IN THE BLOGLIGHTS – Mijn liefde voor bloggen

IN THE BLOGLIGHTS – Mijn liefde voor bloggen

Herken jij mijn lieve blogvriendinnetjes op de foto? Glimlachen door lieve reacties, genieten van artikelen die bij lieve bloggers online komen en geweldige blogvriendschappen. Dit vormt slechts een greep uit mijn geluk dat ik uit het bloggen haal. Toen ik bij de Q&A de vraag kreeg wat ik het vervelendste aan bloggen vind, moest ik flink mijn hersenen kraken om sowieso op één punt te kunnen komen. Het is mij dan ook slechts half gelukt, omdat ik echt van het bloggen ben gaan houden. 11 maanden geleden ben ik gestart met mijn blog en ik kan amper geloven dat ik er zoveel geweldige ervaringen en vriendschappen rijker door ben geworden. In dit artikel lees je wat het bloggen zo leuk kan maken en waarom ik niet snel zou kunnen stoppen. Pas op: bloggen werkt verslavend :)

Vriendschappen – Dit is het aller allermooiste dat ik dankzij het bloggen heb ontvangen; prachtige en onwijs lieve meiden die mijn vriendinnen zijn geworden en die mij begrijpen als geen ander. Het zijn lieverds waarmee ik kan lachen, echte gesprekken mee kan voeren, ervaringen mee kan delen, maar ook een traantje bij kan laten en mijzelf kan zijn. De afstand maakt het soms wat lastiger, maar gelukkig leven we in het tijdperk van internet (pfiew anders hadden we elkaar nooit leren kennen!) en kunnen we appen, skypen en elkaars blog natuurlijk lezen. En daarbij wil ik lieve Anne (Volgen jullie haar blog al? Doen!) ook extra in het zonnetje zetten, want zij motiveerde mij om het bloggen voor mijzelf op te pakken. So I did en wat beleef ik de tijd van mijn leven ermee. Anne schreef een prachtig artikel over blogvriendschappen; we zijn zelfs samen naar Antwerpen geweest voor onze persreis. Ik had een week nodig om te herstellen van de spierpijn in mijn buik die ik had gekregen van het lachen. En dankzij Anne heeft mijn blog ook nog eens een prachtige uitstraling, omdat zij zo creatief en lief is geweest om mijn lay-out te maken. Dankjewel lief!


Lieve reacties – Als de reacties je kunnen laten lachen, bewust maken, je tips geven en je stil doen worden van de mooie woorden, dan weet je dat je de beste lezeressen hebt die je je maar kunt wensen. En toevallig zijn jullie dat! Jullie geweldige comments gaven bijvoorbeeld écht een boost toen ik de Run for KiKa ging lopen. Je kent elkaar niet altijd persoonlijk, maar het zo overweldigend als anderen je succeswensen en zoveel warmte en liefde delen via reacties, dankjewel! Dat gevoel is echt niet te omschrijven <3 
Events – Hoe gaaf is het om lanceringen van nieuwe collecties of openingen bij te wonen, maar ook om andere bloggers te ontmoeten en als eerste de nieuwe items te zien! Tijdens events hangt er zo’n fijne sfeer, dat ik er echt van ben gaan houden. Ik organiseer zelf ook regelmatig events voor mijn werk en daardoor weet ik hoeveel moeite het kost om zo’n evenement neer te zetten. Extra leuk als je dan de gast bent en je zelf kunt genieten van al het moois!

Nieuwe collecties – Het is zo leuk om als allereerste de nieuwe collecties van beauty en/ of fashion gerelateerde merken te zien. Of bij presentaties te zijn van nieuwe boeken of openingen van winkels. Of onverwachts een product te ontvangen die nog niet uit is gekomen en waar embargo op zit… Love it!

Persoonlijke ontwikkeling – Beter schrijven, groeien in het fotograferen, doelgroepgericht communiceren, out of the box denken, vernieuwend en creatief blijven… Dankzij het bloggen kun je je echt blijven ontwikkelen en elke dag leer je er weer nieuwe tips en trucs bij. Je bent nooit uitgeleerd met bloggen!

Producten en/of ervaringen proberen – Hoe leuk is het om je ervaringen over een boek of beautyproduct online te zetten en te delen met je lezeressen? Denken zij er misschien ook zo over of zien zij het toch anders? Ik vind het heerlijk om boeken te recenseren en cosmetica te testen, maar ook de tripjes zijn een geweldige ervaring. Zo ben ik voor mijn blog naar Oostende en Antwerpen geweest en er komen nog leuke reisjes aan. Dat is echt onvergetelijk! 

