#ProjectPositief 1 – Hoe gelukkig ben jij?

#ProjectPositief 1 – Hoe gelukkig ben jij?

Een nieuwe rubriek is geboren, sterker nog een geheel nieuw project! Al weken gingen de gedachtes door mijn hoofd om meer op het gebied van happiness, inspiratie en motivatie te doen op mijn blog. Ik kreeg ontzettend veel input uit jullie mooie reacties die mij enorm aan het denken hebben gezet. We hebben het drukker dan ooit, maar ervaren zelden meer echte rust. Ook hebben we alle redenen om ons gelukkig te voelen, maar zijn we dat dan ook echt? Ik heb Project Positief in het leven geroepen en vertel je er graag meer over!

Het ontstaan van Project Positief
Met alles wat ik doe, probeer ik het verschil te maken. Soms lukt dit groter en soms is het heel klein, maar er zijn natuurlijk ook momenten dat het niet lukt of juist beter kan. Ik schrijf mijn artikelen altijd met het doel om iets te kunnen betekenen, anderen te inspireren, motiveren en informeren en ervoor te zorgen dat mijn lezers met een glimlach mijn blog weer verlaten. Ik zou heel graag de wereld willen verbeteren door de oorlogen te laten verdwijnen, armoede te bestrijden, hongerigen eten te geven, daklozen een thuis te geven, anderen te laten lachen, ziektes de wereld uit te helpen… Maar dit is helaas niet realistisch en ik zou het ook nooit in mijn eentje kunnen. Maar ik ben mij wel bewust van het feit dat ik mij kan inzetten om het voor anderen beter te maken dan de situatie is. Geluk kan ook gratis zijn, door bijvoorbeeld aandacht te schenken, liefde te geven, warmte te delen, te glimlachen… Hoe mooi is het als we onze krachten kunnen bundelen en positiviteit samen gaan verspreiden? Ik hoop dat het lukt en dat we elke dag weer een beetje meer kunnen geven om het voor onszelf, maar juist ook voor anderen beter te maken. 

Doel van Project Positief
Anderen vooruit te helpen door hen te besmetten met positiviteit! Geluk vermenigvuldigt zich als je het deelt en samen kunnen we het verschil maken, dus spread the love! Making one person smile can change the world. Maybe not the whole world, but their world.

Wat kan je verwachten?
Elke maandag komt er een artikel gerelateerd aan Project Positief online om de week op een mooie manier in te luiden. De maandagen wegen voor sommigen zwaarder, hoe fijn is het dan om positief te beginnen? 
Er staat wekelijks een thema omtrent positiviteit klaar. Dit kan betrekking hebben op alles wat we tegenkomen in ons leven, van werk en gezin tot liefde, gezondheid, energie, warmte, stress, perfectie, passies, school, geluk, vrije tijd en meer. Tegelijkertijd wordt er ook een challenge gedeeld, dit is een opdracht waardoor je voor jezelf kunt nagaan hoe het bij jou is. Een challenge kan een vraag zijn waar je bewust van wordt, maar ook een opdracht waarbij je concreet iets moet doen of een situatie waarbij je anderen nodig hebt. Dit hangt af van het thema, maar het heeft altijd als doel om positiviteit te laten groeien. 

Lieve Anne zette haar creativiteit in en hielp mij met de mooie afbeelding voor #ProjectPositief. Ook kan je ProjectPositief volgen middels de hashtag #ProjectPositief. Hoe gaaf is het als we het internet een stukje mooier maken en onze positiviteit kunnen verspreiden als een olievlek? Tegelijkertijd wordt het dan gebundeld en kan je positiviteit, inspiratie, motivatie en een geluksboost altijd terugvinden onder deze hashtag. Maak jij online (bijvoorbeeld via Twitter of Instagram) het verschil of wil je anderen vooruit helpen met inspirerende quotes? Zet dan ook de hashtag in!

