Blog

PERSONAL / Diploma Modejournalistiek + recap & tips

Time flies when you’re having fun! En dat was bij de cursus Modejournalistiek zeker het geval. Ik weet nog dat ik super nieuwsgierig was naar de eerste les en week in, week uit werden we vervolgens geïnspireerd door toonaangevende toppers uit de mode- en schrijfbranche. Modejournalistiek werd georganiseerd door Fontys & Grazia en vond plaats bij Sanoma. Mijn diploma heb ik in the pocket en ik ben er erg trots op. Op de foto sta ik met lieve blogvriendinnetjes Saranda & Britt. Ik heb ontzettend veel geleerd, lieve meiden leren kennen en een onvergetelijke tijd gehad. In dit artikel blik ik terug op de belangrijkste lessen die ik heb geleerd, enjoy!


✩ Je maakt maar één keer de eerste indruk
Harriet Calo deelde haar learnings tijdens de eerste les. ‘Blink uit in alles wat je doet en wees je eigen feestje. Zorg dat je energie krijgt van wat je doet en run that extra mile’. En zo was de toon gezet! Meer over de eerste les, lees je hier.  

✩Denk na over ieder woord dat je tikt
De Dames van Dale vertelden waarom ervaring opdoen juist zo belangrijk is in deze tijden (just do it, ook al is het onbetaald!). Ook vertelden zij dat je eerst flink moet zaaien, voordat je kunt oogsten. ‘Lees, kijk en weet net iets meer dan de ander en neem je vak en jezelf serieus. Overal haal je lessen uit’

✩ Hoe minder bang je bent, hoe verder je durft te gaan
Karin Kuijpers presenteerde samen met haar dochter Fleur over het mode interview. En een mooie toevoeging van Fleur: ‘Zorg dat je genoeg back-up material in huis hebt dankzij je kennis en lees je helemaal in in de persoon. Denk daarna pas wat je nog nodig hebt qua aanvullende informatie. Wat maakt jou nieuwsgierig?’ 

✩ Wees de anderen net een stapje voor
Evelien Tomaszewski van Grazia vertelde vol passie over haar ervaring en loopbaan: ‘Blijf dichtbij jezelf, wie je ook tegenover je hebt zitten’. 

✩ Stel je open en durf te blijven leren 
Rinke Tjepkema van Vogue vertelde over de kick van online en over de do’s en de don’ts qua content. Handige tips als ‘Als je niet de snelste bent, verzin dan een creatieve invalshoek’ en ‘maak er een sport van dat mensen doorklikken’ kwamen voorbij. Met de woorden ‘Doe alles wat je eng vindt en ga buiten je comfortzone’ sloot zij de leerzame les af. 

✩ Timing is everything & Sharing is caring
Kirsten Jassies en Anouk Bos vertelden in hun presentatie over hoe je een succesvolle fashionblogger wordt en deelden ervaringen en tips. Een mooie tip vond ik dat je anderen moet vragen waar je eigenlijk goed in bent. Als je dit weet, dan kom je er ook achter waar je het beste over kunt vertellen en hoe je anderen hierover kunt informeren. Wil je meer blogtips lezen? Bekijk dan ook even het artikel over Yara’s Blogclass event.

✩ Als je het niet zelf doet, dan leer je het ook niet
Carolien Vader sloot de cursus af met de beste presentatie vol marketingtrends en tips die ik heb gezien (en dat zijn er ondertussen al veel als je een gepassioneerde marketeer bent). Binnen een half uur bracht zij ons op de hoogte van ontwikkelingen in print en online en deelde zij handige strategieën waarbij centraal staat dat delen het nieuwe zenden is. ‘Alleen vandaag en morgen hebben we in de hand, just do it now!’ Voor meer inspiratie, tips & trucs volg je Carolien a.k.a. Bladendokter op Twitter. 

What’s next? Nu val ik elke donderdagavond in een zwart gat. Grapje! Want Modejournalistiek was nog maar het begin! Er staan geweldige projecten op de planning (eh ja naast het afstuderen en het schrijven van mijn scriptie…) waaronder de nieuwe blog Boekenrevue waar ik lekker mee aan de slag ben gegaan en ik tevens de eindredactie op mij heb genomen, mijn tweede perstrip (Wohoo can’t wait!) en leuke events. Daarnaast blijf ik ook lekker schrijven voor Anne en de artikelen op mijn eigen blog natuurlijk. Dankjewel lieve allemaal voor de onwijs lieve felicitaties en reacties! Jullie zijn stuk voor stuk goud waard. Veel liefs,

Dagmar 
Follow me on

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.