PERSONAL – 10 feitjes over mij die je nog niet wist

PERSONAL – 10 feitjes over mij die je nog niet wist

Tien feitjes over mij die je nog niet wist! Het was een flinke uitdaging om het te noteren, want mijn blog is natuurlijk erg persoonlijk en je leest steeds wat ik ervan vind en hoe ik iets beleef of ervaar. Maar ik hoop je met dit artikel toch weer wat nieuws te kunnen vertellen en je wellicht te verrassen. Veel leesplezier!


✩ De eerste vrouwelijke premier van Nederland
Ja, als klein meisje droomde ik ervan om de omgeving eerlijker te maken door het land aan te pakken haha. Het begon eerst bij de gedachte om rechter te worden, maar toen werd mij op de basisschool verteld dat de premier meer invloed had, dus toen was de keuze snel gemaakt. En die mannen beslisten toch steeds over alles, daar mocht ook wel eens verandering in komen. En wat er van deze als-ik-later-groot-ben-gedachte over is gebleven? Ik probeer nog steeds met alles wat ik doe anderen vooruit te helpen, maar dan in mijn eigen omgeving. Het hele land was iets minder realistisch.

✩Woooooow! 
Als ik mij ergens over verbaas of als iets indruk op mij heeft gemaakt, dan kan ik héél hard wooooow roepen. Maar dan echt asociaal hard, waardoor iedereen omkijkt. De meesten vinden dat dan grappig of schattig, maar het is dan zo spontaan dat het mijn mond al uit is geglipt voordat ik het tegen kan houden. Herkenbaar? 

✩ Fret en lama
Wat mijn favoriete dieren waren? De fret en de lama. En die wou ik dus ook dolgraag als huisdier. Arme mama, want ik zeurde er dagelijks om en ik ben heel blij dat zij voet bij stuk heeft gehouden. Geen fret voor mij, maar wel een schildpad, hond, cavia, vogel, vis en hamster. Alsnog een mini dierentuin.

✩ Liefde voor spruitjes en aardappels
Dat ik van aardappels houd, dat is jullie misschien al bekend. In Polen (ik ben half Pools) eet je eigenlijk dagelijks aardappels en af en toe rijst, waardoor ik niet beter wist. Ik kan dan ook echt genieten van aardappels en vind het ontzettend lekker. Mijn vriend daarentegen is een echte fan van rijst, maar gelukkig hebben we inmiddels wel balans gevonden in ons menu. Spruitjes komen er helaas zelden in, mijn vriend vindt deze afschuwelijk en ik heerlijk. Maar als dat onze enige obstakel is in de relatie, dan is dat te overzien…

✩ Koos tv-loos
We hebben een mooi tv, maar ik kijk zelden. Ik vind het heerlijk om op de bank te hangen af en toe, maar dan zit ik liever met een goed boek of met mijn laptop. Als ik een programma wil kijken, dan doe ik dat meestal op een ander tijdstip bijvoorbeeld via Uitzendinggemist.

✩ Sportfanaat? 
Ik heb weinig met het kijken naar sport, maar als de Olympische Spelen of het WK op tv zijn, dan ga ik helemaal los. En dan maak ik een uitzondering op het tv kijken. De bijpassende (oranje) outfits worden gematcht en ik zit keurig voor de buis de (winnende) teams toe te juichen.

✩ Als je haar maar goed zit
Omdat ik lang erg ziek (voor de nieuwe volgers: CVS en Fibromyalgie) was en veel op bed lag, waren mijn haren niet meer dan stro toentertijd. Ik heb toen ook besloten het erg kort te knippen, want het was anders geen gezicht al die piekhaartjes en dode punten. Nadat ik uit het revalidatiecentrum kwam, besloot ik om mijn haren te laten groeien. Dit duurde erg lang en het brak nog vaak af, maar nu kan ik eindelijk zeggen dat ik lang haar heb. Ik ben er dan ook erg blij mee, ik droomde er altijd al van om deze lengte te hebben. Ik vond het dan ook ontzettend lief om reacties te ontvangen dat mijn haar zo mooi en lang was. Het geeft mij ook een vrouwelijk en gezond gevoel; het is gelukt! Ik vind het soms nog wel lastig, omdat met terugval het daardoor wel extra zwaar is met haren wassen. Maar tot nu toe red ik het nog steeds en ben ik er onwijs blij mee.

