PERSONAL / De antwoorden op Q&A #1

Tijd voor een persoonlijk artikel! Laatst plaatste ik een blogpost waarin ik jullie mij het hemd van het lijf liet vragen over alles wat je over mij wilde weten. Vandaag deel ik de antwoorden op jullie brandende vragen. Stiekem vond ik het best wel spannend, want als je alles mag vragen dan weet je natuurlijk ook niet wat je kunt verwachten. Ik had nooit gedacht dat er zoveel lieve en leuke vragen gesteld zouden worden; dankjewel! Ik probeer deze in dit artikel zo goed mogelijk te beantwoorden, kijk je mee?
✩ Marloes & Malou – Wat heeft jou de doorslag gegeven om zelf een blog te beginnen? 
Voordat ik met mijn blog was gestart, schreef ik al voor andere bloggers (waaronder Anne) en websites. Dit deed ik met ontzettend veel plezier en ik schrijf nog steeds met veel passie dagelijks voor opdrachtgevers. Omdat ik overal op het grote internet mijn artikelen had staan en mensen graag mijn artikelen wilden volgen, besloot ik om toch een eigen plekje te creëren. Ik begon als The Lucky Journalist, maar ik ben blij dat ik nu mijn eigen naam heb kunnen verbinden aan mijn grote hobby en passie; By Dagmar Valerie.

Sophie – Wat vind je het leukst om over te bloggen?
Ik mocht op persreis naar Oostende samen met mijn vriend (je kunt mijn plog erover hierlezen). Ik vond dat echt een te gekke ervaring en ik schrijf dan ook graag over events, hotspots en must see-plekken. Ik hou van reizen, fashion, boeken en het ontmoeten van nieuwe mensen en ik mag nu deze passies combineren voor mijn blog en de schrijfopdrachten. Ik vond het ook zo ongelooflijk lief en leuk hoe iedereen via de social media kanalen meegenoot van de reis. Het leek net alsof ik ook alle lieve lezers mee had genomen; dankjewel iedereen voor de hartverwarmende berichten! Echt te gek dat opeens alles samenkomt, daar had ik nooit van durven dromen! Ook vind ik het heel erg bijzonder dat er zoveel mooie vriendschappen zijn ontstaan dankzij het bloggen <3

Kirsten – Wat geeft jou die ‘drive’ om altijd zo lekker positief over te komen?
Dat is een lastige vraag en tegelijkertijd een lief compliment. Ik ben blij dat mijn enthousiasme overkomt in mijn blog en schrijven, maar de drive ontstaat denk ik al snel als je je dagelijks bezig mag houden met datgene wat je daadwerkelijk gelukkig maakt. Door mijn gezondheidssituatie geniet ik misschien sneller van de kleine dingen en ben ik blij met elke kans die op mijn pad komt, maar daar hoef je niet chronisch beperkt voor te zijn natuurlijk. Ik hoop dat iedereen zijn hart mag volgen en dromen kan waarmaken en ik ben heel dankbaar dat ik hier dagelijks aan mag werken.

Kimberly – Als je een kledingstuk voor de rest van je leven moest dragen (zonder dat het kapot gaat, vies wordt etc.), wat zou dit dan zijn en waarom?
Haha dit is echt een leuke vraag! Ik word ook wel een blazergirl genoemd, omdat je mij negen van de tien keer in een blazer of jasje ziet. Ik kan dan ook eigenlijk niet zonder en iedereen schrikt zich te pletter als hij/zij mijn collectie ziet. I just can’t live without them, sorry! Maar ik heb ook geen probleem met Louboutin pumps hoor. Mijn voeten misschien wel, maar als ik dan toch de keuze zou mogen maken…

Lidewij – Wat is je lievelingseten en ben je zelf een goede kok?
Mijn lievelingseten is te vinden in de traditionele Poolse keuken. Ik ben half Pools en ik ben daarnaast ook een echte alleseter. Maar ik word echt gelukkig van aardappels en speciale Poolse soepjes. Of ik zelf een goede kok ben, daar mogen anderen over oordelen. Maar ik woon sinds een half jaartje samen met mijn vriend en daarvoor was mijn gezondheid te slecht om veel in het huishouden te kunnen doen. Nu we samenwonen, probeer ik alles steeds meer op te pakken en dat gaat dagelijks beter. Zo heb ik sinds een half jaartje het koken kunnen leren en ik vind het steeds leuker worden, ook omdat het veel beter lukt dan in het begin. En als je iets met liefde doet, dan is dat ook voelbaar.