Sharing is caring – Als ik ergens enthousiast over ben, dan staat het al snel ook op mijn blog. Ik vind het zo leuk om mijn ervaringen en belevenissen te delen, maar ik vind het ook heel belangrijk om tips te geven en anderen vooruit te helpen. Als blogger heb ik een bereik kunnen creëren en al help ik één iemand vooruit, dan geeft dat al zoveel voldoening en online kunnen we samen een stukje mooier maken. 
Hoofdredacteur – Een meisjesdroom is met bloggen uitgekomen, want waar ik vroeger altijd wilde schrijven en fotograferen voor anderen in een magazine is het eigenlijk nu een online platform geworden. Elke dag krijg ik de kans om nieuwe content te creëren en artikelen te maken, hoe ik deze invul en wat ik deel kan ik zelf bepalen. Ik moet inspiratie opdoen, foto’s maken, teksten opstellen en doe de eindredactie… Zo zijn bloggers eigenlijk de hoofdredacteur van hun eigen online magazine! 

Ik word oprecht heel gelukkig van bloggen en ben ontzettend blij dat ik op 26 juli 2013 mijn blog ben gestart. En ik blog sinds maart 2013 al elke vrijdag voor Anne! Bloggen heeft mij heel veel gebracht en ik hoop dat ook dagelijks terug te kunnen geven in mijn artikelen aan lezeressen. En wil je op de hoogte blijven? Volg mijn blog ByDagmarValerie.nl en natuurlijk ook de blog van lieve Anne op Bloglovin om up to date te blijven!

Blog jij ook? En wat vind jij het allerleukste aan bloggen?

Liefs, Dagmar

Follow me on

Dit bericht heeft 42 reacties.

 1. Heel erg tof om te lezen! Zelf blog ik ook en het artikel maken en de lieve reacties erop vind ik onder andere het leukste aan bloggen! :D

 2. Petra

  Leuk om te lezen. Ik heb hier gisteren ook aandacht aan besteed. Ik blog met een ander doel dan jij dus herken me niet in alle dingen. Maar de persoonlijke ontwikkeling staat hier absoluut op 1. Niet alleen op gebied van mijn kunnen maar ook als mensen. Het lezen van andere blogs heeft mij nl ook geleerd niet te snel te oordelen over mensen.

 3. Svenja

  Leuk om te lezen hoeveel bloggen voor je betekend en wat het je heeft gebracht. Je hebt ook al zoveel gave dingen meegemaakt en leuke mensen ontmoet <3 Je hebt het helemaal verdiend ook, dus lekker van genieten. Zelf vind ik de positieve sfeer rondom het bloggen super, de leuke reacties etc zijn altijd zo fijn om te lezen. Ook het maken van de artikelen vind ik leuk om te doen!

  1. Dankjewel lieve Svenja, onwijs lief van je! Ja de positieve sfeer geeft zo’n extra boost, superleuk <3

 4. Bloggen is heel erg leuk, dus herken zeker wat je beschrijft! Ik vind zelf het schrijven en fotograferen zo ontzettend leuk, ik kan daar echt mijn passie in kwijt. Daarnaast is het natuurlijk ontzettend tof om nieuwe mensen te leren kennen en de leuke reacties te mogen ontvangen. Ik heb er ook erg veel plezier in :) En oeh, je blogt bijna een jaar, super!

  1. Ja schrijven en fotograferen is ook onwijs leuk, extra fijn als je het kunt combineren voor je online plekje! Vind het ook zo leuk dat we elkaar hebben ontmoet, ik kijk er met veel plezier op terug! Jaa time flies, bijna een jaar :)

 5. Jasmijn

  Heel leuk om te lezen hoeveel bloggen voor je betekent! Aan je foto’s te zien heb je ook al onwijs gave en mooie dingen meegemaakt :) Je succes heb je dan ook dubbel en dwars verdient :)

 6. Marloes

  Super om te lezen. Ik kan me eerlijk gezegd ook geen leven zonder bloggen meer voorstellen. Het is zo onwijs tof om te doen. En zo leuk om allemaal lieve meiden al ontmoet te hebben door het bloggen! EN wauw jij blogt ook alweer bijna een jaar, super zeg!

 7. Cindy

  Superleuk om te lezen. Ik dacht dat jij echt nog veel langer je blog had! Ondanks dat het bloggen mij qua geld niets oplevert, heb ik door het bloggen wel al leuke dingen gedaan en het opent mijn ogen voor andere, nieuwe dingen. Jij hebt al zulke toffe dingen meegemaakt, gaaf! Ik heb toevallig gisteren mijn eerste uitnodiging voor een persdag gekregen, zó leuk!

