Blog

PERSONAL / De antwoorden op Q&A #1

Tijd voor een persoonlijk artikel! Laatst plaatste ik een blogpost waarin ik jullie mij het hemd van het lijf liet vragen over alles wat je over mij wilde weten. Vandaag deel ik de antwoorden op jullie brandende vragen. Stiekem vond ik het best wel spannend, want als je alles mag vragen dan weet je natuurlijk ook niet wat je kunt verwachten. Ik had nooit gedacht dat er zoveel lieve en leuke vragen gesteld zouden worden; dankjewel! Ik probeer deze in dit artikel zo goed mogelijk te beantwoorden, kijk je mee?
✩ Marloes & Malou – Wat heeft jou de doorslag gegeven om zelf een blog te beginnen? 
Voordat ik met mijn blog was gestart, schreef ik al voor andere bloggers (waaronder Anne) en websites. Dit deed ik met ontzettend veel plezier en ik schrijf nog steeds met veel passie dagelijks voor opdrachtgevers. Omdat ik overal op het grote internet mijn artikelen had staan en mensen graag mijn artikelen wilden volgen, besloot ik om toch een eigen plekje te creëren. Ik begon als The Lucky Journalist, maar ik ben blij dat ik nu mijn eigen naam heb kunnen verbinden aan mijn grote hobby en passie; By Dagmar Valerie.

Sophie – Wat vind je het leukst om over te bloggen?
Ik mocht op persreis naar Oostende samen met mijn vriend (je kunt mijn plog erover hierlezen). Ik vond dat echt een te gekke ervaring en ik schrijf dan ook graag over events, hotspots en must see-plekken. Ik hou van reizen, fashion, boeken en het ontmoeten van nieuwe mensen en ik mag nu deze passies combineren voor mijn blog en de schrijfopdrachten. Ik vond het ook zo ongelooflijk lief en leuk hoe iedereen via de social media kanalen meegenoot van de reis. Het leek net alsof ik ook alle lieve lezers mee had genomen; dankjewel iedereen voor de hartverwarmende berichten! Echt te gek dat opeens alles samenkomt, daar had ik nooit van durven dromen! Ook vind ik het heel erg bijzonder dat er zoveel mooie vriendschappen zijn ontstaan dankzij het bloggen <3

Kirsten – Wat geeft jou die ‘drive’ om altijd zo lekker positief over te komen?
Dat is een lastige vraag en tegelijkertijd een lief compliment. Ik ben blij dat mijn enthousiasme overkomt in mijn blog en schrijven, maar de drive ontstaat denk ik al snel als je je dagelijks bezig mag houden met datgene wat je daadwerkelijk gelukkig maakt. Door mijn gezondheidssituatie geniet ik misschien sneller van de kleine dingen en ben ik blij met elke kans die op mijn pad komt, maar daar hoef je niet chronisch beperkt voor te zijn natuurlijk. Ik hoop dat iedereen zijn hart mag volgen en dromen kan waarmaken en ik ben heel dankbaar dat ik hier dagelijks aan mag werken.

Kimberly – Als je een kledingstuk voor de rest van je leven moest dragen (zonder dat het kapot gaat, vies wordt etc.), wat zou dit dan zijn en waarom?
Haha dit is echt een leuke vraag! Ik word ook wel een blazergirl genoemd, omdat je mij negen van de tien keer in een blazer of jasje ziet. Ik kan dan ook eigenlijk niet zonder en iedereen schrikt zich te pletter als hij/zij mijn collectie ziet. I just can’t live without them, sorry! Maar ik heb ook geen probleem met Louboutin pumps hoor. Mijn voeten misschien wel, maar als ik dan toch de keuze zou mogen maken…

Lidewij – Wat is je lievelingseten en ben je zelf een goede kok?
Mijn lievelingseten is te vinden in de traditionele Poolse keuken. Ik ben half Pools en ik ben daarnaast ook een echte alleseter. Maar ik word echt gelukkig van aardappels en speciale Poolse soepjes. Of ik zelf een goede kok ben, daar mogen anderen over oordelen. Maar ik woon sinds een half jaartje samen met mijn vriend en daarvoor was mijn gezondheid te slecht om veel in het huishouden te kunnen doen. Nu we samenwonen, probeer ik alles steeds meer op te pakken en dat gaat dagelijks beter. Zo heb ik sinds een half jaartje het koken kunnen leren en ik vind het steeds leuker worden, ook omdat het veel beter lukt dan in het begin. En als je iets met liefde doet, dan is dat ook voelbaar.

