Blog

HEALTHY LIFESTYLE / Sportoutfit & Challenges

Goede voornemens? Au die woorden kunnen pijn doen aan de oren! Maar niet als je stap voor stap aan de slag gaat en je goed voorbereid. Zoals jullie weten ben ik bezig om mijn lichaam te verbeteren wat betreft de conditie en de staat ervan. Ik heb CVS en Fibromyalgie en dat maakt het niet makkelijker op om je lichaam in goede vorm te houden. Maar een goede outfit doet wonderen en leuke challenges houden je scherp. Ik doe sinds begin januari mee met de No Sugar Challenge (waardoor ik nu amper suikers meer eet) en vanaf vandaag komen er twee toffe challenges bij. Let’s go!

Allereerst deel ik met jullie mijn nieuwe outfit. Een tijdje terug bestelde ik mijn mooie Nikes én tegelijkertijd mijn allereerste paar. Sportschoenen vormen de basis van je  sportuitrusting en het is belangrijk dat je kijkt waarvoor je ze zult gebruiken. Ik heb gekozen voor fitness- en hardloopschoenen, zodat ik lichte schoenen draag en aan de slag kan voor mijn balans, kracht en conditie. 

Ik kan er zowel buiten als binnen mee aan de slag. Ik vind het fijn om een rondje te rennen en deze steeds iets groter te maken om mijn lichamelijke grenzen iets op te rekken. Na zo’n avondje sporten ben ik meestal om op te vegen, maar dat neemt niet weg dat ik het belangrijk vind om het te blijven proberen. De marathon gaat het voorlopig niet worden, maar ik heb als doel dit jaar weer een Color Run mee te maken. Zo wordt het sporten extra leuk. 

 Ook bestelde ik een fijne trainingsbroek bij Zalando (bekijk het artikel hier), want ik had eigenlijk nog steeds van die wijde Donnay-broeken. Nu heb ik een mooie,zwarte broek met roze details die mooi aansluit aan het lichaam. Dat sport ook veel prettiger en het staat vrouwelijker. Ja het is een trainingsbroek met roze touwtjes, omdat het dan beter past bij mijn schoenen. Yes, ik blijf een vrouw! Hij heeft een elastische band voor om de middel en bij de voeten wordt de broek nauwer, dan kan je er ook nooit over struikelen.Ik was eigenlijk nooit fan van het online bestellen, maar het werd snel geleverd en het zat als gegoten; ideaal!

En nog even een close-up van mijn lovely shoes voordat we overgaan naar de challenges die ik vanaf vandaag zal aangaan. Of ik er klaar voor ben? Hmm… Maar ik ga het zeker proberen! 

Allereerst de squat challenge. Deze is bedoeld voor een strak kontje en je bouwt de squats per dag op. Gelukkig zitten er ook van die heerlijke rustmomenten in dit schema en ik weet zeker dat ik volop van die pauze ga genieten. Maar eerst aan de slag, want voor de zomer is een bikiniproof lichaam de moeite waard om naar te streven.

Planken kan je zo moeilijk en makkelijk maken als je zelf wilt. Ik heb hele zwakke polsen (en een zwak lichaam in het algemeen) waardoor ik kies voor de makkelijkste variant. Steunend op de ellebogen en als het kan wel op de tenen. Je kunt het iets zwaarder maken door op je ellebogen te leunen en je voeten te laten steunen op een verhoging. Of je vriendje laten zitten op je rug, maar dat ga ik in mijn leven niet meemaken met mijn lichaam ;)
En nog even de ultieme Dagmar pose, voor de mensen die mij langer kennen dan vandaag; dit doe ik altijd als ik iets heb bereikt op het gebied van sporten. Of het nu boven op een berg is als ik op de top sta of als ik baantjes heb gezwommen in het zwembad; alle gekheid moet er dan even uit en hoe kan dat beter dan met deze pose? Niet dus haha. 

Hebben jullie sportieve doelen en doen jullie mee aan healthy challenges? 
Liefs, Dagmar
Follow me on

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.