de-eeuwse praalgraven van Maria van Bourgondië en Karel de Stoute.

Het oude centrum van de stad Brugge is een vesting die wordt omsloten door een ovaalvormige gracht. Vier van de negen stadspoorten uit 1300 zijn nog steeds intact. In het hart van dit alles tref je twee vierkante pleinen: de Markt en de Burg.

Als de Bruggelingen wat te vieren hebben,dan is het plein De Grote Markt hun decor. Ook de jaarlijkse kerstmarkt en ijsbaan staan hier. Rondom de Grote Markt staat een aantal (neo)gotische gebouwen, zoals het Provinciaal Hof en het Belfort. De Belforttoren is maarliefst 83 meter hoog (en te beklimmen!). Pas op: de prijzen op het terras zijn hier bizar hoog, ga liever even een zijstraatje in voor een drankje.Je betaalt zo zes euro voor een cola. 

De stad is rijk aan cultuur en bevat een magische sfeer. Elke keer als je een zijstraatje inloopt, verwonder je je over nieuwe ontdekkingen en mooie plekken. Er komt geen einde aan!

 Gezellige markten met vintage spullen tref je er ook. De stad ademt geschiedenis!

Je kunt lopend de hele stad bewonderen in enkele uurtjes, zodat je alle bezienswaardigheden treft op de route inclusief momenten om te genieten van prachtige uitzichten en onvergetelijke plekken. 

De stad staat bol van de historische pracht, allemaal op loopafstand binnen het centrum.Tussen de kronkelende steegjes en romantische grachtjes waan je je bijna in de middeleeuwen. Brugge bezit vele leuke restaurants en hotels. Winkelen in Brugge is ook een ervaring op zich, met een groot aanbod verspreid over de bochtige steegjes. De culturele en groene stad is een bekende bestemming voor vele toeristen die hier naartoe komen voor het rijke aanbod musea en historisch erfgoed. 

Ben jij al een keer in Brugge geweest? 


Follow me onDit bericht heeft 7 reacties.

 1. Josianne

  Brugge lijkt me een hele leuke stad. Ik ben er nog nooit geweest, terwijl ik er zoveel goeds over hoor. Volgende keer ga ik met je mee! ;)

 2. Ik ben dol op Belgische steden en ik heb er al verschillende bezocht, de sfeer vind ik er heerlijk en het voelt echt alsof je even op vakantie bent. Ik ben ook in Brugge geweest, prachtig al die oude gebouwen, de schattige boetiekjes en winkeltjes en de gezelligheid op straat! Leuk verslagje

 3. Michaela

  Wat een prachtige stad! Ik vind de meeste steden in Belgie erg mooi :) Ik ben er zelf helaas nog nooit geweest!

 4. Suzanne

  Oh wauw, het lijkt me echt een prachtige stad! Zou er graag eens naar toe willen.

 5. Kimberly

  Ik ben er nog nooit geweest, maar daar word het zo te zien wel eens tijd voor :D

 6. Sharon

  Lijkt me echt een hele mooie stad! Mooie foto’s heb je er ook bij gemaakt zeg!

Geef een antwoord

CommentLuv badge