SPORT / Run Baby Run TAG

Ooh ik werd zo enthousiast van de Run Baby Run TAG verzonnen door Annemerel, dat ik besloot om deze ook in te vullen. Ik ben natuurlijk nog niet lang een officiële hardloper, maar ik geniet er wel ontzettend veel van. Mijn eerste hardloopwedstrijden staan gepland voor half juni en ik ga ervoor. Lees je mee waarom ik ben begonnen met hardlopen, wat mijn favoriete hardloopschoen is en wie mijn grootste hardloopinspirators zijn? 

✩ Wanneer ben je begonnen met hardlopen?
De plannen waren er al heel lang, maar mijn lichaam was er vanwege CVS en Fibromyalgie nog niet aan toe. Vanaf september zet ik alles op alles om mijn lichaam sterker te maken en sinds februari deed ik pogingen om te hardlopen. Sinds half april ben ik geïnspireerd door lieve blogvriendinnen om het daadwerkelijk te doen. Om een doel te hebben, schreef ik mij ook gelijk in voor twee hardloopwedstrijden: Run for Kika en Meidenloop Utrecht.
✩ Waarom ben je (in eerste instantie) gaan hardlopen?
Om mijn conditie te verbeteren en lichamelijk sterker te worden, ben ik begonnen met hardlopen. Daarnaast vond ik het ook heerlijk om lekker buiten actief te zijn, terwijl je ook nog eens vooruit komt. Love it!
✩ Ben je altijd een hardloper geweest, of stond hardlopen voor jou gelijk aan steken in je zij?
Ik ben sinds kort pas een hardloper, ik heb wel jaren gedanst (streetdance) toen nog niemand wist dat ik zo ernstig ziek was. Daarna ging het erg achteruit met mijn lichaam, waardoor ik niet meer in staat was om te sporten (of eigenlijk bewegen in het algemeen). Nu geniet ik extra van elke stap voorwaarts.
✩ Loop je het liefste alleen of samen?
Ik loop nooit alleen, ik loop altijd met Evy ;) Maar over het algemeen loop ik vaker alleen, omdat ik anders geneigd ben om het tempo over te nemen die bij de ander past. Als het al een beetje schemerig begint te worden, dan laat mijn vriendje mij niet alleen gaan en lopen we samen. Lief!
✩ Wat is je favoriete hardloopschoen?
Mijn liefde voor Nikes kent geen grenzen ;)
✩ Waar loop je normaal gesproken?
Ik loop heel graag door Zeist en ik heb ook een favoriete route: in het park van Slot Zeist. Ook wordt mijn woonplaats omringd door groen gebied, dus de keuze is reuze!
 Wat is het gaafste rondje dat je ooit gelopen hebt (afgezien van wedstrijden)?
Dit rondje moet nog komen voor mij, maar ik heb een begin gemaakt en voel mij sterker dan ooit. Ik weet zeker dat het (letterlijk) gauw op mijn pad komt.
 Wat is het grootste drama dat je onderweg hebt meegemaakt?
Haha verder dan een losse veter, terwijl je net zo lekker in de flow zit, kom ik nog niet. Maar ik hoop stiekem dat ik het hierbij kan houden.
 Heb je al wel eens een wedstrijd gelopen? Wat was je eerste wedstrijd?
Mijn allereerste hardloopwedstrijden staan gepland voor juni. Ik kan niet wachten tot Run for Kika en Meidenloop Utrecht!
✩ Doe je naast hardlopen ook nog andere sporten om je hardlooptraining te ondersteunen?
Ik doe actief mee met challenges, waaronder de plank- en squatchallenge. Daarnaast fitness ik en ga ik elke maandag naar Body Balance.
✩ Wie of wat is jouw grootste inspiratie op hardloopgebied?
Héél toevallig is dat de bedenker van deze leuke tag, Annemerel. Ook Tedje, Anne, Suus en Zélia vormen mijn grote inspiratiebronnen op hardloopgebied.
✩ Wat is jouw top 5 powersongs?
Calvin Harris – Summer
Martin Garrix – Animals
Pitbull ft. Kesha – Timber
Dvbbs ft. Borgeous – Tsunami
Tiësto – Red Lights
✩ Wat is de langste afstand die je ooit gelopen hebt?
Haha leuk deze vraag, want dat was gisteren! Precies 5 kilometer, net als mijn doel maar dan voor over een maand. Ik ben heel blij dat het is gelukt om het vol te houden, zodat ik nog sterker de wedstrijden in kan gaan. Nu is het vooral het lichamelijk bijhouden en voldoende rust nemen, zodat ik een terugval kan voorkomen. Fingers crossed!
✩ Wat is jouw grootste doel op hardloopgebied?
Mijn allergrootste droom is om deel te nemen aan een hardloopwedsrijd. Ik ga er alles aandoen om van deze droom volgende maand werkelijkheid te maken. Met alle motivatie van jullie kant, moet dat zeker lukken!
Run baby run! Vind je het ook heerlijk om hard te lopen? Dan tag ik jou! Ook tag ik de lieve fanatiekelingen Emily, Tedje, Anne, Joyce en Suzanne, omdat zij mij elke keer inspireren en motiveren. Dankjewel lieverds!

