Tag – Wat als mijn huisdier (Poes) een mens was?

Tag – Wat als mijn huisdier (Poes) een mens was?

Wait what?  Hoe Poes zou zijn als ze een mens was? Lois bedacht deze supergrappige en leuke tag waardoor ik in ieder geval heel anders naar Poes ben gaan kijken. De vragen zijn zo origineel en tegelijkertijd méga hersenkrakers. Want hoe zou Poes zich gedragen tijdens het uitgaan? En welke hobby’s zou zij hebben? 

 Wat voor soort persoon zou je huisdier zijn?
Poes zou een heel zorgzaam, beschermend en zacht persoon zijn. Eentje die graag knuffelt en je omarmt met liefde. En Poes zou tevens als persoon een goede luisteraar zijn die veel geeft. Tenzij het om eten gaat natuurlijk, dan zijn de rollen nét iets anders verdeeld. En een prachtige eigenschap van Poes is dat zij echt een hart van goud heeft. Als je eenmaal een plekje hebt in haar hart, dan laat zij je niet meer los. Kijk maar naar Vissie (onze goudvis die helaas is overleden) en Poes,  vrienden voor het leven. Poes dronk graag uit de vissenkom, echt haar guilty pleasure, en jarenlang zwom Vissie naar boven zodra Poes begon te drinken en zo gaf Poes kusjes aan Vissie. Een wonderlijk fenomeen, maar erg waar. Helaas overleed Vissie aan ouderdomsverschijnselen en Poes kijkt nog elke dag (ook nu bijna een jaar later) waar Vissie blijft en blijft tevens trouw zoeken in de kom. Mijn vriend en ik hebben de kom dan ook laten staan, omdat ze hier zo graag uit drinkt.

 Wat zijn de goede karaktereigenschappen?
Poes heeft bijna alleen maar goede karaktereigenschappen. Vooral het zorgzame siert haar. Als het minder met mijn gezondheid gaat, dan voelt zij dat gelijk aan. Dan komt ze liggen op precies de pijnlijke plekken en tevens is ze dol op het geven van kopjes en knuffelt ze graag. En de allerbeste eigenschap? Poes is een wandelend kruikje en houdt mij altijd warm. Poes is aanhankelijk, trouw en heel relaxt. Als zij een persoon zou zijn, dan weet ik zeker dat ze standaard te laat zou komen bij al haar afspraken haha.

IMG_0837

 Wat zijn de slechte karaktereigenschappen?
Slecht is een groot woord, Poes heeft eigenlijk alleen maar goede karaktereigenschappen. Wel lijkt ze echt in haar pubertijd te blijven hangen, ze kan opeens zo ondeugend kijken en dan vraag je je écht af wat er in haar koppie omgaat. Of wat ze van plan is! Oja, een minder prettige eigenschap is dat ze het ontzettend fijn vindt om in net gewassen kleding te gaan liggen. Why? Poes heeft als bijnaam chillie Poes, omdat ze stiekem behoorlijk lui is. Ga je een dag naar werk dan ligt ze op de bank en kom je terug dan is de kans groot dat zij nog steeds in dezelfde positie ligt. Klein verschil kan zijn dat ze zich heeft omgedraaid. Levensgenieter!

 Zou je vrienden willen zijn met je huisdier?
Poes is mijn beste vriendje, nu al. En ik wil haar voor geen goud kwijt, ze is echt een lieverd. Soms zou ik graag willen dat ze terug zou kunnen praten, hoe leuk zou dat zijn?  En tot die tijd blijf ik gewoon praten en mauwt ze als antwoord regelmatig bevestigend terug. Poes en ik zitten helemaal op één lijn!

 Zou je met je huisdier willen daten?
Poes en ik zijn echt een topteam wat betreft dansen in de woonkamer, dus uitgaan zou zeker kunnen. Op een date is een beetje gek, omdat ik denk dat Poes een vrouwtje is. Of we kunnen samen in een hangmat chillen, ik weet zeker dat Poes dat de beste date ever zou vinden. Oh en een sushi date kan trouwens altijd, of Poes nu een vrouwtje is of niet.

 Hoe zou je huisdier zich gedragen tijdens het uitgaan?
Poes zou de eerste helft slurpend aan een drankje gezellig aan de bar toekijken, bij Poes gaat alles immers heel relaxt en in haar eigen tempo. Vervolgens gaat ze de Salsa dansen, met die heupjes helemaal los en op vrolijke muziek met de pootjes van de vloer olé! Poes in boots, maar dan nét iets anders.

 Wat zou je huisdier voor hobby’s hebben?
Poes zou slapen op nr. 1 zetten als favo hobby. Vervolgens staat op een mooie tweede plek het racen, ze scheurt soms door de bochten hier in huis en dan kan je maar beter niet in de weg staan! En daarnaast is ze voornamelijk ook een echte pionier, tenminste dat gelooft zij zelf vast graag. Ze ontdekt keer op keer plekjes in huis die onderzocht moeten worden en waar ze goed voor gaat zitten. En daarbij is rust, kalmte en focus heel belangrijk dat kan Poes als geen ander inzetten.

 Wat zou je huisdier verzamelen?
Fluffy veertjes, touwtjes, elastiekjes, speelgoedmuisjes, badeendjes en inpakpapier. Daar zitten namelijk van die gekrulde siertouwtjes aan waar Poes he-le-maal wild van wordt. En Poes is tevens een echte brokken Queen, die verzamelt zij momenteel extra graag in haar buikje.

