Blog

PERSONAL – #Selfie zonder make-up #NoMakeUpBeautygloss

Ik ging met de billen bloot en plaatste vanochtend bovenstaande #Selfie op Instagram zonder make-up voor #NoMakeUpBeautygloss, de dag waarop we onszelf laten zien op social media zonder ons vertrouwde make-uplaagje. Mascha van Beautygloss.nl is de initiatiefneemster van deze dag en ik besloot eraan deel te nemen toen ik het mooie idee las. Een ook lieve Marjolein deed mee. Na veel twijfels en al mijn moed bij elkaar geraapt te hebben, uploadde ik mijn foto…


Deze week was heel gek voor mij. Ik heb het ook niet eerder ervaren dat ik drie dagen inmiddels achter elkaar opstond met een terugval of deze ’s nachts heb gehad (ik heb CVS en Fibromyalgie). Over het algemeen gaat het namelijk beter en beter met mijn conditie en lichaam. Toch heb ik alles gedaan op de dag wat ik moest doen. Ik ging naar stage, werkte met wat ik kon door aan mijn scriptie en bleef bloggen. Naarmate de dag vorderde ging het namelijk elke keer beter gelukkig. Mij hoor je dan niet klagen, aanpakken en proberen wat mogelijk is met wat je hebt, toch?


Ik word erg onzeker als mijn lichaam minder goed functioneert, terwijl je aan de buitenkant eigenlijk weinig ziet. Behalve aan mijn ogen dan die een dove gloed krijgen, en de kilometers wallen eronder. En op mijn selfie kan mijn hoofd ook wel een poedertje gebruiken en zie ik daar een puistje?! Maar voor je gevoel is dat altijd erger dan dat iemand anders het ziet. En zo is dat met veel meer het geval. Ik werd er bewuster van toen ik besloot om vandaag deel te nemen aan de #NoMakeUpBeautygloss-dag. 

Eigenlijk zijn mijn wimpers ontzettend lang uit zichzelf, opeens valt dat op! En ik draag nooit foundation, alleen een beschermende en voedende crème, waardoor de huid die je altijd ziet geen grote verandering is met wat je bij mijn make-uploze selfie ziet. Ik draag altijd een glossje op mijn lippen, nou vooruit die zit er dus bij deze foto niet op. En als je lacht, dan lachen je ogen mee! Dat viel mij nu extra op, want ik dacht aan het feit dat ik gelukkig weer overeind kon zitten na zo’n zware nacht en de #selfie werd gelijk veel warmer qua uitstraling. Moet je nagaan hoeveel je mindset kan doen voor de sfeer die je met je meedraagt. Als je gelukkig bent, dan straal je dat ook echt uit.

Ik vond het lastig om op de knop ‘Uploaden’ te klikken, maar ik heb daar achteraf gezien écht geen spijt van. Ik werd overladen door geweldige complimenten (die ik dus echt niet had verwacht, omdat ik zo over de foto twijfelde moet je nagaan!) en ik ben blij dat ik aan het initiatief mee heb gedaan om online te zetten wie ik ben zonder make-up. Het is spannend, omdat opeens iedereen het ziet. Maar ik heb niets te verbergen en ben dankbaar voor alles wat ik wél kan doen. Dus ook een #NoMakeUpBeautygloss foto uploaden :)

Durf jij een #selfie zonder make-up te publiceren?
Liefs, Dagmar 
Follow me on

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.