Blog

IN THE BLOGLIGHTS – Mijn liefde voor bloggen

Herken jij mijn lieve blogvriendinnetjes op de foto? Glimlachen door lieve reacties, genieten van artikelen die bij lieve bloggers online komen en geweldige blogvriendschappen. Dit vormt slechts een greep uit mijn geluk dat ik uit het bloggen haal. Toen ik bij de Q&A de vraag kreeg wat ik het vervelendste aan bloggen vind, moest ik flink mijn hersenen kraken om sowieso op één punt te kunnen komen. Het is mij dan ook slechts half gelukt, omdat ik echt van het bloggen ben gaan houden. 11 maanden geleden ben ik gestart met mijn blog en ik kan amper geloven dat ik er zoveel geweldige ervaringen en vriendschappen rijker door ben geworden. In dit artikel lees je wat het bloggen zo leuk kan maken en waarom ik niet snel zou kunnen stoppen. Pas op: bloggen werkt verslavend :)

Vriendschappen – Dit is het aller allermooiste dat ik dankzij het bloggen heb ontvangen; prachtige en onwijs lieve meiden die mijn vriendinnen zijn geworden en die mij begrijpen als geen ander. Het zijn lieverds waarmee ik kan lachen, echte gesprekken mee kan voeren, ervaringen mee kan delen, maar ook een traantje bij kan laten en mijzelf kan zijn. De afstand maakt het soms wat lastiger, maar gelukkig leven we in het tijdperk van internet (pfiew anders hadden we elkaar nooit leren kennen!) en kunnen we appen, skypen en elkaars blog natuurlijk lezen. En daarbij wil ik lieve Anne (Volgen jullie haar blog al? Doen!) ook extra in het zonnetje zetten, want zij motiveerde mij om het bloggen voor mijzelf op te pakken. So I did en wat beleef ik de tijd van mijn leven ermee. Anne schreef een prachtig artikel over blogvriendschappen; we zijn zelfs samen naar Antwerpen geweest voor onze persreis. Ik had een week nodig om te herstellen van de spierpijn in mijn buik die ik had gekregen van het lachen. En dankzij Anne heeft mijn blog ook nog eens een prachtige uitstraling, omdat zij zo creatief en lief is geweest om mijn lay-out te maken. Dankjewel lief!


Lieve reacties – Als de reacties je kunnen laten lachen, bewust maken, je tips geven en je stil doen worden van de mooie woorden, dan weet je dat je de beste lezeressen hebt die je je maar kunt wensen. En toevallig zijn jullie dat! Jullie geweldige comments gaven bijvoorbeeld écht een boost toen ik de Run for KiKa ging lopen. Je kent elkaar niet altijd persoonlijk, maar het zo overweldigend als anderen je succeswensen en zoveel warmte en liefde delen via reacties, dankjewel! Dat gevoel is echt niet te omschrijven <3 
Events – Hoe gaaf is het om lanceringen van nieuwe collecties of openingen bij te wonen, maar ook om andere bloggers te ontmoeten en als eerste de nieuwe items te zien! Tijdens events hangt er zo’n fijne sfeer, dat ik er echt van ben gaan houden. Ik organiseer zelf ook regelmatig events voor mijn werk en daardoor weet ik hoeveel moeite het kost om zo’n evenement neer te zetten. Extra leuk als je dan de gast bent en je zelf kunt genieten van al het moois!

Nieuwe collecties – Het is zo leuk om als allereerste de nieuwe collecties van beauty en/ of fashion gerelateerde merken te zien. Of bij presentaties te zijn van nieuwe boeken of openingen van winkels. Of onverwachts een product te ontvangen die nog niet uit is gekomen en waar embargo op zit… Love it!

Persoonlijke ontwikkeling – Beter schrijven, groeien in het fotograferen, doelgroepgericht communiceren, out of the box denken, vernieuwend en creatief blijven… Dankzij het bloggen kun je je echt blijven ontwikkelen en elke dag leer je er weer nieuwe tips en trucs bij. Je bent nooit uitgeleerd met bloggen!

Producten en/of ervaringen proberen – Hoe leuk is het om je ervaringen over een boek of beautyproduct online te zetten en te delen met je lezeressen? Denken zij er misschien ook zo over of zien zij het toch anders? Ik vind het heerlijk om boeken te recenseren en cosmetica te testen, maar ook de tripjes zijn een geweldige ervaring. Zo ben ik voor mijn blog naar Oostende en Antwerpen geweest en er komen nog leuke reisjes aan. Dat is echt onvergetelijk! 

Sharing is caring – Als ik ergens enthousiast over ben, dan staat het al snel ook op mijn blog. Ik vind het zo leuk om mijn ervaringen en belevenissen te delen, maar ik vind het ook heel belangrijk om tips te geven en anderen vooruit te helpen. Als blogger heb ik een bereik kunnen creëren en al help ik één iemand vooruit, dan geeft dat al zoveel voldoening en online kunnen we samen een stukje mooier maken. 
Hoofdredacteur – Een meisjesdroom is met bloggen uitgekomen, want waar ik vroeger altijd wilde schrijven en fotograferen voor anderen in een magazine is het eigenlijk nu een online platform geworden. Elke dag krijg ik de kans om nieuwe content te creëren en artikelen te maken, hoe ik deze invul en wat ik deel kan ik zelf bepalen. Ik moet inspiratie opdoen, foto’s maken, teksten opstellen en doe de eindredactie… Zo zijn bloggers eigenlijk de hoofdredacteur van hun eigen online magazine! 

Ik word oprecht heel gelukkig van bloggen en ben ontzettend blij dat ik op 26 juli 2013 mijn blog ben gestart. En ik blog sinds maart 2013 al elke vrijdag voor Anne! Bloggen heeft mij heel veel gebracht en ik hoop dat ook dagelijks terug te kunnen geven in mijn artikelen aan lezeressen. En wil je op de hoogte blijven? Volg mijn blog ByDagmarValerie.nl en natuurlijk ook de blog van lieve Anne op Bloglovin om up to date te blijven!

Blog jij ook? En wat vind jij het allerleukste aan bloggen?

Liefs, Dagmar

Follow me on

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.