Blog

MUST READ / Debet geschreven door Saskia Noort

Kippenvel vanaf de eerste bladzijde en urenlang leesplezier. Debet, geschreven door Saskia Noort, vormt een echte must read. Noort weet de lezer met haar heerlijke thrillerschrijfstijl gelijk in te pakken zoals we dat van haar gewend zijn. Debet vormt het vervolg op ‘De Eetclub’, een bestseller die ook verfilmd is. Hoe zou het met de personages gaan? En wat zou je doen als je jarenlang dacht dat je gelukkig was en dit opeens een groot spinnenweb aan leugens blijkt te zijn?

Story
Op een koude winternacht verongelukt Michel Brouwers, tv-producer. Met dit ongeluk komt er een einde aan alles waarin Karen, zijn echtgenote, geloofde. Het perfecte plaatje dat haar leven lijkt, blijkt een gruwelijke leugen wanneer alle spoken uit het verleden zich een voor een aandienen. Tussen het rouwen en het opvoeden van haar twee puberdochters door probeert ze de waarheid boven tafel te krijgen. Daarvoor moet ze terugkeren naar de plek waar het allemaal begon: Bergen. Het dorp verkeert in de greep van de economische crisis, evenals Karen en de vriendengroep van toen, de eetclub. Onder aanvoering van Simon, haar ex-minnaar, en zijn vrouw Patricia gaat de strijd om macht, geld en genot onverminderd door. Stap voor stap ontrafelt Karen eindelijk het ware geheim van de eetclub, met gevaar voor eigen leven…
My opinion
Debet is een echte Noort, voorzien van een schrijfstijl die je vanaf bladzijde één meesleurt. Die onvoorspelbaarheid maakt dat je het zo snel mogelijk wilt uitlezen, maar tegelijkertijd wil je niet dat je bij de laatste bladzijdes komt; net een verslaving. Ik ben ontzettend dankbaar dat ik dit boek mocht lezen, want wat was ik nieuwsgierig naar het vervolg van de Eetclub! Het eerste deel behoort al jaren tot mijn favorieten en ik had toentertijd niet verwacht dat er een tweede deel zou komen. Het is wel verstandig om eerst ‘De Eetclub’ te lezen, omdat er veel personages in het boek voorkomen die je beter leert kennen in het eerste deel. Ik heb het boek in twee dagen uitgelezen, omdat er tussendoor ook gewerkt moest worden. Ik kon het boek amper naast mij neerleggen en nog dagen erna heeft het verhaal door mijn hoofd gespookt.
Conclusie
Debet van Saskia Noort vormt een echte aanrader. Het is knap als een schrijfster je torenhoge verwachtingen kan overtreffen en zij je kippenvel kan bezorgen van het begin tot aan het eind. Ik kijk nu al uit naar de verfilming van het boek.

Debet, geschreven door Saskia Noort. Consumentenprijs: 19,95. 
ISBN 109041422986 
Welk boek vormt volgens jou een echte aanrader voor onder de kerstboom?

Liefs, Dagmar

Follow me on

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.