✩ Poes is gehalveerd
Wij hebben een erg dikke kat die luistert naar de naam Poes. Poes hebben we overgenomen van een mevrouw op Marktplaats en Poes was erg dik. Nee, ze had geen zware botten, ze was een beetje erg obese. Om even een voorbeeld te geven: ze lag op haar rug en kon zich niet meer omdraaien. Best shockerend! Na conditie-trainingen georganiseerd door mijn vriend en mij (speelgoed overgooien waar ze achteraan rent) is Poes inmiddels gehalveerd wat betreft haar gewicht. Ze springt weer vrolijk rond en is actiever dan ooit.

✩ Liefde voor boeken
Mijn liefde voor boeken kent geen grenzen, wel een grote boekenkast. Voordat ik bij Uitgeverij De Fontein ging werken, kocht ik wekelijks ongeveer twee boeken. Dit klinkt veel… en dat is het ook! De geur van verhalen en het omslaan van de eerste bladzijde, ik kan er nog steeds enorm van genieten.

✩ Grapje
Een tijdje terug ben ik betrapt, ik heb een stopwoordje. Elke keer als ik een flauwe grap maak of mijzelf erg grappig vind (ooh wat erg, nu staat het officieel online haha) dan zeg ik heel snel grapje er achteraan. En lieve mensen die mij ooit hebben horen lachen, die weten dat ik regelmatig niet meer kan stoppen. Elke week heb ik dan ook wel een dag dat mijn buik pijn doet van de spierpijn, ja door het lachen. Echt heel gezond; aanrader :) 

Heb jij ook een stopwoordje?
Liefs Dagmar
Follow me on

Dit bericht heeft 39 reacties.

 1. Kimberley

  Ik hou ook van aardappels, haha! Goed dat je Poes hebt kunnen laten afvallen :D

 2. Denise

  Haha wat een leuk artikel! Leuk om je zo weer een beetje beter te leren kennen! <3

 3. Eline

  Leuk artikel, ik wil ooit een alpaca in de tuin ;) (als mijn tuin het toelaat), je hebt trouwens een prachtige bos haar nu :)

 4. Kirsten

  Erg leuk om te lezen! Wat goed dat Poes nu weer vrolijk kan rond rennen.

 5. EmmaThings

  Haha, wat leuk om te lezen! Je lijkt me een lieve, spontane meid! Een lama als huisdier.. Haha! Ik wilde vroeger altijd een gorilla op m’n kamer.. Oeps :’)
  Wat heerlijk, 2 boeken per week! Moet ik in de vakantie hard aan gaan werken!
  X Emma

  1. Haha aahw wauw wat een prachtig compliment! Superlief van je, dankjewel! Een gorilla? Haha misschien iets minder praktisch, maar niet minder leuk hihi :)

 6. Vanessa

  Leuk om te lezen. Dat van je haar is heel herkenbaar. Ik heb klierkoorts en mijn haar is daardoor ook heel droog en onhandelbaar. Ik ben dan zo blij als ik eens een good hair day heb!

 7. Sophie

  Haha ‘grapje’ zeg ik ook heel vaak, werkt hartstikke goed :’) En ik moest wel lachen om Poes, wat goed dat ze gehalveerd is! En je haren zijn inderdaad prachtig, je hebt zo’n mooie en volle bos!

 8. Svenja

  Leuk om je zo weer wat beter te leren kennen. Heel herkenbaar van de TV. Wij kijken eigenlijk nooit meer tv, met uitzondering van series maar die hebben we gewoon op dvd staan. En boeken lezen is ook heel erg fijn, de geur van een nieuw boek is altijd zo lekker!