Challenge 1 
Een lief vriendinnetje vroeg aan mij of ik op dat moment kon zeggen of ik echt gelukkig was en of ik hier een cijfer aan kon koppelen. En lastig dat ik die vraag vond! Mijn eerste gedachte was ‘Ja, natuurlijk ben ik gelukkig!’, waarop een stroom van hersenspinsels antwoordde wat mij dan echt gelukkig maakte, hoe gelukkig zijn nu eigenlijk voelt en of het nog beter kan en hoezo een 8,5 en en en… Ik denk nog regelmatig terug aan deze vraag, maar ook aan mijn antwoord. Want voel ik mij gelukkiger dan toen de vraag werd gesteld of is het juist een beetje afgenomen? In deze eerste challenge staat daarom de vraag ‘Hoe gelukkig ben jij?’ centraal. Durf jij er een antwoord op te geven?

Ik vind het superspannend om deze nieuwe rubriek te lanceren en ik ben erg benieuwd wat jullie ervan vinden. Ook zou ik heel graag je vragen over onderwerpen als happiness, motivatie, inspiratie, energie, gezondheid, warmte, vriendschap, liefde, passie, werk en optimisme mee willen nemen in de artikelen, omdat jouw vraag ook relevant kan zijn voor andere lezers. Het is te gek als we elkaar vooruit kunnen helpen en ik kan mij verdiepen in tips, trucs, inspirerende personen en meer om het antwoord op jouw vraag te vinden. Dus mocht je iets willen weten, deel het vooral zodat we voor elkaar het verschil kunnen maken. Doe mee met #ProjectPositief!
 
Hoe gelukkig ben jij?
Liefs Dagmar
Follow me on

Dit bericht heeft 38 reacties.

 1. Wat een leuke nieuwe (en positieve ;)) rubriek. Op die vraag kan ik wel antwoord geven. Ik ben gelukkig! Ik zou mijn geluk zelf een 8 geven. Ik ben gelukkig met mijn vriend. Met het appartement waar ik woon. Gelukkig met de mensen om mijn heen, en met mijn blog. De lieverds die ik ken door het bloggen, en lieve reacties van lezers. Allemaal dingen waar ik erg gelukkig van word. Super leuk! Ik kijk uit naar deze rubriek!

 2. Zo dat is leuk en zo positief. Ja, ik ben zo gelukkig met de mensen om me heen, familie en vrienden met wie ik leuke dingen doe. Mensen die om elkaar geven en die respect hebben voor elkaar. De vriendelijkheid en eerlijkheid zijn belangrijk en een mens is maar een mens. Wat een heeft hoeft de ander niet te hebben en/of te doen!

  Mooie dag Xoxo

 3. Wat een mooie rubriek, echt iets voor jou!
  Laatst werd deze vraag mij ook gesteld, ik gaf het toen een 7, een mooie voldoende. Inmiddels denk ik dat ik het toch wel een 7,5 kan geven. Ik ben gelukkig!

 4. Super goed gedaan Dagmar!!! Momenteel kan ik zeggen dat ik enorm gelukkig ben. Helemaal ten opzichte van vorig jaar, tot februari leek het allemaal wel een soort diep dal. Gelukkig is dat nu 360 graden gedraaid en zit ik enorm goed in m’n vel. Met alle vooruitzichten kom en hoe ik me nu voel kom ik toch uit op een 7,5. Sommige dingen kunnen altijd beter!

 5. Geertje

  Wat een gaaf project! Super bedacht! Ik ben zelf eigenlijk best gelukkig. Natuurlijk zijn er dingen waar ik van baal, die ik anders zou willen zien, maar dat heeft eigenlijk geen effect op hoe gelukkig ik me voel. Geluk moet je zelf creëren, en lukt het even niet op de manier die je wil, dan maar op een andere manier!

 6. Manon

  Wat super leuk zeg ik ga dit zeker bijhouden want ik denk dat ik op dit moment het lekkerst in mijn vel zit, een cijfer geven is moeilijk want ik heb nog steeds dingen die ik graag anders zou willen maar dat zie ik als een droom en dromen zijn er om na te streven :)

 7. Svenja

  Super leuke nieuwe Rubriek Dagmar! Iedereen besmetten met positiviteit is een erg mooi doel <3 Zelf zou ik mijn geluk een 7 geven. Misschien een beetje laag, maar dat komt omdat ik soms niet echt van het moment (hier en nu) kan genieten. Dan ben ik te veel bezig met de toekomst of het verleden waardoor ik vergeet te genieten van het huidige moment. Verder voel ik mij erg gezegend met mijn vriend, ouders, vrienden, mijn blog en gezondheid. Ik heb zeker niks te klagen <3

