Blog

Publicatie: mijn column @ Folia Magazine

Wauw wat is dit een gaaf moment! Vandaag zag ik voor het eerst hoe mijn column in Folia Magazine staat en dat wil ik graag met jullie delen. Folia Magazine is het blad van de Hogeschool van Amsterdam en de Universiteit van Amsterdam en ik ben gevraagd om een column te schrijven voor het lustrumnummer. Mijn column moest persoonlijk zijn en gerelateerd aan de leeftijd 20, voor mij een jaartje geleden dat ik deze leeftijd mocht passeren. Ik voelde mij enorm vereerd en ik heb deze kans met beide handen aangepakt. Benieuwd naar het eindresultaat? Lees dan gauw verder!

 Ja, daar staat mijn naam bij Colofon tussen de mooie grote namen!

Jaar van de kansen

Elk jaar eindigt mijn verjaardag knallend en voorzien van een waslijst aan voornemens, zo ook mijn 20e verjaardag. Terwijl er tegelijkertijd werd geproost op het nieuwe jaar 2012, werd er voor een paar miljoen vuurwerk de lucht in geknald en de crisis leek voor een nachtje te zijn verdwenen. Mijn voornemen was om alles uit mijzelf en de middelen om mij heen te halen, zolang ik er een positief verschil mee kon maken en ik er energie uit kon halen. 2012 zou het jaar worden van de foutjes  onder het beruchte motto Yolo, denk aan Bram en Eva, de val van het kabinet en het zinkende cruiseschip Costa Concordia. Gelukkig kende 2012 ook vele successen, waaronder de Olympische spelen in Londen en de ontdekking van het Higgs-deeltje . Het jaar werd gevuld met uitersten en zo vulde ik op mijn twintigste ook mijn studie in. Ik mocht mijzelf namelijk officieel een excellente en honourswaardige masterclass student noemen, over uitersten gesproken. Ik begon als een verlegen meid aan de opleiding Bedrijfskunde Management, Economie en Recht en ik had sterk de behoefte om mijn eigen grenzen op te zoeken. Toen ik de kans kreeg om mee te doen aan het excellentieprogramma van de HvA begon het balletje te rollen. Ik genoot van de uitdagingen die de extra curriculaire programma’s boden en ik voelde mijzelf groeien. Ik kwam in contact met inspirerende personen Achmed Marcouch, Huib de Jong en Yoeri Albrecht en ik pakte alle kansen met beide handen vast. Wij, studenten,  krijgen de mogelijkheid om te investeren in onszelf en onze rugzak te vullen met onderwijs en ervaring. Je kunt nog zulke prachtige cijfers hebben staan op je eindlijst, uiteindelijk moet je het wel kunnen toepassen in de praktijk. Als je dan valt of faalt, kan je immers moeilijk wijzen naar dat meterslange CV waardoor je eerder opviel. Ik durfde als beginnend student amper de telefoon op te nemen en nu word ik regelmatig ingezet als gastdocent of spreker voor 300 man, terwijl ik bezig ben met het afstuderen. Arme student? Rijk aan ervaring!

Toen ik aan mijn studie begon, voelde de Folia als een magische droom. Ik wou er zo graag een keer voor schrijven én vandaag is mijn droom letterlijk uitgekomen. Maak het onmogelijke mogelijk en dat wens ik jullie van harte toe.

Liefs,

Dagmar

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.