Blog

IN THE BLOGLIGHTS – Interview met Elise van Elisejoanne.nl

Ken je Elise al van Elisejoanne.nl? Elise (23) is echt een lieve blogger met een hart van goud. Ze heeft haar persoonlijke beautyblog waarop zij artikelen en video’s deelt omtrent beauty, fashion en lifestyle. Als je online passie en plezier wilt voelen, dan is haar blog zeker een aanrader. Elise is dan ook niet voor niets een voorbeeld voor mij wat betreft haar fijne schrijfstijl en kwalitatief sterke content (waaronder de mooie foto’s en video’s) waarmee zij haar lezeressen dagelijks verblijd. Daarnaast heeft ze ook een geweldige persoonlijkheid, waardoor ik met een glimlach elke dag haar blog weer verlaat. Elise is inmiddels afgestudeerd en heeft van Elisejoanne.nl haar werk gemaakt. Ik geniet er volop van en ik vind het extra leuk dat ik haar in the bloglights mag zetten. Enjoy!

Heb je een levensmotto?
Stop dreaming your life and start living it’. Gewoon ophouden met zeuren over wat zou kunnen en wat je graag zou willen, en ga het gewoon doen. Dit hoeft niet heel groots of speciaal te zijn, begin klein. Stop met die studie psychologie als je liever naar het Conservatorium gaat. Vraag die jongen, waar je heimelijk al maanden verliefd op bent, eindelijk eens zelf uit. Of houd op met staren naar die Ikea poster van de wereld en ga zelf die plekken ontdekken.

Wat kan een lezer van je blog verwachten?
Vaak zeg ik dat ik een beautyblog heb, door en voor vrouwen met enige affiniteit met make-up. Ik review, klets en adviseer over make-up en verzorgingsproducten met een eigen draai en altijd een dot persoonlijkheid. Ik ben eerlijk, persoonlijk en gepassioneerd!
Is het altijd al een droom van je geweest om te bloggen? En wat sprak je zo aan, voordat je met bloggen begon?
Een ‘droom’ is wellicht een groot woord. Maar ik heb stiekem al járen een eigen blog gewild, sinds dat ik beautybloggers ben gaan volgen op Youtube zo’n 8 jaar geleden. Dit waren veelal Amerikaanse beautybloggers. Toen ik de Nederlandse versies ontdekte was ik zo gecharmeerd van het idee om mensen te bereiken via een persoonlijke website waarbij je, als simpel meisje dat ik ben, anderen laat weten hoe ik mij een weg baan door de wondere wereld van make-up en verzorging. Ik was dol op mijn studie (rechten) maar ik zag mijzelf niet werken in die sector. Sinds ik van mijn idee werkelijkheid heb gemaakt, is het wel altijd een droom geweest om dit fulltime te kunnen doen, omdat het mij zó gelukkig maakt!

Komt het beeld dat je van bloggen had, overeen met hoe je het nu ervaart? 
Mmmm.. Lastige vraag! Ja en nee denk ik. Het is een stuk minder glamoureus dan ik wellicht aanvankelijk had gedacht. Het is veel uren achter je bureau tikken, tikken en tikken. Ik ben af en toe te vinden in Amsterdam voor een persevent maar de rest van de week zit ik in mijn kantoortje foto’s te maken, te bewerken, te schrijven, te mailen en social media te onderhouden. En dat bijna 7 dagen in de week.
Wat hoop je met je blog over te brengen?
Dat make-up zo ontzettend leuk kan zijn! Maar dat niet alleen, ik ben natuurlijk een ‘persoonlijke’ beautyblogger en hoop altijd over te kunnen brengen dat ik een vrouw ben die nieuwsgierig is naar verzorgingsproducten in wat voor vorm, soort of mate dan ook én dat ik dat graag deel met andere vrouwen. Make-up kan je zoveel zelfverzekerder laten voelen dan dat je je soms voelt. Dat kunnen creëren vind ik enorm krachtig en dat wordt wel eens onderschat. Make-up is niet lastig of veel moeite, make-uppen kan een verrijking zijn! Daarnaast is het ook zo dat ik door persoonlijke artikelen en video’s wil laten zien dat er een persoon achter de blogger zit. Eentje met gevoelens, ervaringen en valkuilen. Wellicht bevat mijn kijk op bepaalde facetten voor een ander wel een antwoord. Althans, dat is de hoop.
Van je bloggen je werk maken, het is een groot risico maar je durfde het aan. Wat gaf de doorslag om ervoor te gaan? En voelt dit nu anders dan voordat je deze stap maakte?
Ik wilde niet terugkijken op mijn leven en spijt hebben van het feit dat ik het niet gedurfd heb. Dat zou ik gewoonweg zonde vinden. Liever dat ik er achter moest komen dat het niet wilde, lukte of dat ik het niet meer leuk vond, dan dat ik er überhaupt mijzelf niet aan gewaagd had. Ik heb er absoluut geen spijt van en ga gewoon stug door want het maakt mij (voor nu) gelukkig om te doen. Besef wel dat ik deze keuze niet had gemaakt als ik niet zo was gegroeid met mijn blog als in het afgelopen jaar. De prognoses moeten goed zijn, laten we het daar op houden. Daarnaast wist ik hoe het financieel zou lopen en had ik de zekerheid van een man die mij steunde en die ook de zekerheid had van een goede baan. Niet bepaald onbelangrijk natuurlijk!