 8. Wat eeb leuke nieuwe rubriek Dagmar! Telkens als ik je posts lees straalt jou warme en vriendelijke persoonlijkheid er vanaf, echt heerlijk om te lezen. Mijn geluk? Dat schommelt af en toe, want ik heb net zoals iedereen wel eens tegenslagen, maar aan de andere kant komt er ook telkens weer iets positief daarna. Op dit moment zou ik zeggen 8,5, misschien zelfs 9. Ik ben echt een dolgelukkig meisje, heb een lieve vriend, een mooie woonst, geweldige vrienden, een heerlijke vakantie in het vooruitzicht en ook een nieuwe job. Niets om over te klagen dus! ^^

  X Sara

 9. Lisanne

  Erg leuk Dagmar! Ik kijk uit naar de artikels die gaan volgen!

 10. Mooi project een beetje positiviteit kan ik altijd wel gebruiken , ben best vaak pessimistisch en dat zit vaak in de weg, vooral als het allemaal wel mee valt. Verder ben ik zeker een gelukkig meisje , en daar ben ik heel blij mee. Maar wie weet wat de toekomst brengt

 11. Wat een prachtig project Dagmar. Echt een mooi initiatief. Durf ik een antwoord te geven? Ja, dat durf ik wel maar ik weet niet precies wat ik dan moet zeggen. Enerzijds weet ik dat ik heel gelukkig ben met veel aspecten in mijn leven (mijn vriend, familie, studie afgerond, werk,etc.), maar ik ben ook een kanjer in piekeren en onzeker zijn. Ik overdenk vaak alles en maak me dan al veel zorgen, terwijl er achteraf weinig aan de hand is. Maar… working on it! Dus stapje voor stapje wordt dat vast beter. Voor nu: een 7! :-)

 12. Anna

  Wauw, wat een mooi project! Ik ben heel erg benieuwd naar de artikelen, heb er zin in :).

 13. Wat een mooi project! Heel leuk dat je zo’n rubriek in het leven roept. Ik doe zelf de #100happydays challenge wat hier heel mooi bij past. Ik vind het mooi om te kijken hoe je naar de positieve dingen in het leven kunt kijken, ook als je soms in moeilijke periodes zit.
  Hoe gelukkig ik ben? Ik denk ondanks mijn situatie toch een 7. Dat ik op dit punt ben gekomen is voor mij echt iets om dankbaar voor te zijn.

 14. Joyce

  Wat een gaaf project Dagmar! Vind ik echt bij jouw passen. Ik voel me op dit moment erg gelukkig, ondanks dat ik gisteravond ontzettend ongelukkig was durf ik nu weer een beetje te zeggen dat ik gelukkig ben. Mijn situatie geef ik nu een 7 en ik hoop dat ik het volgende week een dikke 10 mag geven!

 15. Justine A

  Wat een toffe en mooie rubriek! Een rubriek die helemaal bij jouw blog past en bij jou als persoon. Wat ben je toch een topper!
  Ik ga project positief elke keer volgen, vind t een bijzonder iets!

 16. Wat een leuk project! Ik ben (gelukkig) ook gelukkig! Hoewel er altijd dingen zijn die anders en beter kunnen weet ik niet zeker of ik er ook daadwerkelijk gelukkiger van zou worden, voor nu geef ik mijn geluk een 8!

 17. Joni

  Wauuw Dagmar, super meid! Wat een mooi project. Echt iets waar je mensen mee kunt motiveren denk ik, in ieder geval mij wel. Ik kijk al uit naar al je mooie artikelen. Pfoeh op dit moment geef ik mijn geluk een 7.5. Ik heb een hele mooie vakantie gehad en daar heb ik veel energie uit gehaald, maarja het ‘echte’ leven begint nu weer jammer genoeg haha. Dus ik kan wel wat positieve artikeltjes van jou gebruiken!

 18. Mooi om hier meer bij stil te staan! Zelf verzamel ik iedere week mijn happy moments van de week op mijn blog (ook op maandag) om van de kleine dingen te blijven genieten.

