Blog

PERSONAL – Ik heb een bril!

Het is even wennen, maar ik kan jullie lieve reacties beter lezen! Afgelopen week ben ik druk bezig geweest om te kijken wat er mogelijk is met mijn zicht, want optimaal was het niet. Ik had regelmatig last van hoofdpijn en zag ook steeds waziger, vooral tijdens de terugvallen en periodes dat ik extra vermoeid was. Nu heb ik een bril die lekker zit en het montuur is erg licht, extra fijn! Maar ik stuitte wel op moeilijkheden in verband met mijn gezondheidssituatie (CVS en Fibromyalgie). In dit artikel lees je waar ik op heb gelet bij het aanschaffen van een bril en waar ik (letterlijk haha) tegenaan liep!


De metingen

Ik ben geholpen bij Pearle Opticiens (in Zeist) waar ik eerst in de avond een meting had gedaan, maar hier kwamen heel andere waardes uit dan ik een jaar geleden had. Mij werd geadviseerd om de volgende ochtend terug te komen, omdat je dan nog geen grote inspanningen hebt geleverd voor je ogen. De volgende ochtend kwam ik nogmaals langs en hebben we de tweede meting gedaan die ook afweek. Deze vreemde afwijkingen heb ik eerder ervaren bij de oogarts die mij opeens + 4,5 gaf een tijdje terug in het ziekenhuis en toen werd het weer iets in de min… Niemand die een touw aan mijn zicht en ogen vast kon knopen. Nu bekend is dat ik CVS en Fibromyalgie heb, valt alles op zijn plek. Bij terugval met pijn of vermoeidheid verandert eenmaal mijn zicht en de spieren die samentrekken hebben ook invloed op mijn ogen. Maar wel lastig als mijn waardes steeds veranderen afhankelijk van de dag en de inspanningen! Dat vond de medewerker van Pearle ook, waardoor we een plan hebben opgesteld.
Pearle opticiens bril budget bydagmarvalerie

Het plan

Om mijn ogen te ontlasten en meer rust te gunnen, hebben we besloten dat ik dagelijks mijn bril zal dragen met een sterkte van +1 en +1,5, de gouden middenweg. Ook mag ik mijn glazen veranderen als blijkt dat er in een korte tijd weer een grote afwijking plaats heeft gevonden die stabieler eruit ziet, echt fijn deze service. Tot die tijd blijf ik de tips opvolgen, zodat we kunnen kijken of er enige verbetering is in mijn zicht en of het rustiger aanvoelt voor mijn ogen. Juist nu ik ook met rijlessen bezig ben, vind ik het extra belangrijk om over alle capaciteiten te beschikken die nodig zijn om veilig te zijn voor mijn omgeving en voor mijzelf natuurlijk. 

De service

Ik ben erg goed geholpen, want ik weet dat ik geen gemakkelijke klant was. Allereerst had ik een moeilijk ‘pakketje’ in verband met mijn gezondheidssituatie én ik moest natuurlijk ook een bril aanschaffen die bij mij paste (past het wel bij die outfit en bij die en die en die…). Daarnaast moest het ook geen zwaar montuur zijn, zodat ik alle krachten kon sparen op momenten dat het nodig was. Kortom: moeilijk en veeleisend. Maar het is gelukt en wat ben ik er ontzettend blij mee! En nog even het momentje pakken om Pearle te Zeist in het zonnetje te zetten, want ik ben zelden zo goed geholpen wat mijn gezondheid betreft. Zo fijn als er echt met de klant wordt meegedacht en in mijn geval er zo goed naar een oplossing voor mijn situatie wordt gezocht, dat waardeer ik heel erg. 
Pearle opticiens bril budget bydagmarvalerie

Een echte brildrager

Ik twijfelde nog even over het model, maar na de geweldige overload aan lieve berichtjes via Instagram was ik om. Dankjewel voor de lieve woorden allemaal! Nu ben ik vooral heel erg blij dat mijn ogen kunnen ontspannen en meer rust hebben, maar ik hoorde ook al brildragers klagen over moeilijke momenten met beslagen glazen, de regen, zand waar je het niet wilt hebben, het schoonmaken… Maar voor nu ben ik enthousiast, omdat er letterlijk een wereld voor mij opengaat. Ik ‘zie’ het weer zitten!
Hebben jullie ervaring / tips met brillen of lenzen? 
Liefs, Dagmar 
Follow me on 

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.