PERSONAL / Stage update, ontwikkelingen en opdrachten

Ik heb al een tijdje geen update geplaatst, vandaar dat ik jullie op de hoogte breng van mijn stageperiode en de ontwikkelingen die ik nu mag doormaken. Een uitdagende stage bij een groot internationaal bedrijf. Zo zag ik mijn meewerkstage voor me. Waar een wil is, is een weg en zo stond ik zenuwachtig op mijn eerste dag voor de deur bij het hoofdkantoor van H&M aan de Kalverstraat. Dat het uitdagend zou worden, daar wist ik vanaf want daar had ik immers voor getekend. Maar zo’n spectaculaire periode? Dat had ik nooit durven dromen. 

Ervaring
Een uitdagende stage had ik in de pocket, maar het voldoen aan de verwachtingen en het kleur geven van deze functie, komt niet uit de lucht vallen. De lange reistijd achterwege gelaten(vier uur op een dag in de trein) is mijn stage wel een ervaring die ik nooit had verwacht mee te kunnen maken. Het is niet altijd even gemakkelijk om het te combineren met mijn lichamelijke tegenslagen, want er is eigenlijk geen tijd om vermoeid te zijn (ik heb het Chronisch Vermoeidheid Syndroom).  Ik belandde in mijn eerste week bij de Vogue Fashion Night Out, voor werk: live verslag doen voor social media.

Niet veel later volgden onder andere de events Mauritz Archive (lancering van de mannenkledinglijn), National Glamourday (waarvoor ik de briefing schreef die naar alle H&M winkels in Nederland ging), All for Children (samenwerking met UNICEF bij Sanoma) en de langverwachte lancering van de collectie ‘Isabel Marant pour H&M’. 

Ik mag meewerken aan campagnes, ondersteun de social media met tekst en fotografie en ik help bij het schrijven van de wekelijkse interne nieuwsbrief. Ook analyseer ik de concurrenten. Ik help ook de afdeling met het koppelen van de waarde van de PR-activiteiten in media, zodat het gerapporteerd kan worden en ik leer over online strategieën, de loyaliteit vergroten bij klanten, aantrekkelijk schrijven en de vertaalslag maken van online creëren naar rapporteren. Daarnaast heb ik mijn eigen onderzoek lopen, waarover ik nog niet veel mag loslaten. Maar grootst is het zeker.

Mijn blog
Toen ik het dansen moest opgeven vanwege mijn chronische ziekte, kwam het schrijven om de hoek kijken. Ik nam alle kansen aan om beter en aantrekkelijker te schrijven, deze passie is gegroeid tot een uit de hand gelopen hobby. Alsof mijn stage nog niet genoeg glitter & glamour bevat, ben ik ook druk bezig met mijn persoonlijke blog www.bydagmarvalerie.nl. Ik schreef al veel voor andere websites en blogs (www.annesolveig.nl, www.byhelena.nl, www.giftavenue.nl, www.shoppenblog.nl, www.boeken.blog.nl en www.meiden.blog.nl) , maar op mijn eigen blog komen al mijn artikelen samen. Het loopt momenteel ontzettend goed en ik haal veel energie uit het schrijven en de opdrachten die steeds groter worden. Zo houd ik regelmatig interviews met inspirerende personen, maak ik verslag van events en werk ik samen met toffe merken. Mijn hoogtepunt van de afgelopen tijd? Dat ik naar de finale van Holland’s Next Top Model mocht om live verslag te doen (deze kun je hier teruglezen) en dat ik een persreis kreeg aangeboden. De agenda stroomt over met mooie projecten, maar ik weet wel waar mijn prioriteiten liggen. Ik hoop straks de trotse eigenaresse te kunnen zijn van mijn BKM-diploma (Bedrijfskunde Management, Economie & Recht): first things first!
What’s next?
Als ik een glazenbol zou hebben, dan wist ik precies waar ik nu aan moet werken om er straks te kunnen komen. Ook zou ik gerichter mijn energie investeren in die richting, maar ik ben geen helderziende dus volg ik vooral mijn intuïtie en mijn hart. Af en toe komt mijn verstand er ook bij kijken, maar alleen als ik geen witte regel meer kan vinden in mijn agenda. Ik leef mijn dromen en geniet volop van deze periode. Ja, mijn studententijd is anders gelopen dan ik had verwacht. Ik werk er hard voor, maar ik ben ook heel dankbaar dat ik er dagelijks voor word beloond. Het kost veel energie, maar ik krijg er ook veel kracht voor terug. De lieve reacties en mailtjes die ik ontvang na een artikel, zorgen ervoor dat ik dagelijks met een grote glimlach opsta. Elke dag hoop ik mijzelf te kunnen ontwikkelen en voor anderen een positief verschil te maken. Ik leer elke dag, maar ik besef ook goed dat ergeen moment zal zijn dat je bent uitgeleerd, ook niet met een diploma in de hand. Eigenlijk begint het leren dan pas echt! Mijn motto? Make your own luck!