 19. Wat een leuke en positieve rubriek! Ik kijk uit naar de rest. Het is sowieso goed om stil te gaan bij de mooie, positieve dingen!

 20. Hé Dagmar, wat een onwijs goed plan. Ik denk dat er veel behoefte is aan positiviteit en dat jij daar echt aan kunt meehelpen. Jouw artikelen helpen mij altijd (positief gezien) en ik denk met mij vele anderen. Hoe gelukkig ik ben? In ieder geval stukken gelukkiger dan drie jaar terug. Ik ben dichter bij mezelf komen te staan, heb mezelf meer geuit, mijn mening gegeven en gekozen voor wat ik leuk vindt. Drie jaar terug had ik nooit durven hopen dat ik nu in Amsterdam zou wonen en studeren, vrienden zou hebben en het fijn zou vinden om eropuit te gaan. Al die dingen heb ik nu en daar ben ik heel gelukkig mee. X

 21. Deze rubriek gaat echt een knaller worden!! Heel erg leuk gedaan en ik kijk uit naar je volgende posts!! Ik kan zeggen dat ik op dit moment gelukkig ben en ik geef mijn leven een 8,5! Het gaat uitstekend met mijn opleiding, heb een lieve vriend en mijn ouders zijn fantastisch! Ik geniet van ieder moment!!

 22. Ines

  Erg leuk! Ik kijk er al naar uit! Ik voel mij op dit moment erg gelukkig, ik ben altijd een negatief persoon geweest maar het afgelopen jaar heb ik dat zo veel mogelijk proberen ombuigen en mijn leven is duizend keer beter geworden!

 23. Ik ga mee doen met je project!
  Of ik gelukkig ben, Nee. Door mijn ziekte loop ik tegen veel dingen aan. En sinds kort weer ik dat ik altijd ziek blijf en het erger kan worden. Ik zit nu in de periode van dit accepteren en dat valt mij zwaar. Heel zwaar.
  Wat mij op de been houd zijn mijn lieve dieren, 2 honden en een kitten. Hun zijn mijn steun en toeverlaat.

 24. Leuk idee! Op dit moment ben ik dolgelukkig! Woon samen met de liefde van mijn leven, ben afgestudeerd, het is lekker weer, ik heb leuk werk (ook al is dat onder mijn niveau wat betreft diploma) en ik ben gewoon blij :D

 25. Ooohh wat fijn dit! Ik speel ik hier ook steeds meer mee omdat ik het ook gewoon belangrijk vind om anderen gelukkig te zien en ook in ontwikkeling ben met mezelf om me gelukkiger te laten voelen. Dat lukte eerst goed, maar helaas is mijn contract afgelopen waardoor ik nu thuis ben komen te staan. Een flinke bummer en dat past niet goed bij mijn perfectionistische ik. Ik ben nu bezig om het los te laten, omdat het me waarschijnlijk wel lukt om het even rustig aan te doen en niet als een gek heel snel aan een nieuwe baan moet komen. Ik wil het loslaten en tot mijzelf komen in de hoop dat ik zo tot het juiste antwoord kom wat ik hierna moet gaan doen. Ik kijk dus uit naar je artikelen!

 26. Wat een mooi rubriek. Ik vind het echt een leuk idee!! Ik kan nu wel zeggen dat ik gelukkiger ben als twee jaar geleden, maar het kan nog beter.

 27. Oooh lieve Dagmar wat prachtig deze nieuwe rubriek!!!! heeeeeeeel goed idee !! ik doe zeker mee :-) Love it!

 28. Cindy

  Mooi project! Ik geef mijn geluk nu een 9! Dat is vrij hoog, maar dat is het ook zeker waard: Ik ben gelukkig: Gelukkig met mijn vriend, met ons huis, met mijn baan, maar vooral met mijn gezondheid. Nu ik heel veel ben afgevallen ben ik veel fitter en kan ik veel meer dingen, zoals bijvoorbeeld hardlopen, wat ik zo nog even ga doen. Ik ben gelukkig dat ik overal kan gaan en staan waar ik wil, met mijn blog en de reacties van de lezeressen. Gelukkig dat ik kan ontstressen indien nodig en gelukkig dat mijn ouders en schoonouders nog in goede gezondheid leven.