Aurelie – Waar zie jij jezelf over vijf jaar (op vlak van relaties, bloggen, werken, gezin, hobby’s, …)?
Ik heb niet vaak nagedacht over mijn toekomst, omdat ik deze door mijn gezondheidssituatie ook niet eerder had. Ik kon plannen maken voor de volgende dag en hooguit een week vooruit denken, maar wat er daarna zou komen was de grote vraag. Ik pluk de dag en geniet van het nu. Als ik dan toch mag dromen, dan zie ik mijzelf over vijf jaar met een kindje en gelukkig getrouwd in een huis en héél graag met een tuintje. Ik hoop dan nog steeds te mogen schrijven en dat ik een baan heb in de pr/marketing. Ook hoop ik dat het met mijn gezondheid goed gaat en dat ik mij lichamelijk fit genoeg voel, zodat ik die gedroomde verre reis met mijn vriend kan maken. New York here we come! En Afrika, Australië en Curaçao mogen natuurlijk ook niet ontbreken. Ik hoop daarnaast heel veel mensen vooruit te mogen blijven helpen. Heel lang stond iedereen voor mij klaar en dat gevoel is onbeschrijfelijk, maar ik hoop ook echt iets terug te kunnen blijven doen. 

Manon – Wat vind je het allerleukste aan bloggen? Wat zou je nog willen meemaken?
Ik geniet dagelijks van de interactie met lezers en ik vind het allerleukste om zoveel nieuwe personen te ontmoeten en in contact te komen met mensen die dezelfde passie hebben. Elke reactie zorgt voor een glimlach op mijn gezicht en ik meen oprecht dat ik daardoor elke dag weer gelukkig opsta en naar bed ga. Ik vond mijn eerste persreis te gek en ik hoop er nog veel met mijn vriend mee te mogen maken, het smaakt naar meer en we hebben genoten! Daarnaast vind ik de events ook onwijs gezellig, omdat ik hier lieve blogvriendinnetjes weer spreek en zie en je ontmoet veel nieuwe mensen met dezelfde passie voor schrijven, fotograferen en het bloggen. Love it!


Martina – wat maakt dat je bepaalde blogs graag leest? Wat spreekt je aan?
Goede vraag! Ik kan heel erg genieten van blogs waar de warmte en hartelijkheid in de schrijfstijl naar voren komt. Als iemand met passie over zijn interesses en hobby’s schrijft, dan voel je dat in alles. Dan maakt het mij eigenlijk weinig uit in welk genre dit terugkomt, want als het mij raakt dan ben ik om.

Anne – Wat is je ultieme droombaan?
Mijn ultieme droombaan bestaat uit het vervullen van een PR en Marketing gerelateerde functie en ik hoop dit in combinatie met bloggen en schrijven te kunnen vervullen in de toekomst. Het lijkt mij ook te gek om een eigen onderneming te kunnen runnen. En ik wil heel graag mama zijn als mijn lichaam dat toelaat, maar dat is geen droombaan. Dat is meer een rol die ik in de toekomst ook heel graag zou willen vervullen <3 

Tessa – Kun je leven van het bloggen of zou je dat graag willen in de toekomst – van je hobby je werk maken?
Op dit moment kan ik niet leven van het bloggen, maar ik krijg wel veel schrijfopdrachten die steeds groter worden die ik buiten het bloggen om kleur geef. Natuurlijk zou ik het te gek vinden om dagelijks werk te kunnen maken van mijn grote hobby, bloggen, fotograferen en schrijven, maar ik vind het vooral heel belangrijk om mijn hart te volgen en te bekijken wat er op mijn pad komt. Ik bepaal per keer wat goed voelt en daar ga ik voor. Mijn motto: Choose a job you love and you’ll never have to work a day in your life!

Anouk – Wie inspireren je het meest?

