PERSONAL – Ik heb een bril!

PERSONAL – Ik heb een bril!

Het is even wennen, maar ik kan jullie lieve reacties beter lezen! Afgelopen week ben ik druk bezig geweest om te kijken wat er mogelijk is met mijn zicht, want optimaal was het niet. Ik had regelmatig last van hoofdpijn en zag ook steeds waziger, vooral tijdens de terugvallen en periodes dat ik extra vermoeid was. Nu heb ik een bril die lekker zit en het montuur is erg licht, extra fijn! Maar ik stuitte wel op moeilijkheden in verband met mijn gezondheidssituatie (CVS en Fibromyalgie). In dit artikel lees je waar ik op heb gelet bij het aanschaffen van een bril en waar ik (letterlijk haha) tegenaan liep!


De metingen

Ik ben geholpen bij Pearle Opticiens (in Zeist) waar ik eerst in de avond een meting had gedaan, maar hier kwamen heel andere waardes uit dan ik een jaar geleden had. Mij werd geadviseerd om de volgende ochtend terug te komen, omdat je dan nog geen grote inspanningen hebt geleverd voor je ogen. De volgende ochtend kwam ik nogmaals langs en hebben we de tweede meting gedaan die ook afweek. Deze vreemde afwijkingen heb ik eerder ervaren bij de oogarts die mij opeens + 4,5 gaf een tijdje terug in het ziekenhuis en toen werd het weer iets in de min… Niemand die een touw aan mijn zicht en ogen vast kon knopen. Nu bekend is dat ik CVS en Fibromyalgie heb, valt alles op zijn plek. Bij terugval met pijn of vermoeidheid verandert eenmaal mijn zicht en de spieren die samentrekken hebben ook invloed op mijn ogen. Maar wel lastig als mijn waardes steeds veranderen afhankelijk van de dag en de inspanningen! Dat vond de medewerker van Pearle ook, waardoor we een plan hebben opgesteld.
Pearle opticiens bril budget bydagmarvalerie

Het plan

Om mijn ogen te ontlasten en meer rust te gunnen, hebben we besloten dat ik dagelijks mijn bril zal dragen met een sterkte van +1 en +1,5, de gouden middenweg. Ook mag ik mijn glazen veranderen als blijkt dat er in een korte tijd weer een grote afwijking plaats heeft gevonden die stabieler eruit ziet, echt fijn deze service. Tot die tijd blijf ik de tips opvolgen, zodat we kunnen kijken of er enige verbetering is in mijn zicht en of het rustiger aanvoelt voor mijn ogen. Juist nu ik ook met rijlessen bezig ben, vind ik het extra belangrijk om over alle capaciteiten te beschikken die nodig zijn om veilig te zijn voor mijn omgeving en voor mijzelf natuurlijk. 

De service

Ik ben erg goed geholpen, want ik weet dat ik geen gemakkelijke klant was. Allereerst had ik een moeilijk ‘pakketje’ in verband met mijn gezondheidssituatie én ik moest natuurlijk ook een bril aanschaffen die bij mij paste (past het wel bij die outfit en bij die en die en die…). Daarnaast moest het ook geen zwaar montuur zijn, zodat ik alle krachten kon sparen op momenten dat het nodig was. Kortom: moeilijk en veeleisend. Maar het is gelukt en wat ben ik er ontzettend blij mee! En nog even het momentje pakken om Pearle te Zeist in het zonnetje te zetten, want ik ben zelden zo goed geholpen wat mijn gezondheid betreft. Zo fijn als er echt met de klant wordt meegedacht en in mijn geval er zo goed naar een oplossing voor mijn situatie wordt gezocht, dat waardeer ik heel erg. 
Pearle opticiens bril budget bydagmarvalerie

Een echte brildrager

Ik twijfelde nog even over het model, maar na de geweldige overload aan lieve berichtjes via Instagram was ik om. Dankjewel voor de lieve woorden allemaal! Nu ben ik vooral heel erg blij dat mijn ogen kunnen ontspannen en meer rust hebben, maar ik hoorde ook al brildragers klagen over moeilijke momenten met beslagen glazen, de regen, zand waar je het niet wilt hebben, het schoonmaken… Maar voor nu ben ik enthousiast, omdat er letterlijk een wereld voor mij opengaat. Ik ‘zie’ het weer zitten!
Hebben jullie ervaring / tips met brillen of lenzen? 
Liefs, Dagmar 
Follow me on 

Dit bericht heeft 58 reacties.

