Blog

PERSONAL – 10 feitjes over mij die je nog niet wist

Tien feitjes over mij die je nog niet wist! Het was een flinke uitdaging om het te noteren, want mijn blog is natuurlijk erg persoonlijk en je leest steeds wat ik ervan vind en hoe ik iets beleef of ervaar. Maar ik hoop je met dit artikel toch weer wat nieuws te kunnen vertellen en je wellicht te verrassen. Veel leesplezier!


✩ De eerste vrouwelijke premier van Nederland
Ja, als klein meisje droomde ik ervan om de omgeving eerlijker te maken door het land aan te pakken haha. Het begon eerst bij de gedachte om rechter te worden, maar toen werd mij op de basisschool verteld dat de premier meer invloed had, dus toen was de keuze snel gemaakt. En die mannen beslisten toch steeds over alles, daar mocht ook wel eens verandering in komen. En wat er van deze als-ik-later-groot-ben-gedachte over is gebleven? Ik probeer nog steeds met alles wat ik doe anderen vooruit te helpen, maar dan in mijn eigen omgeving. Het hele land was iets minder realistisch.

✩Woooooow! 
Als ik mij ergens over verbaas of als iets indruk op mij heeft gemaakt, dan kan ik héél hard wooooow roepen. Maar dan echt asociaal hard, waardoor iedereen omkijkt. De meesten vinden dat dan grappig of schattig, maar het is dan zo spontaan dat het mijn mond al uit is geglipt voordat ik het tegen kan houden. Herkenbaar? 

✩ Fret en lama
Wat mijn favoriete dieren waren? De fret en de lama. En die wou ik dus ook dolgraag als huisdier. Arme mama, want ik zeurde er dagelijks om en ik ben heel blij dat zij voet bij stuk heeft gehouden. Geen fret voor mij, maar wel een schildpad, hond, cavia, vogel, vis en hamster. Alsnog een mini dierentuin.

✩ Liefde voor spruitjes en aardappels
Dat ik van aardappels houd, dat is jullie misschien al bekend. In Polen (ik ben half Pools) eet je eigenlijk dagelijks aardappels en af en toe rijst, waardoor ik niet beter wist. Ik kan dan ook echt genieten van aardappels en vind het ontzettend lekker. Mijn vriend daarentegen is een echte fan van rijst, maar gelukkig hebben we inmiddels wel balans gevonden in ons menu. Spruitjes komen er helaas zelden in, mijn vriend vindt deze afschuwelijk en ik heerlijk. Maar als dat onze enige obstakel is in de relatie, dan is dat te overzien…

✩ Koos tv-loos
We hebben een mooi tv, maar ik kijk zelden. Ik vind het heerlijk om op de bank te hangen af en toe, maar dan zit ik liever met een goed boek of met mijn laptop. Als ik een programma wil kijken, dan doe ik dat meestal op een ander tijdstip bijvoorbeeld via Uitzendinggemist.

✩ Sportfanaat? 
Ik heb weinig met het kijken naar sport, maar als de Olympische Spelen of het WK op tv zijn, dan ga ik helemaal los. En dan maak ik een uitzondering op het tv kijken. De bijpassende (oranje) outfits worden gematcht en ik zit keurig voor de buis de (winnende) teams toe te juichen.

✩ Als je haar maar goed zit
Omdat ik lang erg ziek (voor de nieuwe volgers: CVS en Fibromyalgie) was en veel op bed lag, waren mijn haren niet meer dan stro toentertijd. Ik heb toen ook besloten het erg kort te knippen, want het was anders geen gezicht al die piekhaartjes en dode punten. Nadat ik uit het revalidatiecentrum kwam, besloot ik om mijn haren te laten groeien. Dit duurde erg lang en het brak nog vaak af, maar nu kan ik eindelijk zeggen dat ik lang haar heb. Ik ben er dan ook erg blij mee, ik droomde er altijd al van om deze lengte te hebben. Ik vond het dan ook ontzettend lief om reacties te ontvangen dat mijn haar zo mooi en lang was. Het geeft mij ook een vrouwelijk en gezond gevoel; het is gelukt! Ik vind het soms nog wel lastig, omdat met terugval het daardoor wel extra zwaar is met haren wassen. Maar tot nu toe red ik het nog steeds en ben ik er onwijs blij mee.

✩ Poes is gehalveerd
Wij hebben een erg dikke kat die luistert naar de naam Poes. Poes hebben we overgenomen van een mevrouw op Marktplaats en Poes was erg dik. Nee, ze had geen zware botten, ze was een beetje erg obese. Om even een voorbeeld te geven: ze lag op haar rug en kon zich niet meer omdraaien. Best shockerend! Na conditie-trainingen georganiseerd door mijn vriend en mij (speelgoed overgooien waar ze achteraan rent) is Poes inmiddels gehalveerd wat betreft haar gewicht. Ze springt weer vrolijk rond en is actiever dan ooit.

✩ Liefde voor boeken
Mijn liefde voor boeken kent geen grenzen, wel een grote boekenkast. Voordat ik bij Uitgeverij De Fontein ging werken, kocht ik wekelijks ongeveer twee boeken. Dit klinkt veel… en dat is het ook! De geur van verhalen en het omslaan van de eerste bladzijde, ik kan er nog steeds enorm van genieten.

✩ Grapje
Een tijdje terug ben ik betrapt, ik heb een stopwoordje. Elke keer als ik een flauwe grap maak of mijzelf erg grappig vind (ooh wat erg, nu staat het officieel online haha) dan zeg ik heel snel grapje er achteraan. En lieve mensen die mij ooit hebben horen lachen, die weten dat ik regelmatig niet meer kan stoppen. Elke week heb ik dan ook wel een dag dat mijn buik pijn doet van de spierpijn, ja door het lachen. Echt heel gezond; aanrader :) 

Heb jij ook een stopwoordje?
Liefs Dagmar
Follow me on

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.