Maak je tijd als je geen tijd hebt voor een blog? Zo ja, wie, wat waar, HOE, wanneer? En waar haal je veel tips uit/vandaan?
Jullie! Jullie inspireren mij elke dag met lieve berichtjes en mooie woorden. Schrijven zit in mij en het is echt een onderdeel geworden van mijn levensstijl. Ik kan niet meer zonder en ook kan ik de stopknop niet meer vinden. Daar valt bloggen natuurlijk ook onder, maar ook de opdrachten die ik kleur geef voor andere media.  Mijn tijd is soms schaars, maar ik schrijf overal en heb daardoor altijd artikelen achter de hand of ik schrijf vooruit. En ik sta altijd open voor inspiratie en er zit standaard een notitieblokje in mijn tas om ideeën te noteren of input voor een artikel. Zo begint er nu ook een artikel op te borrelen naar aanleiding van je vragen, want ik wil er eigenlijk nog veel meer over vertellen. Weetje wat? Je vragen zal ik uitgebreid terug laten komen in een apart artikel en in the bloglights zetten, zodat ik alle tips en mijn ervaringen kan delen. Dankjewel voor je input en er komt gauw meer! 

Wat een leuke vragen werden er gesteld! Super leuk om te lezen en te beantwoorden, dankjewel voor je input. Mocht je nog een brandende vraag hebben stel deze gerust in de comments of via de social media kanalen!

Ik ben eigenlijk ook heel nieuwsgierig naar jullie, maar ook jullie blogs! Waarom ben jij begonnen met bloggen? Deel het in de comments!

Liefs, Dagmar 
Follow me on 

Dit bericht heeft 40 reacties.

 1. Inge

  Leuke Q&A:) Zelf vind ik bloggen ook leuk, zie Mirror of Styles. De laatste tijd weer een beetje op gepakt. Ook wegens gezondheid keuzes moeten maken (ME/CVS) en chronisch B12 tekort en D tekort. Nu ook druk bezig met mijn shop in sieraden. Blogs volgen en bloggen blijft leuk, je kunt je creativiteit er in kwijt. Mode, accessoires, tassen en schoenen I love it! Inspiratie op doen natuurlijk:). Jouw dosis enthousiasme spat van je blog en dat zie je zeker terug in de artikelen. Mooi om te zien!

  1. Wauw dankjewel voor je prachtige comment! Super mooi om te lezen en echt een heel lief compliment, dankjewel! Xxxx

 2. Lidewij

  Wat heb je dat allemaal prachtig beantwoord! Ik vind je ook altijd zo vrolijk, gezellig en positief dat ik er helemaal happy van word :D

 3. Josianne

  Wat leuk om te lezen meis! Ook op mij kom je altijd heel positief en vrolijk over, en dat werkt aanstekelijk :)

 4. Joyce

  Leuke antwoorden :) Leuk om je nog beter te leren kennen Dagmar!

 5. Sophie

  Wat een mooie antwoorden heb je gegeven! Wat mooi dat je nu ook echt een toekomst voor je ziet, een hele mooie ook :-) Ik blog al jaren; vaak had ik online dagboekjes enzo of schreef ik mijn eigen verhalen; heerlijk! Uiteindelijk ben ik begonnen nadat ik de ballen had om te schrijven over een passie die steeds groter werd; beauty & fashion :-)

  1. Wauw wat een mooie comment, super om te horen en goed dat je zoveel moed hebt getoond en het nu gewoon doet! Topper, fantastisch om te zien dat je er dan ook zo in gegroeid bent met kwaliteit en bereik! Je mag echt trots op jezelf zijn Xx

 6. Leuk om te lezen, en mooie foto’s tussendoor in het artikel :) Hopelijk komen je dromen uit, maar volgens mij zit je al een heel eind op de goede weg :)

 7. Anouk

  Mooie antwoorden babe! Vind het echt een mooi artikel om te lezen. Heel tof dat je mijn vraag verder gaat behandelen. Kijk uit naar die post. Je bent een grote inspitatiebron!

 8. Gwen

  Wat een leuke vragen en antwoorden zeg! Vooral die blazertjes moest ik om lachen hihi, beetje herkenbaar ;) Alhoewel ik sinds een jaar veel minder vaak blazertjes draag, maar dat is omdat ik meer thuis ben met Olivia dan ‘de deur uit’ en ik vind blazers snel te warm zitten of trekken onder mijn oksels als ik een baby op mijn heup heb. Maar buiten de deur vaak een blazertje! :)

 9. Suzanne

  Wat een leuke antwoorden. Mijn blogverhaal is way to long! haha

 10. Linda

  Heel erg mooi, open, lief en hartverwarmend artikel Dagmar. Ik word er zelf helemaal vrolijk van als ik lees met hoeveel passie jij alles oppak en verwoord.

