Blog

TAG / Maand van de Jonge Vrouw

Ik ben getagd door Suzanne en dat vind ik zo ontzettend leuk! Ik ben heel enthousiast over deze tag waarin ik vragen zal beantwoorden met betrekking tot groeien, feminisme en het vrouw-zijn. Ben je benieuwd naar mijn antwoorden? Lees dan gauw verder!


1. Wat vind je leuk aan opgroeien?
De ervaring die je mee kunt nemen en het ontwikkelen van jezelf. Ik vind het fijn om te groeien en om te zien dat elke keuze die je maakt, weer effect heeft op de volgende. Dat is soms spannend, want je kunt het niet overdoen. Maar het geeft wel weer een kick als je weet dat je op het goede pad zit. De kunst is ook om daar te blijven. Mijn motto is niet voor niets: ‘Don’t go through life, grow through life’.

2. Op welke successen in je leven ben jij het meest trots?
Ik ben trots dat mensen mij niet meer zien als iemand die ziek is (Chronisch Vermoeidheid Syndroom), maar als iemand die deel uit maakt van de maatschappij. Dit was jaren niet het geval en dat maakt het nu elke dag nog steeds speciaal. Ik woon nu zelfs samen met mijn lieve vriend en ook dat voelt als een cadeau waarvan ik ooit alleen maar kon dromen. Nu leef ik mijn dromen. En ik ben eigenlijk ook wel heel trots dat ik nu in mijn afstudeerjaar zit en ik mag werken op het hoofdkantoor van H&M. En dat ik mag schrijven voor vele bloggers en websites, waardoor ik al mijn passies mag combineren. Love my life!

3. Wat is voor jou ultiem jeugdsentiment?
Lekker slenteren met Opa, Opa, mijn moeder en broertje door het warme Kraków (stad in Polen) in de zomer. Of samen barbecueën aan het meertje en uren verdwalen in boeken.  

4. Aan welke modegril heb jij je vroeger overgegeven?
Ik was een skater. Dus dat is er nu uit. Ik heb nu niets meer met die stijl, maar ik deed aan streetdance op hoog niveau en daar loop je er tijdens wedstrijden meestal stoer bij. Dat nam ik mee in mijn dagelijkse, maar daar is nu niets meer van over. Blazers, hakjes, statementkettingen en dan is mijn look compleet. 

5. Hoe denk jij over feminisme?
Ik blijf het lastig vinden als ik hoor dat vrouwen nog steeds minder verdienen dan mannen als zij dezelfde positie vervullen. Dat is toch vreemd in deze tijd? Maar ik geloof erin dat wij, vrouwen, er zeker komen. Maar niet vanzelf! We moeten onze kansen goed benutten, als we maar onszelf kunnen zijn. Zowel mannen als vrouwen hebben talenten die we juist in deze tijden goed kunnen gebruiken als het wordt gecombineerd. 

6. Heb jij weleens ervaren dat je anders werd behandeld vanwege je geslacht?
Ik ben al niet sterk, maar als vrouw zijnde wordt er sowieso al sneller vanuit gegaan dat je niet veel kunt hebben. Vrouwen hoeven zich niet meer te bewijzen in mijn ogen, maar het komt nog te vaak voor dat we anders worden behandeld. We zijn eenmaal niet van hetzelfde geslacht, maar dat is alleen maar goed, anders zou het lastig worden om de families voort te zetten. Kijk naar de positieve kanten van beide geslachten en bundel deze!

7. Wat zou je tegen je moeder willen zeggen?
Dat ik ontzettend trots op haar ben hoe ze mij en mijn broertje heeft opgevoed. Mijn mama is mijn voorbeeld en ik straal als mensen zeggen dat ik op haar lijk, dat is het grootste compliment dat je mij kunt geven. Mijn mama is sterk, warm, mooi, slim en hartelijk. Ze springt door het vuur en is zo positief ondanks dat het niet altijd gemakkelijk is geweest. Woorden kunnen niet omschrijven hoeveel ik om haar geef, maar ik hoop het wel te kunnen laten zien met hoe ik handel. Ik ben heel trots op mijn moeder en hou onwijs veel van haar. Ik zou mij geen mooiere mama kunnen wensen, she’s the best!
Anne heeft op haar blog ‘Vierentwintig lentes‘ de maand van de Jonge Vrouw in het leven geroepen. Deze maand is geïnspireerd door het boek ‘Girl Trouble’ van Carol Dyhouse. Bij deze maand heeft Anne een Tag gemaakt met uiteenlopende vragen die te maken hebben met het vrouw-zijn, opgroeien. Suzanne heeft mij getagd en ik ben heel blij dat ik door haar over deze vragen ben gaan nadenken. Voel je vrij om deze tag over te nemen; ik tag mijn vriendinnetjes Heleen van www.byhelena.nl, Lois van www.loislorinde.nl, Anne van www.annesolveig.nl en omdat ik soms net doe alsof ik niet kan tellen (je mocht er 3 taggen), tag ik ook Carlijn van www.lifestyleletter.nl. Waarom? Omdat  deze lieve vriendinnetjes mij elke dag weten te inspireren. 

Liefs, Dagmar

Follow me on

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.