  1. Wauw wat gaaf van de uitnodiging, heel erg tof! Lekker genieten van dit moment en er gaat nog veel op je pad komen op bloggebied, dat weet ik zeker <3

 8. Justine A

  Leuk om te lezen. Ik kan beamen dat je onwijs gegroeid bent, je schrijven is beter, je foto’s zijn mooier en ik lees je blog elke dag met meer plezier dan de dag ervoor. <3

 9. Sophie

  Prachtig verhaal heb je er van gemaakt <3 De passie en liefde voor je blog – en alles daarom heen, de punten die je hierboven noemt – stralen van je blog en verhaal af. Dat is zo mooi <3

 10. Joyce

  Leuk om te lezen, je bent zo lekker dankbaar! :D Ben blij dat ik je heb mogen leren kennen! X

 11. Heel leuk om te lezen hoe blij je wordt van bloggen.
  En daar moet je het ook voor doen!
  Super :)

 12. Kim B

  Heerlijk die positieve artikelen van jou. Krijg er zo’n boost van ^^.
  Ik ben ook verzot op het bloggen, het heeft me nu al zoveel leuke vriendschappen maar ook zelfvertrouwen gebracht. Hoe eng ik het eerst vond om een outfit online te zetten, nu durf ik steeds gewaagdere outfits aan te doen :)

  Liefs.
  Kim / Vintage & Beauty

  1. Wauw wat ontzettend lief van je! En wat heerlijk om te horen dat je het je ook zoveel heeft gebracht, echt mooi om te lezen! Daar word ik ook heel erg blij van!

 13. Linda

  Zo mooi om te lezen wat voor mooie dingen het bloggen jou heeft gebracht! <3

 14. En weer een super leuk positief artikel, super om te lezen. Erg fijn dat bloggen al zoveel leuks voor jou heeft gebracht! Ik word er helemaal blij van, je verdient het 100%! Ik hoop dat ook ik ooit zulke leuke nieuwe vriendschappen & nieuwe herinneringen kan en mag opbouwen met bloggen net als jou!
  x

  1. Aah dankjewel lieve Cherissa, wat ontzettend lief je reactie! Ik weet zeker dat jij het ook gaat ontvangen. Niet aan jezelf en je blog gaan twijfelen en juist doorzetten als je even niet meer weet hoe je verder moet, daar ga je later met veel plezier op terugkijken. Veel succes én plezier! Liefs X

 15. WHUT ik dacht dat je al jaren blogde. Maar het is bijna even lang als mij. Ik ben in April 2013 begonnen en jij in Juli. Het is toch maar echt een klein wereldje.

 16. Nicole

  Die eerste.. zo herkenbaar! Blog al erg lang, soms met lange pauzes en ook met vele andere namen maar zit nu eindelijk op mijn plek.
  En zo’n 10 jaar geleden heb ik iemand ontmoet door het bloggen en dat is nu een van mijn beste vriendinnetjes. Ook heb ik onlangs weer iemand ontmoet en ga ik binnenkort weer wat mensen ontmoeten en daar ben ik zo blij mee en dankbaar voor… Dát en alle leuke/lieve/meelevende reacties.. Echt top, bloggen is inderdaad verslavend!

  Hi, my name is Nicole and I am addicted to blogging!

  1. Wow al zo ontzettend lang? Wat een bijzondere plek moet je blog dan inmiddels zijn geworden, heel mooi om te lezen. Dankjewel dat je het deelt!

 17. Lizzy

  Wat een mooi artikel! Je leest gewoon hoeveel je van het bloggen houdt! Dat is mooi! :) Wat fijn dat je al zoveel vriendschappen hebt overgehouden aan het bloggen! Hoe speciaal is dat! En persoonlijke ontwikkeling is ook heel mooi meegenomen! Het is iets waar je je hele leven nog iets mee kan. Bloggen is echt geweldig, en heel speciaal. <3

 18. Annelies

  Leuk om te lezen! Vooral dat hoofdredacteur zijn vind ik heel goed gezegd :-)

 19. Weer mooi geschreven! :D Ben het met je eens. Vind het vooral leuk om reacties te lezen en te zien dat mensen je blog ook leuk vinden.

 20. Heleen

  Wat een fijn en herkenbaar artikel! Het leukste aan bloggen vind ik alle leuke reacties en alle lieve meiden (ook jou! <3) die ik heb leren kennen. :D

  1. Jaaa echt zo bijzonder dat we elkaar hebben leren kennen dankzij onze blogs, echt goud waard <3

 21. Je hebt precies beschreven wat ik fijn vind aan bloggen. Bloggen is zoveel meer dan artikels schrijven. Heel de wereld is geweldig om te mogen ervaren <3

 22. Mijn vriendin blogt sinds 15 februari en het is inderdaad verslavend!

  Sinds haar blog ben ik zelf ook meer blogs gaan volgen en het bevalt me wel ;-)

 23. Fleur

  Wat een leuk lijktstje Dagmar!
  En inderdaad; het bloggen brengt zoveel moois en leuks met zicht mee!

Geef een antwoord

CommentLuv badge