  Ik heb ook een passie voor schrijven en fotograferen en dat samenvoegen was een droom die ik ook op een dag besloot aan te pakken :) ik geniet er nog iedere dag van van het lezen en schrijven van blogs! En het is fijn om een week invullinge te hebben wanneer werk en school weggevallen zijn.

  1. Wauw wat een lieve reactie, dankjewel! Dat raakt echt heel erg, zoveel warme en mooie woorden. Je bent een topper; dankjewel! En je blogt zo ontzettend fijn en goed, fantastich om te zien dat je je passie kwijt kunt in een mooi plekje online <3

 11. Leuk dat uit de vragen ook blijkt dat iedereen je zo positief ingesteld vind, dat heb ik zelf namelijk ook met jou. :) Grappig dat je zelfs wel eens blazergirl word genoemd door het veel dragen van blazers hihi. :) Liefs

 12. Kirsty

  Wat heb je alle vragen mooi en eerlijk beantwoord! Ik heb ook echt een passie voor schrijven en daarom ben ik mijn blog begonnen!

 13. Leuke antwoorden! Ook een mooie foto met jullie voor de limo ;) Ik vraag me wel de hele tijd af (heb ik weer natuurlijk, hihi) wat voor website er op die limo staat :D.

 14. Anniek

  Zo leuk om dit van je te lezen, ik merk echt dat je heel veel liefde in het bloggen stopt! Ik blog zelf omdat ik het heerlijk vind om bezig te zijn met waar mijn passies liggen, beauty, koken, mode… Ik zou het ook echt heel gaaf vinden om hier later ook iets mee te kunnen gaan doen qua baan, fotograferen, schrijven, dat lijkt me echt te gek!

 15. Leuke antwoorden heb je gegeven! Schrijven is voor mij een uitlaatklep en dan mag ik ook nog eens schrijven over dingen die ik leuk vind, beter kan het toch niet?!

 16. Kimberly

  Wat een leuke, enthousiaste en uitgebreide antwoorden heb je gegeven, super leuk!! Ik ben nu wel heel benieuwd naar je blazer collectie, die moet ik snel maar een keer komen bewonderen! En mama worden lijkt me ook zo geweldig! Ook een droom die ik graag waar zou willen zien worden hihi <3 En ga zo door met bloggen lieverd, door jou heb ik geleerd meer positiever te zijn en meer te genieten, en daar blijf ik je mijn hele leven lang ontzettend dankbaar voor!

  1. <333 Dankjewel voor je geweldige reactie <3 Hoe kan ik het nou nog droog houden? Ik weet zeker dat je je dromen gaat realiseren, geloof in jezelf lief! Xx

 17. Robin

  Leuk om je antwoorden te lezen. Ik vind jou zo’n leuke persoonlijkheid hebben, Dagmar!
  Ik ben begonnen met bloggen omdat ik me verveelde in de vakantie hihi.

 18. Justine A

  Leuk om je zo beter te leren kennen!
  Waarom ik begon met bloggen? Het kriebelde al zo lang. Ik raakte gefascineerd van en verslaafd aan blogs lezen en ik wilde het zelf ook doen. Ik wilde ook mijn interesses en kennis delen met anderen.

 19. Wat super leuk om je antwoorden te lezen meid. Je komt altijd zo spontaan en vrolijk over <3 it! Heerlijke persoonlijkheid heb je!

 20. Tedje

  Hey, spot ik zomaar even mezelf op de Beautygloss foto! Blijft leuk :) Leuke antwoorden Dagmar! Super om te zien dat het zo goed gaat met je blog. Liefs xx

 21. Heleen

  Wat heb je alle vragen leuk beantwoord, heel erg leuk om te lezen. :D

  1. Ja, hoop je ook gauw weer te zien en te meeten! Of het nu in NL is of in het buitenland hihi :) Xxx

 22. Lauriëtte

  Heel erg leuk om de antwoorden te lezen en super dat je de linkjes er bij plaatst. Weer een aantal leuke blogs ontdekt!

Geef een antwoord

CommentLuv badge