Blog

#ProjectPositief 1 – Hoe gelukkig ben jij?

Een nieuwe rubriek is geboren, sterker nog een geheel nieuw project! Al weken gingen de gedachtes door mijn hoofd om meer op het gebied van happiness, inspiratie en motivatie te doen op mijn blog. Ik kreeg ontzettend veel input uit jullie mooie reacties die mij enorm aan het denken hebben gezet. We hebben het drukker dan ooit, maar ervaren zelden meer echte rust. Ook hebben we alle redenen om ons gelukkig te voelen, maar zijn we dat dan ook echt? Ik heb Project Positief in het leven geroepen en vertel je er graag meer over!

Het ontstaan van Project Positief
Met alles wat ik doe, probeer ik het verschil te maken. Soms lukt dit groter en soms is het heel klein, maar er zijn natuurlijk ook momenten dat het niet lukt of juist beter kan. Ik schrijf mijn artikelen altijd met het doel om iets te kunnen betekenen, anderen te inspireren, motiveren en informeren en ervoor te zorgen dat mijn lezers met een glimlach mijn blog weer verlaten. Ik zou heel graag de wereld willen verbeteren door de oorlogen te laten verdwijnen, armoede te bestrijden, hongerigen eten te geven, daklozen een thuis te geven, anderen te laten lachen, ziektes de wereld uit te helpen… Maar dit is helaas niet realistisch en ik zou het ook nooit in mijn eentje kunnen. Maar ik ben mij wel bewust van het feit dat ik mij kan inzetten om het voor anderen beter te maken dan de situatie is. Geluk kan ook gratis zijn, door bijvoorbeeld aandacht te schenken, liefde te geven, warmte te delen, te glimlachen… Hoe mooi is het als we onze krachten kunnen bundelen en positiviteit samen gaan verspreiden? Ik hoop dat het lukt en dat we elke dag weer een beetje meer kunnen geven om het voor onszelf, maar juist ook voor anderen beter te maken. 

Doel van Project Positief
Anderen vooruit te helpen door hen te besmetten met positiviteit! Geluk vermenigvuldigt zich als je het deelt en samen kunnen we het verschil maken, dus spread the love! Making one person smile can change the world. Maybe not the whole world, but their world.

Wat kan je verwachten?
Elke maandag komt er een artikel gerelateerd aan Project Positief online om de week op een mooie manier in te luiden. De maandagen wegen voor sommigen zwaarder, hoe fijn is het dan om positief te beginnen? 
Er staat wekelijks een thema omtrent positiviteit klaar. Dit kan betrekking hebben op alles wat we tegenkomen in ons leven, van werk en gezin tot liefde, gezondheid, energie, warmte, stress, perfectie, passies, school, geluk, vrije tijd en meer. Tegelijkertijd wordt er ook een challenge gedeeld, dit is een opdracht waardoor je voor jezelf kunt nagaan hoe het bij jou is. Een challenge kan een vraag zijn waar je bewust van wordt, maar ook een opdracht waarbij je concreet iets moet doen of een situatie waarbij je anderen nodig hebt. Dit hangt af van het thema, maar het heeft altijd als doel om positiviteit te laten groeien. 

Lieve Anne zette haar creativiteit in en hielp mij met de mooie afbeelding voor #ProjectPositief. Ook kan je ProjectPositief volgen middels de hashtag #ProjectPositief. Hoe gaaf is het als we het internet een stukje mooier maken en onze positiviteit kunnen verspreiden als een olievlek? Tegelijkertijd wordt het dan gebundeld en kan je positiviteit, inspiratie, motivatie en een geluksboost altijd terugvinden onder deze hashtag. Maak jij online (bijvoorbeeld via Twitter of Instagram) het verschil of wil je anderen vooruit helpen met inspirerende quotes? Zet dan ook de hashtag in!

Challenge 1 
Een lief vriendinnetje vroeg aan mij of ik op dat moment kon zeggen of ik echt gelukkig was en of ik hier een cijfer aan kon koppelen. En lastig dat ik die vraag vond! Mijn eerste gedachte was ‘Ja, natuurlijk ben ik gelukkig!’, waarop een stroom van hersenspinsels antwoordde wat mij dan echt gelukkig maakte, hoe gelukkig zijn nu eigenlijk voelt en of het nog beter kan en hoezo een 8,5 en en en… Ik denk nog regelmatig terug aan deze vraag, maar ook aan mijn antwoord. Want voel ik mij gelukkiger dan toen de vraag werd gesteld of is het juist een beetje afgenomen? In deze eerste challenge staat daarom de vraag ‘Hoe gelukkig ben jij?’ centraal. Durf jij er een antwoord op te geven?

Ik vind het superspannend om deze nieuwe rubriek te lanceren en ik ben erg benieuwd wat jullie ervan vinden. Ook zou ik heel graag je vragen over onderwerpen als happiness, motivatie, inspiratie, energie, gezondheid, warmte, vriendschap, liefde, passie, werk en optimisme mee willen nemen in de artikelen, omdat jouw vraag ook relevant kan zijn voor andere lezers. Het is te gek als we elkaar vooruit kunnen helpen en ik kan mij verdiepen in tips, trucs, inspirerende personen en meer om het antwoord op jouw vraag te vinden. Dus mocht je iets willen weten, deel het vooral zodat we voor elkaar het verschil kunnen maken. Doe mee met #ProjectPositief!
 
Hoe gelukkig ben jij?
Liefs Dagmar
Follow me on

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.