Nu weten jullie een stuk meer over Poes, mijn steun en toeverlaat, maar ook over onze band. Ik zou nooit zonder Poes willen én kunnen. Ik ben erg nieuwsgierig geworden naar jouw antwoorden als je ook een huisdier hebt. Laat je het mij weten als je de tag ook hebt ingevuld? Ik tag lieve Anne, Kimberly, Iris, Danique en Lucinda.

Heb jij een huisdier? Wat voor een soort persoon zou hij/zij zijn?

Liefs Dagmar 
Follow me on Facebook  Bloglovin  Twitter  Instagram  Youtube

Dit bericht heeft 38 reacties.

 1. Marion

  Oké, dit is definitief de leukste tag aller tijden. Oh dat verhaal met Vissie! Ik moest bijna huilen. Zo lief! Geweldig ingevuld, Dagmar!
  Marion onlangs geplaatst…Chillen in een bubbelbadMy Profile

 2. Celeste

  Hahaha, hilarische tag. “Poes zou slurpend aan een drankje aan de bar toekijken” haha. Heerlijk hoe creatief je bent geweest met deze tag. Vond de tag echt heel leuk om te lezen! Ben benieuwd naar de tags van degene die je tagged hebt! :)
  Celeste onlangs geplaatst…Sta je daar op de hoofdpagina van NOS op 3My Profile

 3. Emmy

  Ohhhh mijn kat is een echte knuffel, dus ik denk dat hij als mens ook altijd tegen anderen zou aanhangen. Verder is het ook wel een beetje een zeurkous.. Dus misschien is het maar beter dat hij niet kan praten. :)
  Emmy onlangs geplaatst…New in | AprilMy Profile

 4. Maureen

  Leuke antwoorden op een hele leuke tag. Ik heb alleen een cavia, een mannetje en hij is zeker niet zo leuk als de vorige haha. Dus of ik vrienden met hem zou zijn als hij een mens was. Waarschijnlijk niet hahah!

 5. Zo leuk dat je mijn tag ingevuld hebt! Ik vind het echt geweldig om je antwoorden te lezen! Heb echt heel hard gelachen, mijn dag is helemaal goed :D
  Lois Lorinde onlangs geplaatst…RECIPE: BANANA POPSICLESMy Profile

 6. Esther

  Haha serieus dit is de leukste tag die ik ooit heb gelezen. Waar haal je de fantasie toch vandaan. Poes lijkt mij een heel leuk persoon in het echt, maar ook een super huisdier. Ik blijf het verhaal van vissie en Poes zo ontzettend bijzonder en lief vinden <3 Liefs
  Esther onlangs geplaatst…Picture a day #9 – Sporten en lerenMy Profile

 7. Deisy

  Wat een prachtige, heerlijke en leuke tag zeg! Nu vind ik het wel een beetje jammer dat ik geen huisdier heb, anders had ik deze tag zo overgenomen hihi ;-) Kan ik mijn vriendje ook misschien onder “huisdier” schalen ;-)? In ieder geval ontzettend leuk ingevuld Dagmar, fijn om Poes zo nog beter te leren kennen. X
  Deisy onlangs geplaatst…3 heerlijke en gezonde gerechtenMy Profile

 8. Sophie

  Haha dit is echt een hilarische TAG! Ik leer poes wel goed kennen zo, haha! Het is grappig om het verschil tussen Lois haar katten en die van jou te zien, katten hebben echt een eigen persoonlijkheid haha!
  Sophie onlangs geplaatst…5 x Lente to-do!My Profile

 9. Vivian

  Wat superorigineel dit! Ik vind het wel een hele moeilijke om over na te denken voor mijn eigen kat… hij zou in ieder geval iemand zijn die liever lui is dan moe, die heel erg houdt van aandacht en doen wat nodig is om zijn zin te krijgen… maar tegelijkertijd ook iemand die urenlang stilletjes naast je kan zitten en er gewoon voor je is, en iemand die heel erg lief voor je kan zijn als hij echt wil. Een heel eigenzinnig iemand dus!
  Vivian onlangs geplaatst…Mijn liefste wensMy Profile

 10. Xaviera

  Wat een leuke tag! Je hebt het weer erg mooi en leuk opgeschreven. :) Ik heb twee katten waarvan één een muurbloempje zou zijn die goed is in één op één contact (de dame) en mijn katertje zou zo’n allemansvriend zijn die overal even een praatje komt maken en gezellig verhalen in de kroeg deelt haha.
  Xaviera onlangs geplaatst…Listen to your heartMy Profile

 11. Melissa

  Wat een leuke en grappige tag! Ik heb zelf 3 katten dus dat zou wat zijn als hun echt mensen waren, dat zet je toch even aan het denken ;)
  Melissa onlangs geplaatst…Expresso peplum top & bagMy Profile

 12. Oh, hoe leuk ! Toffe vragen én toffe antwoorden. Mijn kat als mens, daar moet ik toch even goed over nadenken. En wat een mooie kat ! Ze ziet er ook echt lief uit. Misschien dat ik deze tag ook eens doe, voor mijn Frisky. Ook mijn dikke vriend, vooral nu ze nog de enige is die we hebben nadat we ons andere kat Naughty helaas hebben moeten afgeven in december :-(.
  Peggy’s Pastime onlangs geplaatst…cruesliMy Profile

Geef een antwoord

CommentLuv badge