Blog

PERSONAL / The Thankful Project Tag

Dankjewel, bedankt, thanks… Het zijn woorden die een lading hebben, als je er maar gevoel in stopt. Een dankbaar mens zijn, is niet wat je ‘even’ doet. Het is een houding om te kunnen leven en voor sommigen is het zelfs overleven. Want wat stelt het leven voor als je niet de kleinste wonderen kunt zien en dankbaar kunt zijn voor wat je hebt? Ik ben getagd door de liefste Kimberly & Kelly om deze mooie thankful tag in te vullen, ook daarvoor ben ik hen dankbaar! Benieuwd wat mij een dankbaar mens maakt? You can read all about it! 

 A Person

Het kiezen van slechts één persoon vind ik erg lastig, maar mijn moeder, broertje en mijn vriend staan bovenaan. Ook voor mijn vrienden en familie vang ik kogels en zou ik bergen verplaatsen als dat nodig is. Ik ben een echt mensen-mens en ik ben niet goed in het alleen zijn. Daarom ben ik extra blij met zoveel warme en liefdevolle personen om mij heen. Ik heb alles wat mijn hartje zou kunnen wensen; warme en liefdevolle vrienden met een briljant gevoel voor humor, collega’s die mij elke dag weer met open armen ontvangen, geweldige blogvriendinnen die mij als geen ander begrijpen, een mooie en zorgzame familie (weliswaar op flinke afstand, maar in mijn hartje altijd dichtbij) en de beste mama en broertje die ik mij maar kon wensen. Ik ben zelf niet de makkelijkste, vanwege CVS (het chronische vermoeidheid syndroom. Wil je er meer van weten? Lees dan het artikel met mijn verhaal over CVS dat ik schreef), maar zij staan dag en nacht voor mij klaar. Ook heb ik het geluk dat ik nu al vol overtuiging kan zeggen dat ik mijn prins op het witte paard heb gevonden. Mijn vriendje maakt mij de gelukkigste van de wereld, elke dag weer. Ik ben dolblij dat wij de kans hebben gekregen om samen te wonen en dat het nog beter is gelopen dan we hadden gehoopt. We doen lekker gek, kunnen alles delen en mogen onszelf zijn bij elkaar. Wie had ooit gedacht dat er iemand op één lijn zou zitten met mijn maffe grapjes, gekke gewoontes en spontane ideeën… Dankjewel iedereen voor elke dag die jullie voor mij nog mooier maken dan deze al was <3

 A Role you’ve played

Ik speel geen andere rol dan die van mijzelf. En ik ben heel dankbaar voor deze rol, omdat er veel mensen zijn die helaas niet zichzelf kunnen en mogen zijn. Een masker dragen is heel zwaar en ik ben dankbaar dat ik mag zijn wie ik ben. Ik ben Dagmar, een studente, een vriendin, een dochter, een geliefde, een zus, een collega, een schrijfster, een fotografe, een blogger, een mislukte keukenprinses, een schildpaddenliefhebber, een boekenwurm, een spontane meid, een fashion lover, een theemuts… en nu ben ik even Koos. Ja, Koos inspiratieloos ;)

 A Place

Home is where the heart is! En mijn hartje bevindt zich in het huis van mijn moeder en broertje dat zoveel warmte en liefde uitstraalt. Ook is mijn hart in het huis van mijn vriend en mij, want sinds juni wonen wij samen. We genieten elke dag van het samen wakker worden en de tijd die we samen kunnen delen. Mijn hartje is ook in Kraków, Polen. Hier wonen mijn oma & opa en veel familie waar ik ontzettend veel van houd. Ik mis hen heel erg. Gelukkig bestaat er Skype om de afstand kleiner te maken, maar elke minuut die we samen kunnen delen is goud waard en koester ik met alles wat ik heb. 

 An Experience

Ooh la la, ik kan wel een boek gaan schrijven als ik zo door ga met deze tag. Ik ben door het hebben van CVS heel erg dankbaar geworden voor alles wat wel lukt in plaats van de focus te leggen op wat niet lukt en wat er niet is, zoals helaas veel mensen doen. CVS is een ingrijpende ziekte die je leven letterlijk op de kop zet. Dat heeft mij enorm gevormd en ik ben er dankbaar voor. Hoezo dankbaar voor zo’n rot ziekte? Ja, dat vragen velen zich af. Maar CVS heeft mij namelijk wel gevormd tot de persoon die ik nu mag zijn. Ik ben sterker dan ooit en zie alle wonderen die om mij heen plaatsvinden, ook die ik eerder niet kon zien omdat ik gefocust was op ambitie, presteren, fun… Ik beschouwde veel als vanzelfsprekend, maar door het hebben van CVS was letterlijk niets meer vanzelfsprekend. Ik geniet van elke ervaring die ik mag beleven en ik ben dankbaar voor elke kans die ik krijg. Als je gezond bent, dan heb je 1000 wensen. Als je ziek bent, dan heb je er maar 1. 