 1. Linda

  Het staat je echt heel leuk, goede keuze heb je gemaakt! :)
  Fijn ook dat je zo goed werd geholpen! Tja, beslagen glazen, regendruppels, vlekken… Ik ken het allemaal (want: brildrager)…!

 2. Svenja

  Het staat je echt SUPER mooi! Prachtig model heb je uitgekozen!

 3. Hey staat je echt supergoed! Je staat mooi met een bril. Ik ben al van m’n 6 jaar een brildrager dus ik weet wat het is :D ik draag altijd lenzen, maar om te werken doe ik wel regelmatig mijn bril op, of soms ook in het weekend om m’n ogen te ontlasten. Lenzen dragen blijft toch altijd oppassen, want het kan je ogen irriteren. Ik vind me niet misstaan met een bril, maar toch draag ik liever lenzen :)

  X Sara

 4. Wat super fijn dat je zo goed geholpen bent bij Pearl! En de bril staat je awesome, echt heel mooi!

 5. Ines

  Ik vind hem erg mooi bij je! Wat leuk dat ze je zo goed konden helpen!

 6. Wow! Hij staat je echt goed! Ik heb ook een bril maar ik draag lenzen omdat ik geen bril wilde haha. Maar aan het eind van de dag is het wel heerlijk om mijn lenzen uit te doen en mijn bril op te zetten!

 7. Birgit

  De mijne komt ook van Pearle, inderdaad goeie service daar! Hij staat je echt heel goed (:

 8. Jennifer

  Ik vind het ook een heel mooi montuur! Mijn vriend heeft ook slechte ogen, hij heeft nu al -8,5 en gisteren bij de opticien vonden ze het wel verstandig dat hij in plaats van lenzen een bril zou gaan dragen. Zijn ogen zijn ook heel veranderlijk en dat kan heel vervelend zijn, tenzij je ook een goede opticien hebt die met je meedenkt. Echt fijn dat je zo’n goede service hebt gehad, dat scheelt enorm! Enneee.. de bril staat je super goed hoor!

  1. Ooh ook erg lastig voor je vriend zeg! Blijft ingewikkeld, maar een goede service scheelt al de helft :) Dankjewel voor je mooie woorden en uitgebreide reactie!

 9. Jorien

  Wat lastig zeg, dat ze niet gelijk de juiste sterkte konden bepalen! Hij staat je wel erg mooi :) Heb zelf geen bril of lenzen, dus heb geen ervaring met het meten en uitkiezen van een montuur. Zelf vind ik dat een bril me erg tuttig maakt, maar dat zal waarschijnlijk ook wel gewenning zijn ;)

 10. Staat je goed. Het valt allemaal wel mee, een bril. Alles went hoor. #ervaringsdeskundige

 11. Justine A

  Wat fijn dat je een bril hebt gevonden die bij jou en je situatie past. en daarbij staat de bril je super meis! <3

 12. Sophie

  Je kunt het écht goed hebben! Ik heb zelf ook een bril die ik voornamelijk ‘sochtends en ’s avonds draag, maar soms vind ik het ook leuk om ‘m overdag te dragen (je hebt ‘m natuurlijk gezie tijdens UPR, duhhhh hahahaha). Wat moeilijk dat je sterkte zo vaak afwijkt dan zeg! Hopelijk gaat het in ieder geval lukken en verhelpt het wat van de hoofdpijn :-) <3

 13. Manon

  Het staat je superleuk! Ik heb zelf geen bril of lenzen maar zou het niet eens zo erg vinden, ik vind een bril gewoon echt een leuk accessoire! :)

 14. Geanne S

  Wat een mooi model heb je gekozen! Ik herken me in jouw verhaal; mijn zicht is ook niet optimaal en wisselt ook per dag/moeheid. Gelukkig heb je dus een goede service gekregen! Het staat je goed hoor!!

