Blog

HEALTHY LIFESTYLE / Run for KiKa & Meidenloop

Wait what? Ja, je hebt de titel heel goed gelezen én het is geen 1 april. Ik heb mij ingeschreven voor twee hardloopwedstrijden en ik ga ervoor. Het klinkt als een hilarische grap en toen ik op de inschrijfknop klikte vond ik mijzelf ook erg grappig, maar nu is het dus realiteit (No, paniek! Waar ben ik aan begonnen?). De hoogste tijd om een update te geven over mijn hardloopervaring en de wedstrijden Run for Kika en Meidenloop Utrecht.

Chase your dreams

Het stond op mijn bucket list voor 2014 om deel te nemen aan een hardloopwedstrijd en mijn omgeving vond het een vrolijke gedachte, maar dacht geloof ik vooral dat ik het daarbij zou laten. Maar het stond toch op mijn to-do lijstje van 2014 en ik deelde het op mijn blog, dus ik kán er niet meer onderuit. Ik meen het en ik ga er echt voor. Ik heb geen briljante conditie, sterker nog: ik heb CVS (chronisch vermoeidheid syndroom) en Fibromyalgie, waardoor ik flink moet doorbijten om het te kunnen realiseren. Maar waar een wil is, is een weg en toevallig is er op het einde een finish van mijn eerste hardloopwedstrijd! 

Why?

Ik heb mij ingeschreven, omdat ik heel graag weer iets concreets met mijn lichaam wil bereiken. Het is ontzettend lastig, omdat elke dag anders is met mijn lichaam. Er is geen touw aan mijn klachten vast te knopen en de ene dag ben ik zo brak dat ik mijn lichaam amper kan bewegen en op het andere moment loop ik 20 kilometer over het Pieterpad. En ja, ik spreek uit ervaring. Het is frustrerend, maar waar. En alles wat wel lukt, daar ben ik heel dankbaar voor. 
Het advies dat de reumatoloog mij heeft gegeven, probeer ik toe te passen. Ze vertelde mij onder andere dat ik mijn lichaam sterk moet proberen te houden, no matter what. Dat betekent doorbijten, door het stof heen en pijn trotseren, maar het zorgt er tegelijkertijd voor dat mijn lichaam sterk genoeg kan blijven om basisactiviteiten tijdens terugvallen te kunnen volhouden. Waar ik eerst nog hulp nodig had bij het aankleden, douchen of eten (want een boterham was zelfs te zwaar en ik dronk dankzij een lang rietje uit het glas dat op mijn nachtkastje stond) of mijn bed uitgedragen moest worden tijdens een terugval, kan ik nu op een mindere dag bijna helemaal voor mijzelf zorgen zonder hulp van anderen. En dus doe ik braaf oefeningen, neem ik zoveel mogelijk de trap in plaats van de lift én ben ik regelmatig in de sportschool te vinden. 

Challenge accepted
Maar jullie kennen mij langer dan vandaag en ik daag mijzelf steeds uit en blijf grenzen verleggen. Misschien lukt dit toch nog of kan ik dit alsnog proberen… Ik val regelmatig, maar blijf opstaan. Ik blijf de chronische ziektes meedragen, maar maak het voor mijzelf dragelijker.Door mijzelf uit te dagen, ben ik verder gekomen dan ooit en voor mij werkt het om het lichamelijk dragelijk te houden. Vandaar ook het doel om deel te nemen aan een hardloopwedstrijd. Het is geen marathon (wie weet ooit? Haha just kidding), maar wel mooi 5 kilometer in juni! En of ik het nu hardlopend of kruipend afleg; I don’t care! Ik ga ervoor en elke meter die ik vooruit kom, voelt voor mij als winst. En als ik de finish haal? Haha ik blijf dromen en ik ga er alles aandoen om er werkelijkheid van te maken. 
Run for KiKa
Op zondag 15 juni staat het Maximapark in het teken van Run for KiKa Utrecht: een gezellig en sportief sponsor-event voor het hele gezin (kijk voor meer info op www.runforkika.nl/utrecht. Vanaf 13.00 uur zijn er op het feestelijke KiKa-terrein allerlei leuke activiteiten voor jong en oud. Runners, KidsRunners, publiek: iedereen is welkom! Ik ren mee met Run for KiKa om het verschil te maken voor kinderen met kanker.Vanaf 13:30 sta ik in de startblokken voor de 5 kilometer en het ligt aan mijn lichaam die dag hoe laat ik eindstreep haal. Maar champagne bij de finish is welkom voor dat ultieme ‘wonderen worden werkelijkheid‘ gevoel. 

Meidenloop Utrecht
Beleef Utrecht in pink! Op 29 juni wordt er één roze lint gevormd door de binnenstad van Utrecht. Genietend van het historisch centrum en de karakteristieke winkelstraten loop je langs mooie monumentale panden en langs de Dom. De omgeving, de roze meidenstroom en het publiek zorgen voor een onvergetelijke sfeer. Ook bij deze wedstrijd loop ik 5 kilometer. Kijk voor meer info op www.meidenloop.nl

Ik kan niet wachten totdat ik deel kan nemen aan de hardloopwedstrijden en het is een droom die uitkomt als het lukt. Het inschrijven vormt al een mooie stap vooruit, maar ik heb nog een lange weg te gaan en elke keer dat het lukt, is winst. Heb jij al een keer deelgenomen aan een hardloopwedstrijd? Heb je tips voor een eerste hardloopwedstrijd? 

Liefs, Dagmar 
Follow me on

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.