GESPOT: FASHIONTWINS! En om mijn vriendje nog even extra in het zonnetje te zetten: zonder jou zou ik al deze kansen niet kunnen benutten. Dankjewel dat je altijd achter mij staat! Want eerlijk is eerlijk, dankzij mijn vriend en mijn moeder krijg ik de ruimte om de sprongen te maken en mijn hart te volgen. Als je omgeving achter je staat en zij je vooruit helpen, dan is dat zo waardevol. Daar ben ik mij dagelijks van bewust. Ik kan hen vertellen dat ik van hen hou en zeggen hoe dankbaar ik ben, dat doe ik ook graag. Maar liever laat ik het hen zien, omdat zij mij dit ook dagelijks tonen. Ik zou niet weten wat ik zonder deze engeltjes zou moeten. The happiest people don’t have the best of everything, they just make the best of everything they have!

Wat zijn jouw dromen en wat heb je nodig om dat te bereiken? 

Liefs, Dagmar
      

Dit bericht heeft 25 reacties.

 1. Super leuk! Echt onwijs gaaf dat je bij H&M zit!! Ga zo door, want dat kun je zeker,

  Liefs, Isabel

 2. Tess Evea

  Wat fijn om te lezen. Klinkt echt heel erg leuk wat je allemaal hebt gedaan de afgelopen tijd. Ga zo door!

 3. Josianne

  Wat een leuk stukje, en wat werk jij ontzettend hard. Ik ben trots op je! Je doet het geweldig. En ik hoop dat een meeting binnenkort ook nog in je agenda past ;)

 4. Echt geweldig om te lezen Dagmar! Je bent zo goed bezig, jij komt er echt wel! En daar mag je trots op zijn :) Ga zo door en geniet er van!

 5. Suzanne

  Je bent een grote inspiratie voor mij en een hele lieve vriendin! Ik zie hoe jij geniet van alles en het is je gegund. Je verdiend het, met jouw wilskracht en power! Ik ben blij dat je ook naast mij staat en mij er door heen sleept. Je bent een topwijf! Dikke kus!

 6. Geanne

  Wat ontzettend mooi geschreven. Ik vind het echt gaaf voor je dat je al deze mooie dingen mag meemaken en dat je het zo naar je zin hebt in alles wat je doet. Dat is zeker terug te lezen in je artikelen! Trots op jou!!

 7. Sarah

  Wat een leuk artikel, echt knap wat je hebt bereikt! De H&M, hemellll haha.

 8. Kimberly

  Lieverd wat een prachtig stukje heb je geschreven zeg! Je bent echt een topper die verdient om in de spotlights te staan! Ik geloof echt wel dat jij heel ver gaat komen met alles, daar ben ik van overtuigd <3

 9. Michaela

  Wauw ik was al zo benieuwd hoe je stage exact in elkaar zat, door al die leuke tweets! Maar nu is het een stuk duidelijker, je doet het echt top meid en heel veel succes verder, je verdient het :D <3

  1. Dankjewel lieff! Vind het ook zo fijn dat ik je heb leren kennen dankzij het bloggen, echt heel mooi <3

 10. Jennifer

  Oh Dagmar, ik wist niet dat jij nu ook een eigen blog had! Super leuk! :) Wat heb je trouwens een enorm gave stage!

  1. Jaaa nog niet heel lang, maar ik geniet volop van mijn eigen plekje op het grote web :) Heerlijk om al die leuke artikelen te schrijven echt interactie te hebben met de lezers. Dankjewel voor je mooie comment!

 11. Wat heb jij ongelooflijk veel gedaan! Het klinkt alsof je de hele tijd van hot naar her loopt om te feesten, werken en verslagen te schrijven-wat vast ook is. Vind het echt knap dat je dat allemaal kan en kunt doen, veel ervaringen al. Ach zo’n koppel zien met dezelfde outfit =)!

 12. Wow, je hebt echt zo veel leuke dingen mogen doen! Bewondering voor je dat je het allemaal kunt doen en je er goed bij voelt!
  Ik heb je net een mailtje gestuurd met een vraagje, ik hoop dat je deze leest :) xx Sofie

 13. Anouk

  Wauw, wat een prachtig artikel. Wat ben je een inspirerend persoon Dagmar! Ik lees je blog ontzettend graag en dit soort verhalen vind ik het leukst om te lezen. Hoe het met je gaat, hoe je het allemaal doet en wat je dromen zijn. Petje af voor alle dingen die op je pad zijn gekomen en die je ‘gewoon maar even doet’. Want dat kan lastig zijn met tegenslagen. Mooi verslag, you go girl!

Geef een antwoord

CommentLuv badge