PERSONAL – #Selfie zonder make-up #NoMakeUpBeautygloss

PERSONAL – #Selfie zonder make-up #NoMakeUpBeautygloss

Ik ging met de billen bloot en plaatste vanochtend bovenstaande #Selfie op Instagram zonder make-up voor #NoMakeUpBeautygloss, de dag waarop we onszelf laten zien op social media zonder ons vertrouwde make-uplaagje. Mascha van Beautygloss.nl is de initiatiefneemster van deze dag en ik besloot eraan deel te nemen toen ik het mooie idee las. Een ook lieve Marjolein deed mee. Na veel twijfels en al mijn moed bij elkaar geraapt te hebben, uploadde ik mijn foto…


Deze week was heel gek voor mij. Ik heb het ook niet eerder ervaren dat ik drie dagen inmiddels achter elkaar opstond met een terugval of deze ’s nachts heb gehad (ik heb CVS en Fibromyalgie). Over het algemeen gaat het namelijk beter en beter met mijn conditie en lichaam. Toch heb ik alles gedaan op de dag wat ik moest doen. Ik ging naar stage, werkte met wat ik kon door aan mijn scriptie en bleef bloggen. Naarmate de dag vorderde ging het namelijk elke keer beter gelukkig. Mij hoor je dan niet klagen, aanpakken en proberen wat mogelijk is met wat je hebt, toch?


Ik word erg onzeker als mijn lichaam minder goed functioneert, terwijl je aan de buitenkant eigenlijk weinig ziet. Behalve aan mijn ogen dan die een dove gloed krijgen, en de kilometers wallen eronder. En op mijn selfie kan mijn hoofd ook wel een poedertje gebruiken en zie ik daar een puistje?! Maar voor je gevoel is dat altijd erger dan dat iemand anders het ziet. En zo is dat met veel meer het geval. Ik werd er bewuster van toen ik besloot om vandaag deel te nemen aan de #NoMakeUpBeautygloss-dag. 

Eigenlijk zijn mijn wimpers ontzettend lang uit zichzelf, opeens valt dat op! En ik draag nooit foundation, alleen een beschermende en voedende crème, waardoor de huid die je altijd ziet geen grote verandering is met wat je bij mijn make-uploze selfie ziet. Ik draag altijd een glossje op mijn lippen, nou vooruit die zit er dus bij deze foto niet op. En als je lacht, dan lachen je ogen mee! Dat viel mij nu extra op, want ik dacht aan het feit dat ik gelukkig weer overeind kon zitten na zo’n zware nacht en de #selfie werd gelijk veel warmer qua uitstraling. Moet je nagaan hoeveel je mindset kan doen voor de sfeer die je met je meedraagt. Als je gelukkig bent, dan straal je dat ook echt uit.

Ik vond het lastig om op de knop ‘Uploaden’ te klikken, maar ik heb daar achteraf gezien écht geen spijt van. Ik werd overladen door geweldige complimenten (die ik dus echt niet had verwacht, omdat ik zo over de foto twijfelde moet je nagaan!) en ik ben blij dat ik aan het initiatief mee heb gedaan om online te zetten wie ik ben zonder make-up. Het is spannend, omdat opeens iedereen het ziet. Maar ik heb niets te verbergen en ben dankbaar voor alles wat ik wél kan doen. Dus ook een #NoMakeUpBeautygloss foto uploaden :)

Durf jij een #selfie zonder make-up te publiceren?
Liefs, Dagmar 
Follow me on

Dit bericht heeft 36 reacties.

 1. Cindy

  Ik heb laatst een “selfie” zonder make-up op Instagram gezet vanuit het zwembad waar wij zaten. En het viel me reuze mee hihi. Maar ik had de hashtag niet gebruikt. Je hoeft niet onzeker te zijn, je bent een prachtvrouw! Misschien upload ik nog een selfie, want ik heb geen make-up op gedaan vanwege het weer.

 2. Joy

  Wow je ziet er erg mooi uit hoor! Vooral je wimpers zijn inderdaad superlang en donker!

 3. Evelien

  Wauw erg mooi! En knap dat je het zo op instagram zet, ik doe denk ook mee! :)

 4. Kirsty

  Je bent echt heel mooi meid en die wimpers, wauw! Daar heb je echt geluk mee dat ze zo mooi donker en lang zijn!