Heb je een inspiratiebron op bloggebied?
Ik heb wel altijd, voordat ik begon, gedacht dat áls ik een blog zou beginnen, het de volledigheid moest hebben van Misslipgloss qua reviews. Zij behandelt en benoemt alles en geeft echt alle feiten. VeraCamilla was voor mij de blogger die mensen aan zich wist te trekken door haar persoonlijkheid, die je echt dat ‘girl-next-door’ gevoel wist te geven. Die combinatie wilde ik graag uitdragen en daar werk ik dan ook hard aan. Maar nu is het niet perse dat ik op iemand hoef te lijken, ik ben Elise Joanne en dat is goed genoeg.

Wat is de leukste ervaring die je dankzij het bloggen hebt beleefd?
De gezelligheid van andere bloggers! Ik heb leuke vriendinnetjes opgedaan in het afgelopen anderhalf jaar en dat is mij zeer dierbaar. Onthoud, ik heb geen echte collega’s die ik dagelijks zie dus dit is zeker fijn om te hebben.

Wordt het bloggen onder- of overschat?
Het bloggen wordt onder én overschat denk ik. Ik had het er al eerder over, maar bloggen is veel minder sjiek-de-friemel dan mensen denken. Het is vaker simpel achter je bureau tikken dan wat anders. Daarmee wordt bloggen af en toe overschat. Het wordt onderschat in het aantal uren die er in gaat zitten om een blog te runnen van bepaalde kwaliteit én kwantiteit. Die artikelen zijn niet getikt binnen enkele minuten, de foto’s bewerken zichzelf niet, mijn video’s worden niet spontaan gemaakt en geknipt. Is het zwaar werk? Nee, dat vind ik niet. Het is wel ‘werk’ waar je veel aandacht aan moet schenken, elk detail moet kloppen. Om alles te onderhouden, mailtjes van bedrijven en bezoekers, social media, foto’s maken, video’s bewerken, ideeën opdoen, alles checken, reageren op comments; daar ben je wel veel tijd aan kwijt.

Je blogt nog niet zo lang, maar je groeit ongelooflijk hard in kwaliteit van je content. Wat zie jij als de belangrijkste (persoonlijke) ontwikkeling sinds je bent begonnen met bloggen?
Wat lief, dank je wel! Dat doet mij zó enorm veel om dat soort dingen te horen, wat daar doe ik het voor! Mijn belangrijkste persoonlijke ontwikkeling is toch echt het creëren van geduld geweest. Ik ben een zeer ongeduldig mens en alles moet nu! En snel! Maar zo werkt het niet, zeker niet als het gaat om bloggen en daar ben ik al snel achter gekomen. Mijn wens is nooit geweest de volgende Misslipgloss te worden maar wel het bereiken van zoveel mogelijk mensen. Waarom? Het idee dat mensen genieten van wat ik schrijf en er echt iets aan hebben, dat vind ik simpelweg fantastisch. En hoe meer ik weet te bereiken des te geweldiger dat zou zijn!

Je hebt recent handige tips gegeven voor het bloggen (lees de inspirerende quick tips hier), maar als je één ultieme tip kunt geven, welke zou dat zijn?
Wees iemand, wees een persoonlijkheid. Daarmee bedoel ik niet dat je niet jezelf zou moeten zijn, maar wel dat niemand graag kijkt naar een grijs muisje. Logisch ook. Toon karakter (jouw karakter!) en heb een mening. Een blogger zonder die ‘X-factor’ (verschrikkelijk om het zo te benoemen, maar dan snap je het) is geen blog die ik graag bezoek. Je hebt toch een blog om een mening te geven over iets of iemand? Laat dat dan horen! Natuurlijk moet je niet schreeuwerig worden of dominant want dat gaat dan weer veel te ver, maar laat zien wie je bent, simpel als dat.

Als iemand twijfelt om een blog te beginnen, hoe zou je deze persoon kunnen overtuigen er toch voor te gaan? 
Ik heb lang over deze vraag moeten nadenken! Want als je twijfelt dan vraag ik mij af of je het wel zou moeten doen. Waar twijfel je precies over? Denk daar eerst goed over na. Bedenk wat het is wat je onzeker maakt in je beslissing en probeer daar een oplossing voor te vinden. Vind je de oplossing niet acceptabel? Blog dan niet. Het moet je een ontzettend leuk tijdverdrijf geven, een middel om mensen te bereiken met jouw idee of mening, niet een last die je moet dragen.  

Ik wil Elise heel erg bedanken voor dit mooie interview en de geweldige antwoorden. Ik hoop dan ook dat we nog héél lang van haar mooie artikelen en video’s zullen genieten. En wil je haar blog Elisejoanne.nl volgen? Dat kan onder andere via Facebook en Bloglovin. Ook kan je Elise volgen via Twitter én abonneer je vooral op haar mooie YouTube-kanaal

Volg jij de blog van lieve Elise al? 
Liefs Dagmar
Follow me on

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.