Blog

PERSONAL / Another Blogging Tag

Ik ontvang regelmatig vragen over welke tools ik gebruik om te bloggen en of ik dit allemaal alleen doe. Maar vandaag beantwoord ik al deze vragen in een tag! Ik werd namelijk getagd door lieve Justine & Geanne en ik deel zelfs of ik mijn blog zou verwijderen in ruil voor 50.000 euro. Al nieuwsgierig? Lees dan gauw verder!

Wat zou je aan je eigen blog willen verbeteren en wat wil je zeker zo houden? 
Ik ben erg tegen het perfectionistische aan, waardoor ik alleen artikelen plaats waar ik echt achter sta. Voelt het niet goed? Dan klik ik op de delete-knop, want die zit er niet voor niets. Mijn lay-out heeft Anne voor mij gemaakt en ik ben er nog elke dag heel erg blij mee. 

Doe je alles voor je blog alleen?
Voor mijn blog www.bydagmarvalerie.nl doe ik alles echt alleen. Behalve de outfit-foto’s, want daar helpt mijn lieve vriendje soms bij. Sinds kort heb ik de boekenblog www.boekenrevue.nl gelanceerd en daar word ik gelukkig geholpen door enthousiaste meiden en een te gekke redactie, anders zou het nooit lukken om alle balletjes hoog te houden.

Welk cijfer zou je je eigen blog geven?
Een 8. Een dikke goed, maar er is altijd ruimte voor verbetering. Ik heb door een volle agenda en het afstuderen niet veel tijd, maar sinds ik mijn blog heb, is het gelukt om elke dag een artikel online te zetten. Daar ben ik erg trots op, maar ik hoop in de toekomst wat extra tijd erin kunnen steken om de kwaliteit van bijvoorbeeld de foto’s te verbeteren. 

Verdien je geld met bloggen?
Echt verdienen aan mijn blog doe ik eigenlijk amper. Wel krijg ik regelmatig producten en/of pakketjes thuisgestuurd en mag ik dankzij mijn blog naar perspresentaties. Daarnaast heb ik nu twee persreisjes meegemaakt waar ook alles voor mij werd geregeld. Dat zijn te gekke ervaringen en leuke extra’s waarvan ik nooit had verwacht dat ik dit met mijn blog zou kunnen bereiken. Ik vind het belangrijk om geen reclamezuil te worden, want daar zit niemand op te wachten. Daarbij moet je wel altijd objectief en eerlijk blijven, want vertrouwen vormt de basis van je blog. 

Wat vind je een nadeel van bloggen, als je iets zou moeten kiezen? Of: heb je wel iets minder leuks meegemaakt door je blog?
Ik heb eigenlijk geen stomme situaties meegemaakt dankzij mijn blog. Ik ben heel erg dankbaar dat ik zoveel lieve en hartverwarmende reacties krijg op de artikelen en dat is goud waard. Daar geniet ik elke dag van!

Waardoor blijf jij hangen op een blog en wanneer klik je weg?
Ik ben vrij snel blij te krijgen, juist met kleine dingen. Ik geniet volop van persoonlijke artikelen, maar ook van reisinspiratie, beautytips en mooie foto’s. Daarnaast ben ik voornamelijk dol op feelgoodblogs en happiness, samen maken we de wereld een stukje mooier; offline én online!

Heb je mensen leren kennen door het bloggen? Zo ja, wie bijvoorbeeld?
Haha heb je even? Het is echt ongelooflijk hoeveel mooie vriendschappen er zijn ontstaan dankzij het bloggen. Ik heb er geen woorden voor, ik heb er waanzinnige vriendinnen bijgekregen waar ik mijn leven niet meer zonder zie. Bloggen schept een band, je hebt een gemeenschappelijke interesse. Daarnaast volg je lieve meiden die je aanspreken, maar ik had nooit verwacht dat er zoveel mooie vriendschappen uit het bloggen zouden bloeien <3
Wat vind jij van persoonlijk bloggen? Waar let je op bij de informatie die je deelt op je blog?
Ik vind het super leuk om persoonlijke artikelen te lezen, dat maakt de personen achter de blogs menselijk. Maar je moet natuurlijk wel opletten wat je deelt, iedereen kan er immers bij. Ook misschien wel je toekomstige werkgever… Houd er rekening mee dat alles wat online komt, gedeeld en verspreid kan worden. En dat het altijd kan blijven staan. 

Denk je nog lang door te gaan met bloggen en hoe zou je blog zich dan ontwikkelen, volgens jou? Wanneer zou je stoppen?
Wanneer ik zou stoppen? Pfoe, ik kan niet eens zonder mijn blog… Ik ben nu 8 maanden online met mijn blog en ik kan mij de periode zonder te bloggen amper voorstellen haha. Bloggen is een stukje van mij geworden waar ik even echt geen afstand van zou kunnen doen. Ik ben er dagelijks mee bezig en ik vind de interactie met alle lieve lezers te leuk om op te geven. Jullie voelen als vriendinnen voor mij!

Zou je je blog verwijderen in ruil voor 50.000 euro?Haha hell no! Ehh ja het bedrag is wel érg hoog… Maar voor geen goud wil ons plekje weghalen van het internet. Ik schrijf ‘ons plekje’, want het kan dan wel mijn blog zijn, maar jullie zijn zo lief om het zo vaak te bezoeken. Ik kan het niet maken om dan de site offline te halen voor geld. Of wordt het een grote winactie? Sleek paletten voor iedereen :) En de vriendschappen die uit het bloggen zijn ontstaan, daar kan toch geen bedrag tegenop. Ja, ik heb het bloggen omarmd en ik ga het voorlopig zeker niet loslaten. En de lieve meiden om mij heen ook niet, ik ben zo dankbaar dat ik hen heb leren kennen <3

Welke dingen gebruik jij om te bloggen?
Om elke dag te kunnen schrijven is er een flink dosis inspiratie nodig. Dit haal ik uit alles wat ik doe, maar voornamelijk uit de mensen die ik spreek en tijdschriften/boeken die ik lees. Alles van offline geeft mij nieuwe input voor online. Daarnaast gebruik ik altijd mijn camera (Canon 1000D), mijn laptop en mijn deskplanner (ik kan niet meer zonder). En een berg notitieboekjes, maar dat is vast herkenbaar voor elke blogger (please say yes!). 

Ik tag bij deze Jhemyla, Dionne, Saranda & Josianne Ik ben benieuwd naar jullie antwoorden!

Liefs, Dagmar 
Follow me on

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.