 9. Kimberly

  Hahah wat een heerlijk artikel lief! :D Ik wilde vroeger ook altijd een fret en een chinchilla haha! Heel herkenbaar dus :D En mijn liefde voor boeken is ook heeeel groot, ik kan intussen niet meer zonder <3 En jouw mooie lange haar is echt prachtig lieverd, wassen is inderdaad soms echt een verschrikking, maar het is het waard <3

 10. Haha ik las dat poes gehalveerd ik dacht wat wut.. Wel beter dat hij nu niet meer zo bol is dat is een stuk gezonder voor het beestje, leuk om te lezen hoor :)

 11. Esmée

  Ik zei vroeger ook vaak overal grapje achteraan. Ik heb iedere keer een ander stopwoordje. Wat een leuke puntjes weer, dat van jouw haar wist ik helemaal niet, ik vind jouw haar nu echt mooi. x

 12. E.

  Leuk om te lezen! Jullie zijn wel een uniek stel, dat jullie het voor elkaar hebben gekregen poes te laten afvallen.

  Nee hoor grapje zeg ik ook vaak, haha.

 13. E.

  p.s. van je haar is erg herkenbaar trouwens. Ik heb mijn haar 2 jaar terug ook 30 cm korter laten knippen (tot iets boven mijn schouders) omdat het me te veel uitputte om mijn haar te wassen en alles. Het was ook piekerig en slap (ik heb krullen dus dan valt dat extra op). Ik ben nu zieker dan twee jaar terug, maar nu helpt de thuiszorg me gewoon met mijn haren wassen en mijn haar is ook veel gezonder nu met goede voeding. Met lang haar voel ik me zo veel mooier ;)

  1. Wauw wat een prachtige comment. Ik vind het erg moeilijk om te horen dat je nu zieker bent geworden dan twee jaar terug, maar ik gun je van harte het aller allerbeste toe met veel mooie momenten, lachen, warmte, liefde en geluk <3 En ik weet zeker dat je heel mooi bent of het nu met kort of lang haar is!

 14. Irma

  Ik vond je haar al zo fijn, maar na het lezen van dit artikel vind ik het extra mooi. Echt!

  1. Wauw dankjewel <3 Heel erg lief van je, wat een warme en hartverwarmende woorden dankjewel!

 15. Joni

  Super leuk om te lezen! En het zeuren om huisdieren doe ik nog steeds haha oepsiee. Ik wil zo graag een hondje, maar mijn ouders willen dan niet. Ik moet het doen met saaie koikarpers, als doen ze soms wel kunstjes hihi.

 16. Justine A

  Haha, wat leuk om te lezen! Wat erg trouwens van Poes. Hoe kon haar oude baasje het lieve beesje dat nou aan doen! Gelukkig heeft ze nu twee lieve verzorgers die ook nog eens aan sporten-met-poezen doen. Haha!

 17. Angela

  Haha leuk! Wat goed dat jullie die poes gezonder hebben gemaakt, knap hoor!

 18. Inja

  Mijn stopwoordje is hoera.
  Er zijn al vele stopwoordjes voorganger geweest maar ik heb nogsteeds geen nieuwe gevonden..

 19. José

  Hahaha, heerlijk mens ben je toch! Dat van die spruitjes hebben we hier met tuinbonen. Als ik ze alleen al ruik word ik misselijk, ik vind ze ruiken alsof iemand met megazweetvoeten al twee weken dezelfde geitenwollen sokken draagt (niet dat ik dat ooit heb geroken, maar dat stel ik me dan zo voor!)En ja het gaat al meer dan 25 jaar goed, wel tuinboonloos dat wel ;-)

  En we hebben hetzelfde stopwoord! Af en toe moet je mensen gewoon even duidelijk maken dat je niet altijd serieus bent al lijkt dat zo (of na een sarcastische opmerking of zo;-))

  Leuk om te lezen!

Geef een antwoord

CommentLuv badge