 29. Wat een leuke rubriek Dagmar! Heel fijn om een dosis positiviteit te delen! Op dit moment ben ik gelukkig, ik denk dat het cijfer een 7 is. Er zijn altijd dingen die beter kunnen, en ik hoop dat het volgend (school)jaar iets beter gaat!
  Maar ik denk dat je pas volkomen gelukkig bent als je God kent.
  X Emma

 30. Nicole

  Tsjah ik zal dan denk ik enorm opvallen tussen al deze gelukkige mensen maar ik ben niet gelukkig.
  Super erg om te zeggen want deels ben ik wel gelukkig of wil ik me gelukkig voelen, moet ik me gelukkig voelen.. Maar als je postnataal depressief bent dan is dat nu eenmaal zo. Wel ben ik er keihard mee bezig om beter te worden en projecten zoals deze zullen daar wellicht een beetje in helpen.. Daarom ga ik dit zeker in de gaten houden!

 31. Ik zou mijn geluk een 8 geven. Ik ben wel echt gelukkig. Ik ga over twee weken op kamers en ik voel me gelukkig door alle steun die ik daarbij heb gekregen van mijn familie en vrienden. Verder heb ik een vriendje waar ik al 3 jaar heel gelukkig mee ben. Mijn leven is goed! :)

 32. Rianca

  Mooi project. Past perfect bij de de content van je blog. Op de vraag of ik gelukkig ben heb ik best een tijdje moeten nadenken. Maar gisteren kwam daar ineens het besef dat ik gelukkig ben. Ik wil altijd een hoop zoals verhuizen, uitblinken in een studie en een eigen bedrijf opstarten. Toch zijn al deze onderwerpen op het moment niet aan de orde en toch ben ik gelukkig.

  Ik heb een fantastische verloofde. Krijg de kans om te gaan studeren wat ik echt ontzettend leuk vind en heb een ontzettend goede band met de mensen die mij lief zijn. Meer heb ik niet nodig om gelukkig te zijn en dat besef kwam gisteren pas. Ik geef mijn geluk geen cijfer, want ik wil altijd meer, maar daar hoort mijn geluk niet vanaf te hangen.

 33. Joëlle

  Ik ben (op dit moment gekeken) super gelukkig! Ik ben gisteren terug gekomen van een tóp vakantie met mijn lieve vriendinnen in Zakynthos, werd met een warm welkom onthaald door het gezin en kon ’s avonds samen met mijn lieve, lieve vriend de verjaardag van mijn zusje vieren door met zijn vijfen naar de bios te gaan. Ik begin dit weekend weer met het werk dat ik zo super leuk vind en over een paar weken start ik aan mijn laatste jaar van mijn studie, dat ook super goed gaat tot nu toe.
  Ik denk dus dat ik mijzelf op dit moment wel een 8,5 kan geven!

  (O, en tips voor Zakynthos? Huur een auto en rijd het eiland over! Wegen zijn wel slecht maar het is zooo mooi. En als ze het nog aanbieden: boek tours! Ik heb twee tours geboekt via ‘nefis travel zakynthos’, de Eco-vriendelijke schildpadden tour en de Scheepswrak tour. Ontzettend gaaf! Ik weet alleen niet wanneer je gaat, buiten het hoogseizoen om bieden ze volgens mij minder tours aan. De touroperators zijn Nederlanders, en ontzettend aardig.
  Ik verbleef in Laganas, als je daar toevallig bent raad ik je het Blue Waves restaurant aan! Wij zaten in het appartementencomplex ernaast en de eigenaar van het restaurant en zijn vrouw zijn zo ontzettend aardig en lief!

 34. Esther

  Ik weet dat ik een beetje laat ben met reageren.. Wilde net artikel 2 hierover gaan lezen, maar het sprak me zo aan dat ik artikel 1 nog even wilde checken. Ik wil je toch nog even zeggen dat ik dit een super tof idee vind van je! Laten we het internet een stukje positiever maken met zn allen :-)

Geef een antwoord

CommentLuv badge