Blog

SPORT / Work That Es Tag

Ik ben dol op sportoutfits, maar ook het sporten zelf vind ik steeds leuker. Het geeft echt een kick om te voelen dat je lichamelijk sterker wordt en daar beleef ik ook veel plezier aan. Nu ik door mijn lieve blogvriendinnetjes geïnspireerd ben om te hardlopen met Evy én mijn timeline vol staat met sportieve challenges, kon ik niet meer achterblijven. Door lieve Anne werd ik getagd voor de Work that Es tag van de leuke Esmee. Ik kreeg de afgelopen week echte sportkriebels en ging aan de slag. En nu? Nu ben ik al wat leuke sportoutfits rijker (yay en dankzij Gaastra heb ik nu ook een te gekke sporttas, dankjewel!) én ben ik verslaafd aan beweging. Kom maar op met die nominatie voor sportvrouw van het jaar!


Aan welke sporten doe je?
Door
Tedje ben ik geïnspireerd om aan de slag te gaan met Evy. Je hebt hiervan een app, maar ik heb de afspeellijst gedownload waarbij je 30 lessen hebt en je uiteindelijk 5 kilometer achterelkaar kunt hardlopen. Dat mag ook wel, want half juni is mijn eerste hardloopwedstrijd waar ik mij erg enthousiast voor heb ingeschreven en afhaken doe ik zelden. Dus nu ben ik lekker fanatiek aan het sporten met een doel voor ogen. Een week geleden was dit nog lastig, vanwege de terugvallen die elkaar opvolgden, maar nu gaat het ein-de-lijk weer beter. Ook doe ik elke maandagavond een groepslesje Body Balance mee, heerlijk vind ik dat na een drukke werkdag. 

Favoriete oefening?
Ik squat en plank erop los sinds begin mei (haha wow al een hele week, applaus!). Daarnaast heb ik ook handige gewichtjes gekocht bij de Action van 0,5 kg. Dat klinkt niks, maar als je ook niets gewend bent dan is dit een prima begin. En dagelijks lekker blijven oefenen, dat werkt voor mijn lichaam het beste. Dan zit je lekker in de flow en moet je jezelf er niet zo toe zetten. 


Ontbijt?
Een lekker broodje gezond en verse jus d’orange, yummie! Maar extra inspiratie voor fijne ontbijtjes zijn welkom! Zo vond ik het artikel van
Anne over yoghurt ook heel leuk. Ooh en ik ben gewoon dol op fruit!

Welk work-out nummer staat nu bij je op repeat?

Tsunami van DVBBS & Brgeous vind ik een heerlijk nummer en mijn vriend een heerlijke remix van top 40 muziek op mijn telefoon gezet met allerlei lekkere beats. Echt een goed tempo waardoor ik als een speer sport!


Wat vind je makkelijker, gezond eten of sporten?
Haha een eerlijk antwoord is sporten. Ik eet sinds januari veel minder suikers en dat bevalt prima. Mijn eetpatroon is daardoor drastisch veranderd, omdat ik echt verslaafd was aan suikers zonder dat ik het doorhad. Dankzij het sporten en beter eten zit ik veel lekkerder in mijn vel en ik vind het sporten extra fijn nu ik zie dat mijn lichaam ook daadwerkelijk sterker aan het worden is. 


Gebruik je voedingssupplementen? 
Nee

Beste fitspiration?
Jullie! Want mijn timeline staat vol met fijne work-outs, sportinspiratie, handige oefeningen, gezond eten… Ik word er ontzettend blij van! Ook vind ik de #FeelgoodFitchallenge van
Yara, Tedje en Anne ontzettend inspirerend en ik krijg al energie als ik naar de fijne inspiratie kijk! Annemerel, Suzanne en Zélia zijn ook fanatieke sporters, ooh wat vind ik hun prestaties te gek. Stuk voor stuk toppers waar ik veel bewondering voor heb.

Cheatmeal?

Haha ik ben een echte aardappeletergenieter (is dat een woord?), maar dat is minder erg dan mijn liefde voor sushi. Of voor lekker ijs (haha je zou maar een verslaving hebben voor vies ijs…)!

Fijnste sportoutfit?

Heb je even? Ik hou van kleding en aangezien ik nog niet veel sportkleding had…. Goed excuus om lekker te gaan shoppen! De laatste tijd kocht ik een nieuwe hardloopbroek, een fijne sportbh en een felgekleurde top. Als het maar goed aansluit en niet in de weg zit. Voor hardlopen in de avond ind ik felle kleuren ook extra veilig. Daarnaast mag het ook best matchen natuurlijk, fashionable sporten, here we come!

Gebruik je sport en/of health apps?

Ik zou de app van Evy graag willen, maar voorlopig probeer ik het met de afspeellijst en dat werkt ook erg prettig. Daarnaast gebruik ik wel de Fit for Free app (mijn sportschool), zodat ik mij kan inschrijven voor de groepslessen en ter inspiratie van handige work-outs. Een Drink-nou-toch-meer-water- app commandeert mij om meer te drinken, dat vind ik erg prettig omdat ik het soms vergeet ondanks het flesje dat mij aanstaart op het bureau ;)

Grootste irritatie tijdens het sporten?

Verder dan een losse veter kom ik eigenlijk niet haha. Ik moet nodig een veterstrikdiploma.

Hoeveel paar sportschoenen heb je?

Wauw dat valt mee! Want dat zijn er tot mijn grote verrassing twee, yes! Want sneakers vind ik niet meetellen, die hebben gewoon een sportievere look… toch? 

Drie dingen waar je niet zonder kunt?
Mijn telefoon waar lekkere muziek op staat en ik lekker op de maat van de muziek door kan hardlopen. Mijn sportschoenen, aangezien het niet handig is om zonder te gaan rennen én op nummer drie staat humor. Omdat sport wel leuk moet blijven en je best tussendoor gek mag doen. Je bent hard aan het werk en focus is daarbij heel belangrijk, maar geniet ook van wat je bereikt. Lach en omarm jezelf! 

Waar haal jij je sportinspiratie vandaan? Let me know!
Je mag deze tag natuurlijk overnemen, laat je het mij weten als je het hebt ingevuld? Ik tag Marloes, Sophie , Mandy, Josianne en Zélia.
Liefs Dagmar
Follow me on

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.