Liefs Dagmar
Follow me on

Dit bericht heeft 26 reacties.

 1. Svenja

  Leuk al die sportieve tags laatste tijd <3 Ik vind het erg knap van je dat je zo goed bezig bent. Ga zo door <3 Succes ook alvast voor je hardloopwedstrijd volgende maand! Deze artikelen motiveren mij ook erg om extra veel te sporten!

 2. Suzanne

  Wat een mooie tag, en prachtige antwoorden heb je gegeven. Ik ga hem zeker invullen!

 3. Myrthe

  Wat is dit een leuke tag! Je hebt ‘m ook heel erg leuk ingevuld. Heel knap dat je dankzij je CVS en Fibromyalgie toch hardloopt.

 4. Anniek

  Ah, goed bezig Dagmar! Ik loop nu zelf zo’n 4 weken hard, en ik kan er ook echt van genieten. Het is zo lekker om buiten te zijn en lekker te bewegen! Ik liep eerst ook met Evy, maar bij mij ging hij niet verder dan les 1.. Hoe zit dat bij jou? Heb je voor de volgende lessen moeten betalen? Liefs Anniek

  1. Wauw wat goed van je! Echt lekker is het om buiten aan de slag te gaan :) Ik heb de afspeellijst gedownload via http://www.rennenmetevy.nl/ waar verschillende afstanden staan. Deze zet je als muziek op je telefoon (je kunt helaas daardoor niet je eigen muziek bepalen) en dan kan je er kosteloos naar luisteren. Met de app heb ik nog geen ervaring, veel succes met rennen topper!

 5. Ik las hem ook al bij Annemerel, maar het is elke keer leuk om te lezen hoe iemand anders het aanpakt!
  Succes met trainen !
  Liefs Michelle

 6. Wat goed zeg dat je al 5km vol houd. Ik vind het heel knap dat je op zo’n positieve en sportieve manier met jouw ziekte om gaat. Je laat je er niet onder krijgen maar vecht terug en dat vind ik erg inspirerend om te zien. Veel succes met de wedstrijden in juni:)

 7. Ise

  Goed bezig zeg! Fijn hé om te merken dat je ook met fibromyalgie een sterk lichaam op kunt bouwen :)

 8. Leuke tag Dagmar! Je gaat er helemaal voor! Ik ben ook terug begonnen en mijn doel ik 10 km lopen. Ik zit nu aan 6 km dus ik denk wel dat dat lukt als ik elke week probeer te gaan. Aan een wedstrijd durf ik nog niet mee te doen omdat ik altijd denk dat iedereen het beter doet als ik :)

  X Sara

  1. Wauw wat een geweldige prestatie zet je neer dat je nu al 6 km kunt! En focus je niet op hoe anderen het doen, maar op je eigen doelen en wat je bereikt. Niet bang zijn om eraan deel te nemen als je het graag zou willen, als je lekker aan het oefenen en trainen bent, dan gaat het je echt wel lukken! Geloof in jezelf, je kunt het <3

 9. Joyce

  Wauw zo leuk om bij jou te lezen! En wat motiverend!! Ik ga hem zeker invullen :)

 10. Wat een leuke tag! Ik moet ook echt eens beginnen aan het hardlopen. Misschien schrijf ik me ook wel in voor de kika of meiden run!

Geef een antwoord

CommentLuv badge