Blog

Tag – Wat als mijn huisdier (Poes) een mens was?

Wait what?  Hoe Poes zou zijn als ze een mens was? Lois bedacht deze supergrappige en leuke tag waardoor ik in ieder geval heel anders naar Poes ben gaan kijken. De vragen zijn zo origineel en tegelijkertijd méga hersenkrakers. Want hoe zou Poes zich gedragen tijdens het uitgaan? En welke hobby’s zou zij hebben? 

 Wat voor soort persoon zou je huisdier zijn?
Poes zou een heel zorgzaam, beschermend en zacht persoon zijn. Eentje die graag knuffelt en je omarmt met liefde. En Poes zou tevens als persoon een goede luisteraar zijn die veel geeft. Tenzij het om eten gaat natuurlijk, dan zijn de rollen nét iets anders verdeeld. En een prachtige eigenschap van Poes is dat zij echt een hart van goud heeft. Als je eenmaal een plekje hebt in haar hart, dan laat zij je niet meer los. Kijk maar naar Vissie (onze goudvis die helaas is overleden) en Poes,  vrienden voor het leven. Poes dronk graag uit de vissenkom, echt haar guilty pleasure, en jarenlang zwom Vissie naar boven zodra Poes begon te drinken en zo gaf Poes kusjes aan Vissie. Een wonderlijk fenomeen, maar erg waar. Helaas overleed Vissie aan ouderdomsverschijnselen en Poes kijkt nog elke dag (ook nu bijna een jaar later) waar Vissie blijft en blijft tevens trouw zoeken in de kom. Mijn vriend en ik hebben de kom dan ook laten staan, omdat ze hier zo graag uit drinkt.

 Wat zijn de goede karaktereigenschappen?
Poes heeft bijna alleen maar goede karaktereigenschappen. Vooral het zorgzame siert haar. Als het minder met mijn gezondheid gaat, dan voelt zij dat gelijk aan. Dan komt ze liggen op precies de pijnlijke plekken en tevens is ze dol op het geven van kopjes en knuffelt ze graag. En de allerbeste eigenschap? Poes is een wandelend kruikje en houdt mij altijd warm. Poes is aanhankelijk, trouw en heel relaxt. Als zij een persoon zou zijn, dan weet ik zeker dat ze standaard te laat zou komen bij al haar afspraken haha.

IMG_0837

 Wat zijn de slechte karaktereigenschappen?
Slecht is een groot woord, Poes heeft eigenlijk alleen maar goede karaktereigenschappen. Wel lijkt ze echt in haar pubertijd te blijven hangen, ze kan opeens zo ondeugend kijken en dan vraag je je écht af wat er in haar koppie omgaat. Of wat ze van plan is! Oja, een minder prettige eigenschap is dat ze het ontzettend fijn vindt om in net gewassen kleding te gaan liggen. Why? Poes heeft als bijnaam chillie Poes, omdat ze stiekem behoorlijk lui is. Ga je een dag naar werk dan ligt ze op de bank en kom je terug dan is de kans groot dat zij nog steeds in dezelfde positie ligt. Klein verschil kan zijn dat ze zich heeft omgedraaid. Levensgenieter!

 Zou je vrienden willen zijn met je huisdier?
Poes is mijn beste vriendje, nu al. En ik wil haar voor geen goud kwijt, ze is echt een lieverd. Soms zou ik graag willen dat ze terug zou kunnen praten, hoe leuk zou dat zijn?  En tot die tijd blijf ik gewoon praten en mauwt ze als antwoord regelmatig bevestigend terug. Poes en ik zitten helemaal op één lijn!

 Zou je met je huisdier willen daten?
Poes en ik zijn echt een topteam wat betreft dansen in de woonkamer, dus uitgaan zou zeker kunnen. Op een date is een beetje gek, omdat ik denk dat Poes een vrouwtje is. Of we kunnen samen in een hangmat chillen, ik weet zeker dat Poes dat de beste date ever zou vinden. Oh en een sushi date kan trouwens altijd, of Poes nu een vrouwtje is of niet.

 Hoe zou je huisdier zich gedragen tijdens het uitgaan?
Poes zou de eerste helft slurpend aan een drankje gezellig aan de bar toekijken, bij Poes gaat alles immers heel relaxt en in haar eigen tempo. Vervolgens gaat ze de Salsa dansen, met die heupjes helemaal los en op vrolijke muziek met de pootjes van de vloer olé! Poes in boots, maar dan nét iets anders.

 Wat zou je huisdier voor hobby’s hebben?
Poes zou slapen op nr. 1 zetten als favo hobby. Vervolgens staat op een mooie tweede plek het racen, ze scheurt soms door de bochten hier in huis en dan kan je maar beter niet in de weg staan! En daarnaast is ze voornamelijk ook een echte pionier, tenminste dat gelooft zij zelf vast graag. Ze ontdekt keer op keer plekjes in huis die onderzocht moeten worden en waar ze goed voor gaat zitten. En daarbij is rust, kalmte en focus heel belangrijk dat kan Poes als geen ander inzetten.

 Wat zou je huisdier verzamelen?
Fluffy veertjes, touwtjes, elastiekjes, speelgoedmuisjes, badeendjes en inpakpapier. Daar zitten namelijk van die gekrulde siertouwtjes aan waar Poes he-le-maal wild van wordt. En Poes is tevens een echte brokken Queen, die verzamelt zij momenteel extra graag in haar buikje.

Nu weten jullie een stuk meer over Poes, mijn steun en toeverlaat, maar ook over onze band. Ik zou nooit zonder Poes willen én kunnen. Ik ben erg nieuwsgierig geworden naar jouw antwoorden als je ook een huisdier hebt. Laat je het mij weten als je de tag ook hebt ingevuld? Ik tag lieve Anne, Kimberly, Iris, Danique en Lucinda.

Heb jij een huisdier? Wat voor een soort persoon zou hij/zij zijn?

Liefs Dagmar 
Follow me on Facebook  Bloglovin  Twitter  Instagram  Youtube

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.