Blog

IN THE BLOGLIGHTS – Interview met Anne van AnneSolveig.nl

Een prachtige vriendschap dankzij het bloggen. Het overkwam Anne en mij. Wellicht ben je ervan op de hoogte dat er elke vrijdag (sinds maart 2013, nog voor mijn eigen blog) een artikel van mij op de blog van Anne van AnneSolveig.nl staat. Het begon met de Fashion Friday en nu hebben we de wekelijkse artikelen omgedoopt tot Valerie Vrijdag. Anne is een geweldige vriendin, maar daarnaast vooral een enthousiaste lieverd met een hart van goud. Alsof dat niet genoeg is, is zij ook nog eens een geweldige blogger die mij elke keer met haar mooie artikelen weet te raken. Anne zet mij aan het denken met haar inspirerende teksten en kan mij laten huilen van het lachen. Ook is zij altijd een luisterend oor en zitten we met bizar veel dingen op één lijn. Ik interviewde Anne over haar succesvolle blog en ik ben ontzettend trots op deze doorzetter. Lees gauw verder!


Waarom ben je begonnen met bloggen?
Eerlijk? Uit verveling! Ik was verhuist. Ik woonde in een dorp waar ik niemand kende en het was zomervakantie, nothing to do! Ik las al jaren de berichten op Girlscene, ontdekte langzamerhand Beautygloss en met haar nog véél meer blogs. Ik las zoveel en zag zinnen die niet helemaal lekker liepen voor mijn gevoel, of ik zag foto’s waarvan ik dacht.. Oh, dat wil ik ook! Of hé, dat zou ik heel anders aanpakken! En dat heb ik toen gewoon gedaan. Ik maakte annesolveig.blogspot.com aan op 11 september 2012 en mijn blog was geboren!

Kan je je blog omschrijven in drie zinnen?
Dagmar, hoe kun je dit nu van me vragen? Eh, annesolveig.nl is uitgegroeid van een ‘beauty/van alles en nog wat blog’ tot mijn online dagboek, zo noem ik het ook (1). Als je een dagboek bijhoudt, schrijf je er bijvoorbeeld in wat voor leuks je hebt meegemaakt, dat doe ik ook (2). Maar ook als ik iets minder leuks meemaak schrijf ik, niet over de gebeurtenis, maar ik schrijf het letterlijk van me af (3). Nailed it!

Wat vind je het moeilijkste aan bloggen?
Goede vraag, soms heb ik wel eens periodes dat ik het moeilijk vind om elke dag wat vernieuwends online te krijgen. Daar kan ik mezelf helemaal gek mee maken, maar eigenlijk houd ik mezelf dan voor de gek. De enige die er wakker van ligt dat er geen post online komt, ben ik zelf. Oké, vaste lezeressen zullen misschien het artikel missen, maar gaan dan gewoon verder met hun dag. De stress die ik mezelf soms toe doe vind ik dus het moeilijkst.
Alsiemand even geen inspiratie heeft om te schrijven of te fotograferen, wat raad je hem/haar aan om te doen?
Kijk om je heen! Ik probeer gedurende de dag heel veel foto’s te maken van alles wat ik zie, wat er mooi uit ziet, of wat ik leuk vind. Soms blader ik terug door mijn foto’s en bedenk ik een artikel om een foto heen. Of ik zie de foto en maak deze opnieuw, maar dan met mijn spiegelreflex. Je kunt ook veel inspiratie halen van het internet. Google, Pinterest en Tumblr zijn je beste vriend wat betreft inspiratie.

Wat vind je het leukste om te schrijven voor je blog?Twijfel.. Ik vind het stiekem héél leuk om reviews te maken. Afgelopen week swatchte ik voor het eerst sinds maanden weer een palette (bekijk en lees het artikel hier) en dat vond ik zo leuk om te doen! Om het mooi in beeld te krijgen, om het goed te krijgen. Bij een review gaat een artikel meer om de foto’s. Bij de meeste artikelen die ik schrijf draait het om de tekst. De afwisseling daarvan vind ik leuk. Soms heb ik een periode waarin ik een heleboel lijstjes maak. Dat vind ik ook heel leuk.

