Blog

Op de cover van de IKEA catalogus 2014

Vanaf maandag 12 augustus wordt de IKEA catalogus 2014 door heel Nederland verspreid. Trouwe fans van IKEA kregen daarnaast ook de kans om te schitteren op de voorkant van deze nieuwe catalogus. Dankzij de IKEA covershoots konden zij hun eigen exclusieve exemplaar direct mee naar huis nemen. Ik was bij de lancering van de IKEA catalogus 2014 aanwezig en mocht meegenieten van de pers presentatie.  Ook kwam ik op de cover van mijn eigen IKEA catalogus, zo leuk! Hierboven zie je natuurlijk het resultaat en ik heb er al veel mensen mee gefopt. Helaas gaat dit exemplaar dus niet bij iedereen door de bus, maar ik sta voor deze keer mooi wel op de cover. Ik ben dol op zulke marketingacties en ik vind het dan ook een zeer geslaagde campagne. De nieuwe catalogus valt deze week bij 5,5 miljoen huishoudens op de mat en daarmee verklaren we het nieuwe interieur seizoen voor geopend!

Thuis is voor IKEA de belangrijkste plek op aarde. Thuis is immers de ruimte waar je elke dag je leven leeft en waar je tijd doorbrengt met de mensen om wie je geeft. Het komende jaar staan families en kinderen centraal bij IKEA. IKEA wil namelijk haar steentje bijdragen aan het wonen met kinderen en om deze kostbare tijd als gezin samen door te kunnen brengen. De sfeer van thuis zal dan ook veilig, functioneel en inspirerend zijn en IKEA helpt daarbij. Zo is de keuken bijvoorbeeld een multifunctionele omgeving waarin gekookt en tegelijkertijd geknutseld kan worden. Hier kan af en toe ook de nodige huiswerk gemaakt worden of er is tijd voor een gezellig spelletje. Het interieur draagt bij om samen te creëren. Spelen is immers leren voor het leven.
De cover van deze catalogus loopt door het geheel heen als een rode draad en is het je al opgevallen dat het formaat anders is? Deze keer koos IKEA voor functioneel: vierkant. Er is bij IKEA- het hele jaar door – nog veel meer te ontdekken dan de ideeën en artikelen in de catalogus. Als je de pagina’s met je smartphone of tablet scant, krijg je interieurtips en voorbeelden, zie je de ruimte vanuit verschillende hoeken én ontvang je extra aanbiedingen. Met de IKEA App breng je onder andere producten tot leven met Augmented Reality. Kortom: ontvang nog meer inspiratie op je tablet en smartphone. Explore!
01_App
Naast de nieuwe IKEA Catalogus lanceert IKEA ook een PAPERSHOP. Hier kan je terecht voor een grote collectie notitieboekjes, decoraties, cadeaupapier en verpakkingen. Een pilot van de PAPERSHOP is onlangs van start gegaan bij IKEA Delft, Barendrecht en Amersfoort. In de loop van het jaar wordt het nieuwe concept ook uitgerold naar andere vestigingen in Nederland, waaronder IKEA Haarlem.
Geniet van de nieuwe IKEA Catalogus 2014 en voel je thuis door de 332 inspirerende pagina’s met tips om meer te halen uit de tijd die met het gezin wordt gedeeld.

Ben je ook zo dol op de IKEA? Welke woonstijl past bij jou?

Liefs,

Dagmar
P.s. dit artikel schreef ik voor Patricia de Reyck van onder andere www.shoppen.blog.nl en het kwam op 13 augustus 2013 online: http://shoppen.blog.nl/living/2013/08/13/55-miljoen-huishoudens-krijgen-de-ikea-catalogus-2014 

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.