  1. Dankjewel! En goed om te weten dat je je ook hierin herkent, ik wist helemaal niet dat het door de pijn en/of vermoeidheid zou kunnen komen maar achteraf gezien valt het wel allemaal op z’n plek :)

 15. Cindy

  Wat een prachtig model heb je uitgekozen! Ik draag nu 3 jaar mijn bril, omdat ik achter de computer lettertjes zag dansen. Ik heb ook maar -1,50 en -1,75 maar wel een cylinder. Ik vind je model echt superleuk, het model bril wat ik heb ben ik beu na 3 jaar en het is te breed geworden. Ik ben er onwijs blij mee, het geeft mijn ogen behoorlijk meer rust.

 16. Lisanne

  Staat je super meid! Ik moet ook nodig een nieuwe bril en ga ook altijd naar Pearle. Mijn ervaring met hun winkels is wel wisselend trouwens. De ene winkel is zeker de andere niet, maar inmiddels weet ik bij welke ik wezen moet. ;)

 17. Angela

  Ik vind dat je een heel mooi montuur hebt uitgekozen. Zelf draag ik ook een bril en vaak geeft het net iets extra’s aan een outfit!

 18. Kom je uit Zeist?? wat leuk ik ook! (ik woon in Nieuwegein nu maar mn ouders nog in Zeist) anyway… ik vind het een hele leuke bril en hij staat je ook echt heel leuk! een bril vind ik heel erg stylish! kan me wel voorstellen dat het wennen is! maar dat is alles wat nieuw is in het begin!

 19. Wauw, hij staat je echt super goed! Je hebt echt een brillenhoofd, haha. En wat super fijn dat je zo goed geholpen werd, stom eigenlijk dat dat als iets bijzonders wordt gezien.

 20. Lastig dat je zicht steeds veranderd! :o Echt fijn dat je zo goed geholpen bent en de bril staat je heel goed! Ik heb zelf ook sinds kort een bril, was ook nog een heel gedoe. De bril die ik had gekregen maakte mijn zicht niet beter maar juist slechter! Alles werd waziger en na een uur had ik al flinke koppijn. De opticien zei dat het kwam doordat mijn ogen moesten wennen en dat het zo hoorde, maar na twee weken was er nog geen verschil (behalve verergering van hoofdpijn). Toen bleek dat ik niet tegen cilinders kan ofzo? Ik begreep het niet helemaal, maar ze hebben glazen zonder cilinders gemaakt en nu kan ik er wel gewoon door zien. Wat een gedoe die brillen :P

  1. Wauw fijn om je uitgebreide reactie te lezen, blijft inderdaad lastig zo’n bril maar gelukkig heeft de opticien zowel jou als mij goed kunnen helpen, dat scheelt al zoveel :)

 21. Red Sonja

  Aah, hij staat je echt geweldig! Lastig met je Fibromyalgie en CVS. Ik ken iemand die het heeft en het beïnvloed echt veel dingen, maar van het zicht wist ik nog niet. Wel een mooie oplossing en fijn dat je zo goed geholpen bent! :)

  1. Dankjewel voor je reactie, ik heb het inderdaad ook gedeeld met het idee dat anderen zich met Fibromyalgie er wellicht ook in herkennen. Ik was er namelijk ook niet van op de hoogte, maar wel fijn om er dankzij goede service achter te komen.

 22. Dat klinkt inderdaad als een ingewikkelde puzzel. Ik ben blij dat je nu een passende bril hebt gevonden. En een mooie ook nog! Hij staat je echt leuk!!

 23. Denise

  Je ziet er echt prachtig uit met deze bril, goede keuze Dagmar! Liefs, Denise

 24. Anouk

  Wat een leuke bril heb je gekozen! Ik vind hem je erg goed staan!

 25. Ise

  Ik wist helemaal niet dat dat door fibromyalgie kan komen! Toevallig dacht ik gisteren er nog aan, ik heb altijd het idee dat ik veel slechter zie als ik zo vermoeid ben. Of ik moet in ieder geval heel veel moeite doen om goed te zien.. Snel een keertje langsgaan dus! De bril staat je erg goed :)

 26. Suzanne

  Ik heb een bril, maar die draag ik eigenlijk niet meer. Dit mede omdat het nu erg goed met mij gaat en ik minder vermoeid ben. Mar ik vind je bril erg leuk! Staat je goed.

