Op de cover van de IKEA catalogus 2014

Vanaf maandag 12 augustus wordt de IKEA catalogus 2014 door heel Nederland verspreid. Trouwe fans van IKEA kregen daarnaast ook de kans om te schitteren op de voorkant van deze nieuwe catalogus. Dankzij de IKEA covershoots konden zij hun eigen exclusieve exemplaar direct mee naar huis nemen. Ik was bij de lancering van de IKEA catalogus 2014 aanwezig en mocht meegenieten van de pers presentatie.  Ook kwam ik op de cover van mijn eigen IKEA catalogus, zo leuk! Hierboven zie je natuurlijk het resultaat en ik heb er al veel mensen mee gefopt. Helaas gaat dit exemplaar dus niet bij iedereen door de bus, maar ik sta voor deze keer mooi wel op de cover. Ik ben dol op zulke marketingacties en ik vind het dan ook een zeer geslaagde campagne. De nieuwe catalogus valt deze week bij 5,5 miljoen huishoudens op de mat en daarmee verklaren we het nieuwe interieur seizoen voor geopend!

Thuis is voor IKEA de belangrijkste plek op aarde. Thuis is immers de ruimte waar je elke dag je leven leeft en waar je tijd doorbrengt met de mensen om wie je geeft. Het komende jaar staan families en kinderen centraal bij IKEA. IKEA wil namelijk haar steentje bijdragen aan het wonen met kinderen en om deze kostbare tijd als gezin samen door te kunnen brengen. De sfeer van thuis zal dan ook veilig, functioneel en inspirerend zijn en IKEA helpt daarbij. Zo is de keuken bijvoorbeeld een multifunctionele omgeving waarin gekookt en tegelijkertijd geknutseld kan worden. Hier kan af en toe ook de nodige huiswerk gemaakt worden of er is tijd voor een gezellig spelletje. Het interieur draagt bij om samen te creëren. Spelen is immers leren voor het leven.
De cover van deze catalogus loopt door het geheel heen als een rode draad en is het je al opgevallen dat het formaat anders is? Deze keer koos IKEA voor functioneel: vierkant. Er is bij IKEA- het hele jaar door – nog veel meer te ontdekken dan de ideeën en artikelen in de catalogus. Als je de pagina’s met je smartphone of tablet scant, krijg je interieurtips en voorbeelden, zie je de ruimte vanuit verschillende hoeken én ontvang je extra aanbiedingen. Met de IKEA App breng je onder andere producten tot leven met Augmented Reality. Kortom: ontvang nog meer inspiratie op je tablet en smartphone. Explore!
01_App
Naast de nieuwe IKEA Catalogus lanceert IKEA ook een PAPERSHOP. Hier kan je terecht voor een grote collectie notitieboekjes, decoraties, cadeaupapier en verpakkingen. Een pilot van de PAPERSHOP is onlangs van start gegaan bij IKEA Delft, Barendrecht en Amersfoort. In de loop van het jaar wordt het nieuwe concept ook uitgerold naar andere vestigingen in Nederland, waaronder IKEA Haarlem.
Geniet van de nieuwe IKEA Catalogus 2014 en voel je thuis door de 332 inspirerende pagina’s met tips om meer te halen uit de tijd die met het gezin wordt gedeeld.

Ben je ook zo dol op de IKEA? Welke woonstijl past bij jou?

Liefs,

Dagmar
P.s. dit artikel schreef ik voor Patricia de Reyck van onder andere www.shoppen.blog.nl en het kwam op 13 augustus 2013 online: http://shoppen.blog.nl/living/2013/08/13/55-miljoen-huishoudens-krijgen-de-ikea-catalogus-2014 

Dit bericht heeft 13 reacties.

 1. Nicole

  Haha, wat grappig dat je er op staat! Ik vind IKEA echt geweldig, ik ga er binnenkort nog even heen om gordijnen te scoren en een klein tafeltje!

 2. T

  ze komen altijd met de leukste acties. ik zou wel een dagje mee willen lopen bij de marketing afdeling

  1. Ja dat lijkt mij ook waanzinnig om een keer te doen. Zo mooi wat er bedacht wordt, daar ben ik echt van onder de indruk!

 3. Wat super leuk zeg! Ik hou van Ikea! Love ittt!! En super bedankt voor het delen van de afbeeldingen want die stoel met dat gordijn en die lampen echt geweldig! Dit moet ik gewoon gebruiken in mijn nieuwe kamer!!

  1. Haha aaw wat een geweldige reactie, dankjewel voor je lieve comment! Tijd om een keer lekker te snuffelen in de nieuwe collectie :)

 4. Laura

  Wat leuk dat je erbij was! Dit deden ze vorig jaar ook toch, ik heb tenminste een tijd terug op Facebook ook dit soort ‘neppe’ covers voorbij zien komen. Volgens mij stonden ze toen zo in steden haha. Leuk! Vind de nieuwe collectie ook super.

  1. Ja klopt, vorig jaar heeft deze actie ook plaatsgevonden in bepaalde steden. Ja de nieuwe collectie is echt een musthave geworden, leuke producten en lekker inspirerend!

 5. Anonymous

  Leuk gedaan dagmar :)!! Je blogs zien er goed uit en leest heerlijk. You go girl! Big kiss Leslie

 6. Kimberly

  Ik moet eerlijk bekennen dat toen ik als eerste de foto zag en het artikel nog niet had gelezen ik op de voorkant van mijn catalogus ging kijken hihi! Super leuk die foto zeg! Ik hou echt van de Ikea en kan niet wachten om er binnenkort weer wat te gaan shoppen, ze hebben teveel leuke dingen en ik heb al teveel in het boekje gezien dat ik graag nog zou willen hebben hihi

Geef een antwoord

CommentLuv badge