Aurelie – Waar zie jij jezelf over vijf jaar (op vlak van relaties, bloggen, werken, gezin, hobby’s, …)?
Ik heb niet vaak nagedacht over mijn toekomst, omdat ik deze door mijn gezondheidssituatie ook niet eerder had. Ik kon plannen maken voor de volgende dag en hooguit een week vooruit denken, maar wat er daarna zou komen was de grote vraag. Ik pluk de dag en geniet van het nu. Als ik dan toch mag dromen, dan zie ik mijzelf over vijf jaar met een kindje en gelukkig getrouwd in een huis en héél graag met een tuintje. Ik hoop dan nog steeds te mogen schrijven en dat ik een baan heb in de pr/marketing. Ook hoop ik dat het met mijn gezondheid goed gaat en dat ik mij lichamelijk fit genoeg voel, zodat ik die gedroomde verre reis met mijn vriend kan maken. New York here we come! En Afrika, Australië en Curaçao mogen natuurlijk ook niet ontbreken. Ik hoop daarnaast heel veel mensen vooruit te mogen blijven helpen. Heel lang stond iedereen voor mij klaar en dat gevoel is onbeschrijfelijk, maar ik hoop ook echt iets terug te kunnen blijven doen. 

Manon – Wat vind je het allerleukste aan bloggen? Wat zou je nog willen meemaken?
Ik geniet dagelijks van de interactie met lezers en ik vind het allerleukste om zoveel nieuwe personen te ontmoeten en in contact te komen met mensen die dezelfde passie hebben. Elke reactie zorgt voor een glimlach op mijn gezicht en ik meen oprecht dat ik daardoor elke dag weer gelukkig opsta en naar bed ga. Ik vond mijn eerste persreis te gek en ik hoop er nog veel met mijn vriend mee te mogen maken, het smaakt naar meer en we hebben genoten! Daarnaast vind ik de events ook onwijs gezellig, omdat ik hier lieve blogvriendinnetjes weer spreek en zie en je ontmoet veel nieuwe mensen met dezelfde passie voor schrijven, fotograferen en het bloggen. Love it!


Martina – wat maakt dat je bepaalde blogs graag leest? Wat spreekt je aan?
Goede vraag! Ik kan heel erg genieten van blogs waar de warmte en hartelijkheid in de schrijfstijl naar voren komt. Als iemand met passie over zijn interesses en hobby’s schrijft, dan voel je dat in alles. Dan maakt het mij eigenlijk weinig uit in welk genre dit terugkomt, want als het mij raakt dan ben ik om.

Anne – Wat is je ultieme droombaan?
Mijn ultieme droombaan bestaat uit het vervullen van een PR en Marketing gerelateerde functie en ik hoop dit in combinatie met bloggen en schrijven te kunnen vervullen in de toekomst. Het lijkt mij ook te gek om een eigen onderneming te kunnen runnen. En ik wil heel graag mama zijn als mijn lichaam dat toelaat, maar dat is geen droombaan. Dat is meer een rol die ik in de toekomst ook heel graag zou willen vervullen <3 

Tessa – Kun je leven van het bloggen of zou je dat graag willen in de toekomst – van je hobby je werk maken?
Op dit moment kan ik niet leven van het bloggen, maar ik krijg wel veel schrijfopdrachten die steeds groter worden die ik buiten het bloggen om kleur geef. Natuurlijk zou ik het te gek vinden om dagelijks werk te kunnen maken van mijn grote hobby, bloggen, fotograferen en schrijven, maar ik vind het vooral heel belangrijk om mijn hart te volgen en te bekijken wat er op mijn pad komt. Ik bepaal per keer wat goed voelt en daar ga ik voor. Mijn motto: Choose a job you love and you’ll never have to work a day in your life!

Anouk – Wie inspireren je het meest?

Maak je tijd als je geen tijd hebt voor een blog? Zo ja, wie, wat waar, HOE, wanneer? En waar haal je veel tips uit/vandaan?
Jullie! Jullie inspireren mij elke dag met lieve berichtjes en mooie woorden. Schrijven zit in mij en het is echt een onderdeel geworden van mijn levensstijl. Ik kan niet meer zonder en ook kan ik de stopknop niet meer vinden. Daar valt bloggen natuurlijk ook onder, maar ook de opdrachten die ik kleur geef voor andere media.  Mijn tijd is soms schaars, maar ik schrijf overal en heb daardoor altijd artikelen achter de hand of ik schrijf vooruit. En ik sta altijd open voor inspiratie en er zit standaard een notitieblokje in mijn tas om ideeën te noteren of input voor een artikel. Zo begint er nu ook een artikel op te borrelen naar aanleiding van je vragen, want ik wil er eigenlijk nog veel meer over vertellen. Weetje wat? Je vragen zal ik uitgebreid terug laten komen in een apart artikel en in the bloglights zetten, zodat ik alle tips en mijn ervaringen kan delen. Dankjewel voor je input en er komt gauw meer! 

Wat een leuke vragen werden er gesteld! Super leuk om te lezen en te beantwoorden, dankjewel voor je input. Mocht je nog een brandende vraag hebben stel deze gerust in de comments of via de social media kanalen!

Ik ben eigenlijk ook heel nieuwsgierig naar jullie, maar ook jullie blogs! Waarom ben jij begonnen met bloggen? Deel het in de comments!

Liefs, Dagmar 
Follow me on 

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.