 27. Wendy

  Ik vind hem leuk staan. Ik heb zelf lenzen en ik heb momenteel geen (reserve)bril of iets dergelijks. En soms vind ik dat best wel stom van mezelf, want er zijn dagen dat ik gewoon liever mijn lenzen niet in heb. Ik heb geen hooikoorts, maar ik merk tijdens de hooikoortsperiode wel dat mijn lenzen sneller vervuild zijn en gaan irriteren. Maar ja, ik kan ze niet zomaar even uit doen op mijn werk, want ik heb ze gewoon nodig. Toch tijd om eens opzoek te gaan naar een fijne, leuke bril. En dan hopen dat ik net zo fijn word geholpen als jij. :)

  1. Wat een mooie reactie heb je geschreven, heel erg bedankt! Ik hoop dat je ook gauw een fijne bril tegenkomt waar je je goed bij voelt!

 28. Kirsten

  Ah wat een mooie bril Dagmar! Ik heb sinds kort ook weer een bril vooral voor achter de computer, merk toch wel dat het werkt. Hij staat je super meis! :D Pretty lady!

 29. Wat staat de bril je goed meid! Wat interessant om te lezen hoe de opticien hiermee om is gegaan! Ik heb sinds kort ook een bril, doordat ik diabetes heb veranderen mijn ogen ook constant en nu ik veel last heb van vermoeidheid en duizelingen was ik ook een lastige, toch hebben we een mooi montuur en gulden middenweg sterkte gevonden. Je ziet er fabulous uit met deze bril!

 30. Wat een ge-wel-dig mooie bril. Hij staat je echt super mooi ook. Leuke foto. Heel gaaf.
  Maarja, ik ben niet nieuwsgierig of op sensatie belust, maar mag ik vragen waarom je geen zware bril mag etc.? Je geeft wel kleine dingen aan wat je niet kan, maar heeft dat met je ziektes te doen? Ik weet niet precies van alle ziektes. En ik weet dus ook niet wat jou ziektes betekenen en voor belasting zorgen, dus daarom vroeg ik het mij af. Als je geen uitleg wilt geven hoeft dat natuurlijk niet, want ja je hebt ook privacy dus die moet je ook houden.

  1. Natuurlijk mag je dat vragen! Dankjewel voor je lieve reactie! Ja het heeft inderdaad met CVS (Chronisch vermoeidheidssyndroom) en Fibromyalgie te maken. Ik vind het een beetje lastig om het uit te leggen, dus als je iets niet helemaal begrijpt: stel gerust nog een vraag! Als ik een terugval heb van CVS of Fibromyalgie dan krijg ik veel pijn of wordt mijn hoofd heel zwaar en heb ik geen kracht om op te staan. Als ik dan ook een zwaar montuur draag dan kost dat extra veel energie terwijl ik die energie beter kan investeren in het beter worden en herstellen. En Fibromyalgie zorgt voor pijn in de spieren, maar bij mij ook voor een gevoelige huid als het minder gaat. Dan voelt het net alsof ik overal blauwe plekken heb terwijl deze er niet zitten. Zo ook op mijn gezicht, alles wat aangeraakt wordt doet dan veel pijn. Soms zijn deze fases zo pittig dat zelfs de kleding die ik draag pijn doet aan mijn huid, ook dan is het fijner om een montuur te hebben die lichter voelt zodat het echt mijn zicht verbeterd, juist als het minder gaat. Ik hoop dat je het een beetje beter begrijpt :) Veel liefs en dankjewel voor je vraag!

  2. Wat vervelend. Ik kan mij er niks bij voorstellen, maar het is dus een goede beslissing om een licht montuur te nemen. Hopelijk werkt het positief. Wel heel vervelend allemaal.
   Lief dat je het uit wilde leggen.

 31. Wat een super klantenservice, echt heel fijn dat ze je zo goed hebben geholpen. En ik vind de bril echt super mooi, en hij staat je ook super!

 32. Jopie

  Hij staat je echt super leuk! Fijn dat ze je zo goed hebben kunnen helpen!

Geef een antwoord

CommentLuv badge