Je blog is persoonlijk. Vind je het niet soms lastig om te bepalen waar de grens ligt tussen wat je online publiceert en wat je voor jezelf houdt? 
Nee, helemaal niet. Naast mijn online dagboek zie ik mijn blog ook als een psychologische ijsberg. Misschien ben je er wel bekend mee, een ijsberg is vaak maar een klein stukje van wat er daadwerkelijk nog onder water zit (Google maar eens “ijsberg psychologie”). Zo is dat ook met mijn blog, mijn blog is slechts het stukje wat ik aan de wereld laat zien. Ik doe, ben en wil nog veel meer dan ik schrijf op mijn blog. Voor ik een artikel publiceer bedenk ik me altijd nog eens goed wie het zou kunnen lezen. De buurvrouw, de toekomstige werkgever, een oude ‘scharrel’.. Met dat in mijn achterhoofd zijn er al dingen die niet meer in me opkomen om over te schrijven.
Welke ervaring(en) heb je beleefd dankzij het bloggen die je niet snel zal vergeten?
Door mijn blog heb ik al zoveel moois kunnen doen! Zo ben ik met jou, Dagmar, naar Antwerpen geweest. Dat was echt één van de leukste dingen die ik heb mogen doen. Er staat nog één ding boven, dat is mijn vriendschap met in het bijzonder Ingeborg en Dagmar. We kennen elkaar door het bloggen en ondanks dat we totaal verschillend zijn, hebben we ook zoveel raakvlakken. Naast de fantastische vriendschappen mag ik natuurlijk mijn handjes dichtknijpen met een enorme kennissenkring aan bloggers en lezeressen, geweldige persevents als op een bootje dobberen in een roze sloep, in een BMW racen naast het circuit van Zandvoort, nieuwe collecties kunnen bekijken en kunnen proberen.. Noem maar op.

Vanaf september ga je studeren, denk je het bloggen te kunnen combineren met je studie?
Absoluut! Mijn blog is niet meer iets wat ik weg zou kunnen denken uit mijn leven. Mijn blog hoort bij mij als tanden poetsen, als mascara en als Nikes (haha, voor wie mij niet kent.. Ik leef bijna op Nikes!). Ik kan me niet bedenken wat ik zonder mijn blog zou moeten. Oké, misschien plaats ik niet meer twee artikelen per dag. Maar dat hoeft ook niet, ik blog voor mezelf. Ik moet het leuk vinden. En ik moet er tijd voor hebben. Tijd maak ik, dus dat komt wel goed. Wel schuift mijn blog een plaatsje op. Omdat ik nu een jaar studie heb ‘weggegooid’ (je gooit natuurlijk nooit studie weg, ik heb veel geleerd! Maar wel een jaar ‘verspild’) heeft school vanaf september prioriteit 1. Ik wil mijn propedeuse halen in het eerste jaar en alles eruit halen wat er in zit.
Je hebt een half jaar het bloggen fulltime aangepakt, hoe omschrijf je deze ervaring? 
Geweldig! Niets is leuker dan een half jaar bezig te kunnen zijn met je hobby. Wie kan dat nou zijn? Ik heb wel ontdekt dat bloggen niks voor mij is om fulltime te doen. Ik bedoel.. Als ik de rest van mijn leven zal bloggen.. Waar ga ik dan over bloggen? Ik zou het veel leuker vinden om een ontzettend leuke of spannende parttime baan te hebben waar ik superveel bij meemaak om over te kunnen schrijven. Ik heb een half jaar kunnen proeven van de vrijheid, alles kunnen doen wat ik wilde en  ik heb ook overal tijd voor gehad. Dit komt als het goed is niet meer terug. Ik heb er van genoten, maar ik ben nu toe aan een nieuwe uitdaging.

Wat heb je geleerd van bloggen wat je niet uit boeken kunt halen?
Dat als je iets wilt, dat je daar voor moet werken. Dat je jezelf doelen kan stellen en je die ook echt kan behalen, als je maar wilt. Dat het internet nog veel groter is dan we weten en wat voor er een kansen er voor een ieder liggen. Waarschijnlijk staat alles wat ik bij deze vraag beantwoord wel in boeken geschreven, maar ik heb wel zonder boeken geleerd hoe ik met bedrijven moet communiceren, hoe ik verantwoordelijk en zelfstandig te werk moet gaan en hoe ik duidelijk moet zijn over mijn eigen eisen.

Welk minion-filmpje vind je het allerleukste? 
Dagmar schreef bij deze vraag dat ik hem mocht overslaan, haha. Maar dat doe ik niet! Ik heb geen idee meer hoe we erbij kwamen maar de minions behoren tot de talloze inside jokes van Dagmar en mij. Het is ontstaan in Antwerpen maar verder weet ik het niet meer.. Het leukste vind ik in ieder geval het “bottom”-filmpje in 19 talen. Als je eenmaal lacht, kan je niet meer stoppen…
Dankjewel lieve Anne voor je mooie antwoorden en het delen van deze te gekke ervaringen. Ik ben ongelooflijk dankbaar dat jij als zo’n lieve vriendin mijn leven in bent gewandeld en er 24/7 staat. Ik ben ontzettend trots op wat je hebt bereikt, dat is niet alleen met je blog het geval. Je hebt gigantische sprongen gemaakt in een relatief korte tijd en ik wens je alle geluk, liefde en warmte van de wereld toe. Volg jij de persoonlijke en inspirerende blog van Anne (www.AnneSolveig.nl) al? Dat kan onder andere via Facebook en Bloglovin, maar ook via Twitter en Instagram

Wat vind jij van de blog van Anne?
Liefs Dagmar
Follow me on

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.