 A Talent you have

Ik heb in ieder geval niet het talent voor het omschrijven wat mijn talenten zijn… Ik zit al vijf minuten naar mijn beeldscherm te staren. Ik hoop dat ik dankzij het schrijven en het delen van mijn kennis en ervaring, anderen vooruit mag helpen. Met alle middelen die ik heb, probeer ik dat te bereiken. Ik ben niet een persoon die snel opgeeft, ik denk dat daar mijn talent zit. 

 A Failure

Iedereen maakt fouten en deze zijn ook nodig om de persoon te worden die je nu bent. Je kunt niet vanaf het moment dat je baby bent tot aan nu álles eeuwig perfect en goed blijven doen, dat is gewoon niet haalbaar. Natuurlijk zou je dat wel willen, maar realistisch is het niet. Ik streef er altijd naar om het beste te kunnen doen met wat ik heb, maar dat gaat lang niet altijd goed. Een gigantische fout die ik heb gemaakt, komt niet in mij op, omdat alles ertoe heeft geleid tot wie ik nu mag zijn. Niet altijd was alles even praktisch en handig, maar so what? Het hoort erbij en als je een doel voor ogen hebt, dan zijn er tien extra omwegen die je kunt nemen om er ook te komen. 

 Words

Ik ben dankbaar voor de woorden die ik dagelijks mag gebruiken (mondeling en schriftelijk) om informatie door te geven en anderen te kunnen inspireren en motiveren. Ik ben dankbaar dat ik mag en kan lezen, ook dit is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Er zijn zoveel mensen die taal niet kunnen begrijpen, omdat zij nooit hebben geleerd hoe je dit kunt lezen. Ook in Nederland kennen wij veel analfabeten. Dat lijkt mij zo ongelooflijk lastig; geen boeken kunnen lezen, maar ook niet weten wat er in de krant staat of op de borden, medicijnen, de computer… Ik ben dankbaar dat ik woorden mag begrijpen van én voor anderen. 

 A Memory
Het moment dat ik officieel werd ontslagen uit het revalidatiecentrum na er een half jaar te hebben gezeten, zal mij altijd bij blijven. Het voelde alsof ik een jas uitdeed en mijn leven vol ziek zijn achter mij liet, terwijl ik een nieuwe wereld mocht instappen en mijn leven terugkreeg. Ik ben sindsdien zo veranderd en krijg kansen waarvan ik toentertijd altijd heb gedroomd. Nu is het werkelijkheid geworden en hoef ik niet naar mijn leven te staren vanuit mijn bed om te overleven, ik mag het beleven.

 A Photo

Deze zomer kwam er een grote droom uit, ik beklom een berg in Polen waar ik eerder niet op kon vanwege mijn gezondheid. Die top leek in mijn dromen wel bereikbaar, maar het lukte mij eerst niet. Deze zomer was ik sterk genoeg en beklom ik de berg samen met mijn moeder, broertje en vriend. Met af en toe een steuntje in de rug en wat bemoedigende woorden, werd mijn droom werkelijkheid. CVS heb ik in het dal achtergelaten en ik mocht genieten van het uitzicht. Het gaf zo’n ultieme kick om dit te bereiken!

 An Opportunity
Ik ben heel erg blij dat ik de kans krijg om elke dag artikelen te mogen schrijven naast mijn studie, werk en het samenwonen. Ook ben ik heel dankbaar voor alle lieve berichten die ik dagelijks mag ontvangen van jullie. Jullie zijn stuk voor stuk goud waard en dankjewel voor deze kans om elke dag weer een beetje te mogen groeien. 

Inmiddels heb ik een flink boekwerk geschreven, maar ik wou echt even de tijd nemen om deze tag in te vullen zoals ik het graag zou willen beantwoorden. Het zijn geen vragen die je ‘even’ invult, het heeft mij echt aan het denken gezet. Ik tag de lieve Heleen, Cynthia, Milou en Geanne. Natuurlijk mag iedereen deze tag overnemen, ik ben heel erg benieuwd naar jullie antwoorden!

Waar ben jij dankbaar voor?

Liefs, DagmarLet's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.