MUST READ / Debet geschreven door Saskia Noort

Kippenvel vanaf de eerste bladzijde en urenlang leesplezier. Debet, geschreven door Saskia Noort, vormt een echte must read. Noort weet de lezer met haar heerlijke thrillerschrijfstijl gelijk in te pakken zoals we dat van haar gewend zijn. Debet vormt het vervolg op ‘De Eetclub’, een bestseller die ook verfilmd is. Hoe zou het met de personages gaan? En wat zou je doen als je jarenlang dacht dat je gelukkig was en dit opeens een groot spinnenweb aan leugens blijkt te zijn?

Story
Op een koude winternacht verongelukt Michel Brouwers, tv-producer. Met dit ongeluk komt er een einde aan alles waarin Karen, zijn echtgenote, geloofde. Het perfecte plaatje dat haar leven lijkt, blijkt een gruwelijke leugen wanneer alle spoken uit het verleden zich een voor een aandienen. Tussen het rouwen en het opvoeden van haar twee puberdochters door probeert ze de waarheid boven tafel te krijgen. Daarvoor moet ze terugkeren naar de plek waar het allemaal begon: Bergen. Het dorp verkeert in de greep van de economische crisis, evenals Karen en de vriendengroep van toen, de eetclub. Onder aanvoering van Simon, haar ex-minnaar, en zijn vrouw Patricia gaat de strijd om macht, geld en genot onverminderd door. Stap voor stap ontrafelt Karen eindelijk het ware geheim van de eetclub, met gevaar voor eigen leven…
My opinion
Debet is een echte Noort, voorzien van een schrijfstijl die je vanaf bladzijde één meesleurt. Die onvoorspelbaarheid maakt dat je het zo snel mogelijk wilt uitlezen, maar tegelijkertijd wil je niet dat je bij de laatste bladzijdes komt; net een verslaving. Ik ben ontzettend dankbaar dat ik dit boek mocht lezen, want wat was ik nieuwsgierig naar het vervolg van de Eetclub! Het eerste deel behoort al jaren tot mijn favorieten en ik had toentertijd niet verwacht dat er een tweede deel zou komen. Het is wel verstandig om eerst ‘De Eetclub’ te lezen, omdat er veel personages in het boek voorkomen die je beter leert kennen in het eerste deel. Ik heb het boek in twee dagen uitgelezen, omdat er tussendoor ook gewerkt moest worden. Ik kon het boek amper naast mij neerleggen en nog dagen erna heeft het verhaal door mijn hoofd gespookt.
Conclusie
Debet van Saskia Noort vormt een echte aanrader. Het is knap als een schrijfster je torenhoge verwachtingen kan overtreffen en zij je kippenvel kan bezorgen van het begin tot aan het eind. Ik kijk nu al uit naar de verfilming van het boek.

Debet, geschreven door Saskia Noort. Consumentenprijs: 19,95. 
ISBN 109041422986 
Welk boek vormt volgens jou een echte aanrader voor onder de kerstboom?

Liefs, Dagmar

Follow me on

Dit bericht heeft 16 reacties.

 1. Saskia Noort schrijft zeker goed! Heb al tijden niet meer een boek van haar gelezen, wordt weer hoognodig tijd :)

 2. Sophie

  Ik moet nog steeds de eetclub lezen; slecht ^^ Gelukkig heb ik er nu in de vakantie tijd voor; yay! Ik ben echt ontzettend benieuwd naar dit boek!

 3. Cindy

  Saskia Noort heeft goede boeken, heb er al meer van haar gelezen, maar dit boek heb ik nog niet. Wil het ook op mijn e-reader hebben, dat vind ik ook fijn lezen!

 4. Justine A

  Goede review! Ik ben erg benieuwd naar dit boek. Ik ben nu bezig in een ander boek en daarna ligt er nog een klaar. Misschien daarna, haha. X

 5. Femke

  Lijkt me ook een leuk boek, leuke review :) Ik zag vandaag in de bieb toevallig heel veel exemplaren van dit boek liggen haha!

  Liefs,
  Femke

 6. Lidewij

  Ooh, wat gaaf! Ik vond de Eetclub ook heel tof, en Terug Naar de Kust ook, die vond ik ook geweldig!

 7. Daphne

  Lijkt mij erg leuk! Heb al een tijdje geen boek meer gelezen, dus mag er wel weer een keer van gaan komen!

 8. Mandy

  Oeh, aanrader dus. Ik ga hem opschrijven.
  Leuk om je woensdag kort ontmoet te hebben!

 9. Vanessa

  Klinkt goed! Ik heb ‘nieuwe buren’ van haar gelezen en dat vond ik een heel fijn boek.

 10. Eigenlijk lees ik nooit boeken omdat ik daar simpelweg het geduld niét voor heb, maar na het lezen van dit artikel denk ik toch dat ik deze maar eens moet gaan lezen… Thanks! :)

Geef een antwoord

CommentLuv badge