Blog

PERSONAL / Stage update, ontwikkelingen en opdrachten

Ik heb al een tijdje geen update geplaatst, vandaar dat ik jullie op de hoogte breng van mijn stageperiode en de ontwikkelingen die ik nu mag doormaken. Een uitdagende stage bij een groot internationaal bedrijf. Zo zag ik mijn meewerkstage voor me. Waar een wil is, is een weg en zo stond ik zenuwachtig op mijn eerste dag voor de deur bij het hoofdkantoor van H&M aan de Kalverstraat. Dat het uitdagend zou worden, daar wist ik vanaf want daar had ik immers voor getekend. Maar zo’n spectaculaire periode? Dat had ik nooit durven dromen. 

Ervaring
Een uitdagende stage had ik in de pocket, maar het voldoen aan de verwachtingen en het kleur geven van deze functie, komt niet uit de lucht vallen. De lange reistijd achterwege gelaten(vier uur op een dag in de trein) is mijn stage wel een ervaring die ik nooit had verwacht mee te kunnen maken. Het is niet altijd even gemakkelijk om het te combineren met mijn lichamelijke tegenslagen, want er is eigenlijk geen tijd om vermoeid te zijn (ik heb het Chronisch Vermoeidheid Syndroom).  Ik belandde in mijn eerste week bij de Vogue Fashion Night Out, voor werk: live verslag doen voor social media.

Niet veel later volgden onder andere de events Mauritz Archive (lancering van de mannenkledinglijn), National Glamourday (waarvoor ik de briefing schreef die naar alle H&M winkels in Nederland ging), All for Children (samenwerking met UNICEF bij Sanoma) en de langverwachte lancering van de collectie ‘Isabel Marant pour H&M’. 

Ik mag meewerken aan campagnes, ondersteun de social media met tekst en fotografie en ik help bij het schrijven van de wekelijkse interne nieuwsbrief. Ook analyseer ik de concurrenten. Ik help ook de afdeling met het koppelen van de waarde van de PR-activiteiten in media, zodat het gerapporteerd kan worden en ik leer over online strategieën, de loyaliteit vergroten bij klanten, aantrekkelijk schrijven en de vertaalslag maken van online creëren naar rapporteren. Daarnaast heb ik mijn eigen onderzoek lopen, waarover ik nog niet veel mag loslaten. Maar grootst is het zeker.

Mijn blog
Toen ik het dansen moest opgeven vanwege mijn chronische ziekte, kwam het schrijven om de hoek kijken. Ik nam alle kansen aan om beter en aantrekkelijker te schrijven, deze passie is gegroeid tot een uit de hand gelopen hobby. Alsof mijn stage nog niet genoeg glitter & glamour bevat, ben ik ook druk bezig met mijn persoonlijke blog www.bydagmarvalerie.nl. Ik schreef al veel voor andere websites en blogs (www.annesolveig.nl, www.byhelena.nl, www.giftavenue.nl, www.shoppenblog.nl, www.boeken.blog.nl en www.meiden.blog.nl) , maar op mijn eigen blog komen al mijn artikelen samen. Het loopt momenteel ontzettend goed en ik haal veel energie uit het schrijven en de opdrachten die steeds groter worden. Zo houd ik regelmatig interviews met inspirerende personen, maak ik verslag van events en werk ik samen met toffe merken. Mijn hoogtepunt van de afgelopen tijd? Dat ik naar de finale van Holland’s Next Top Model mocht om live verslag te doen (deze kun je hier teruglezen) en dat ik een persreis kreeg aangeboden. De agenda stroomt over met mooie projecten, maar ik weet wel waar mijn prioriteiten liggen. Ik hoop straks de trotse eigenaresse te kunnen zijn van mijn BKM-diploma (Bedrijfskunde Management, Economie & Recht): first things first!
What’s next?
Als ik een glazenbol zou hebben, dan wist ik precies waar ik nu aan moet werken om er straks te kunnen komen. Ook zou ik gerichter mijn energie investeren in die richting, maar ik ben geen helderziende dus volg ik vooral mijn intuïtie en mijn hart. Af en toe komt mijn verstand er ook bij kijken, maar alleen als ik geen witte regel meer kan vinden in mijn agenda. Ik leef mijn dromen en geniet volop van deze periode. Ja, mijn studententijd is anders gelopen dan ik had verwacht. Ik werk er hard voor, maar ik ben ook heel dankbaar dat ik er dagelijks voor word beloond. Het kost veel energie, maar ik krijg er ook veel kracht voor terug. De lieve reacties en mailtjes die ik ontvang na een artikel, zorgen ervoor dat ik dagelijks met een grote glimlach opsta. Elke dag hoop ik mijzelf te kunnen ontwikkelen en voor anderen een positief verschil te maken. Ik leer elke dag, maar ik besef ook goed dat ergeen moment zal zijn dat je bent uitgeleerd, ook niet met een diploma in de hand. Eigenlijk begint het leren dan pas echt! Mijn motto? Make your own luck!

GESPOT: FASHIONTWINS! En om mijn vriendje nog even extra in het zonnetje te zetten: zonder jou zou ik al deze kansen niet kunnen benutten. Dankjewel dat je altijd achter mij staat! Want eerlijk is eerlijk, dankzij mijn vriend en mijn moeder krijg ik de ruimte om de sprongen te maken en mijn hart te volgen. Als je omgeving achter je staat en zij je vooruit helpen, dan is dat zo waardevol. Daar ben ik mij dagelijks van bewust. Ik kan hen vertellen dat ik van hen hou en zeggen hoe dankbaar ik ben, dat doe ik ook graag. Maar liever laat ik het hen zien, omdat zij mij dit ook dagelijks tonen. Ik zou niet weten wat ik zonder deze engeltjes zou moeten. The happiest people don’t have the best of everything, they just make the best of everything they have!

Wat zijn jouw dromen en wat heb je nodig om dat te bereiken? 

Liefs, Dagmar
      

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.