 5. Marion

  Ik scrolde serieus eerst naar beneden om te checken hoe de selfie zonder make up eruit zag. Huh, geen andere foto? Is dit de foto zonder make up? A natural beauty :-)

 6. Zina

  Wat heb jij dan een bizar mooie huid van jezelf! Jaloerrrrs, haha.

 7. Wat is het toch een prachtige foto! Heel dapper dat je het gedaan hebt, maar zonder make-up ben je ook mooi.

 8. Anniek

  Je bent hartstikke mooi zonder make-up joh, daar hoef je je echt geen zorgen over te maken! Je huid is heel erg mooi egaal, en op het eerste gezicht leek het echt of je mascara op hebt :) Mooi artikel!

 9. Goed dat je het hebt gedaan! Zoals ik al op Instagram zei, je bent een natural beauty. Je hebt daarvoor geen make-up nodig! Ik ben stiekem wel jaloers op je wimpers hihi.

 10. Ellen

  Je hebt echt een mooie huid! Je ziet er geweldig uit zonder make-up, echt ik ben jaloers!

 11. Tessa

  Mooie meid! Ik vind het echt een leuk idee met zo’n gezamenlijke hashtag!
  Liefs, Tessa

 12. Wat is het eigenlijk belachelijk dat we met zn alle een wereldje in stand houden waarbij schoonheid m in de make-up zou zitten. Terwijl als je bijvoorbeeld naar deze foto kijkt je er echt prachtig uit ziet zonder makeup. Dat vinden veel mannen trouwens ook!

 13. Je bent ook zonder make-up super mooi! Je straalt ook op die foto ondanks de terugvallen die je hebt gehad. Je mag heel trots zijn op je uiterlijk!

 14. Je bent zo mooi Dagmar. Jij hebt helemaal geen make up nodig! Pff wat vervelend zo’n week, je doet zo je best en daarom is het ook zo knap dat je deze foto online zet. Ik kan me voorstellen dat het na zo’n week nog moeilijker is om hem te uploaden, maar kijk naar al die lieve reacties! Jij mag er zijn Dagmar, met of zonder make-up én juist ook als je een terugval hebt gehad! Dikke kus

 15. Isabella

  Ohh wauw, je ziet er echt prachtig uit zonder make-up! Jij hebt echt geen make-up nodig, je bent een natural beauty:)

  x

 16. Cindy

  Ondertussen heb ik je voorbeeld gevolgd, ik doe met je mee!

 17. Linda

  Je hoeft écht niet te twijfelen over zulke foto’s, dat is zo zonde want je bent heel erg mooi! Jij hebt helemaal geen make-up nodig!
  Ik heb geen Instagram, maar plaats op Facebook en mijn blog alleen maar foto’s zonder make-up, dat draag ik namelijk nooit en ik voel me er heerlijk bij! ;)

 18. Je bent erg mooi zonder make-up! Super goed ook van je dat je dit artikel hebt gemaakt!

 19. Denise

  Je bent prachtig hoe je bent en daar veranderd een laagje make-up echt helemaal niets aan!

 20. Je bent echt prachtig en hebt helemaal geen make up nodig! Zo’n mooie zuivere huis en je straalt!

 21. Je foto is heel erg mooi! Jij bent gewoon heel leuk. En je voelde je misschien wat minder, maar dat zie je er niet aan.

 22. Wauw je wimpers zijn echt prachtig lang en donker! Ik draag nooit veel make-up, maar merk altijd wel gelijk dat ik me minder zeker voel zonder een beetje mascara en wat kleur op mijn lippen. Misschien toch eens een selfie zonder make-up proberen? Wie weet ;) xx

 23. Ik moet zeggen dat ik eigenlijk echt geen verschil zie of je nu make-up draagt of niet, haha! Zoals je zelf al zegt: je wimpers zijn ontzettend lang en je wenkbrauwen zijn mooi vol. Dat doet al zoveel goeds voor je gezicht! Je ziet er prachtig uit, mét én zonder make-up :) Liefs, Nicole

 24. Ise

  Het valt echt totaal niet op dat je geen make-up op hebt! Goed initiatief ook.

 25. jij hebt toch helemaal geen make-up nodig dat zie je maar weer.. ik probeer ook wat minder te dragen maar op moment ga ik niet zonder de deur uit :(

 26. En nog steeds ben je super mooi! Ik heb de mijne op Instagram geplaatst, ik weet niet of je me volgt haha! Hij komt morgen ook op mijn blog.

Geef een antwoord

CommentLuv badge