Blog

HEALTHY LIFESTYLE / 100% Suikervrij & Bodieboost

Hoe gaat het met jullie goede voornemens? Ik had het nooit verwacht, maar ik kan het oprecht zeggen: ik ben er nog stééds mee bezig (ja, ik weet dat januari achter de rug is)! Mijn geheim? Maak er een routine van en zorg dat het geen verplichting wordt, maar een onderdeel van je dagelijkse bezigheden. Naast de Squat & Plank Challenge, ben ik nog steeds bezig om te minderen met suikers en dat gaat super. Hiervoor schakelde ik ook de hulp in van het boek ‘100% Suikervrij in 30 dagen’. Ook ging ik aan de slag met het BodieBoost kook- en dagboek.

Suikervrij

Ik vertelde jullie (in het artikel Suikervrij leven + No Sugar Challege) dat ik graag wou minderen met het eten van suikers. Ik was er serieus aan verslaafd, hoe erg (Op de Sugarchallengewebsite deed ik de Sugar Addiction Test waarmee je gratis de mate van jouw suikerverslaving kunt testen) ! Maar gelukkig kan ik ‘was’ schrijven, want ik ben er inmiddels flink van afgekickt en dat klinkt inderdaad als een junkie. Ik had nooit (maar dan ook echt never nooit) verwacht dat mijn lichaam zo gewend was aan die suikers en ik ben blij dat ik nu kan zeggen dat ik flink geminderd ben. Ik ben er niet mee gestopt, omdat ik nog wel ‘de gezonde’ suikers binnenkrijg en dit alles met mate. Van de slechte ben ik afgestapt, maar heel af en toe kan ik bij vrienden een bolletje ijs niet weerstaan. Mijn lichaam snakt er ook niet meer naar, zoals het in het begin wel deed. Ook hielp het mij om inspiratie op te doen uit het boek ‘100% Suikervrij in 30 dagen’ geschreven door Carola van Bemmelen. 
Carola daagt je in dit boek uit om 30 dagen lang suiker te laten staan. Met haar 3-fasenplan wordt dat ook een stuk aantrekkelijker gemaakt. Het boek bevat gevarieerde recepten, voorbeeldmenu’s en praktische tips die je de suikervrije maand doorhelpen. Vooral de voorbeelden vond ik heel praktisch ter inspiratie, want in het begin liep ik echt verdwaald rond in de supermarkt; overal zag ik opeens suiker op staan. Gelukkig hielp het boek mij een handje op weg en zag ik het licht weer. Ik vond de eerste twee suikervrije dagen lastig. Mijn lichaam begon een beetje te trillen en ik voelde mij ‘slapjes’. Maar na deze ‘ontwenningsverschijnselen’ voelde ik mij oprecht energieker en ik sliep beter. Sinds nu ruim een maand voel ik mij helderder. Ik vond het behoorlijk confronterend, vooral toen ik merkte dat ik vooral mijn lichaam vul met troep in plaats van dat ik het echt voedt. Ook vertroebelde letterlijk de verbinding tussen mijn lichaam en mijzelf. Mijn lichaam heeft vanwege CVS en Fibromyalgie ook al een lage weerstand en suiker verslechterd het immuunsysteem. Suiker is niet langer mijn BFF of automatisme; het is verleden tijd. Het is zeker de moeite waard om deze suikergewoonte te doorbreken en je krijgt er veel voor terug. 100% Suikervrij in 30 dagen maakt de stap om dit daadwerkelijk te doen makkelijker. 
BodieBoost 

Dankzij BodieBoost eet ik gevarieerder en ik werd door het Kookboek geïnspireerd wat betreft de lekkere recepten die je binnen een handomdraai op tafel zet. Ik had niet zozeer het doel om af te vallen, maar wel om lekker én gezonder te eten. In het Bodieboost Kookboek geschreven door Charlotte Willems wordt er geen rekening gehouden met suikervrij leven, maar ik kan deze suikers wel vervangen in recepten. Het kookboek bevat succesrecepten om af te vallen en er staan speciale weekmenu’s in en schema’s om je resultaten te bereiken. Er staan geen high culinaire recepten in, maar easy maaltijden die je binnen 30 minuten op tafel kunt zetten. 

De BodieBoost-afslankmethode is simpel, praktisch, toepasbaar en het wordt voor jou leuk gemaakt. De methode bestaat uit een formule die je dagelijks toepast en 12 regels. Er wordt uitgegaan van productgroepen (families) en je krijgt de volledige vrijheid om je ontbijt, lunch en avondeten te kiezen. Het is een flexibele methode waarin er geen verplichtingen worden opgelegd en er geloof is in een mindset van ‘normaal doen’ en ‘genieten’. Het is een methode die zich aanpast aan elke levensstijl. Het Bodieboost Dagboek biedt extra motivatie om deze levensstijl vast te houden en dipmomenten te overwinnen. Het is een hulpmiddel waarin jij dagelijks je challenge vast kunt leggen en bijhouden. Zo noteer je hierin je einddoel, de voortgang, je weekmenu’s, je motivatie en je dagelijkse gedachten en dankbaarheidslijstje. Zo geef je een extra positieve draai aan deze bewuste manier van eten en voeden van je lichaam. 

Ik vind het extra tof dat er een hele community rondom Bodieboost is ontstaat waarin leden elkaar motiveren en inspireren. Zo ben ik lid van de Facebookgroep en volg ik @BodieBoostChar op Twitter voor de dagelijkse dosis inspiratie. Het BodieBoost Dagboek kost 4,95 en voor het Kookboek betaal je 17,95.

Extra tip: Blokje om
De app ‘Blokje om’ is een super leuke app als je er eventjes op uit wilt, maar niet weet waar je naartoe moet gaan. Je installeert de app en middels de GPS op je telefoon wordt je locatie bepaalt. Vervolgens geef je aan hoe ver je wilt lopen of hoelang je wilt gaan. Er wordt elke keer weer een nieuwe route voor je uitgestippeld en de app loopt met je mee! De afstand die je gelopen hebt, wordt bijgehouden evenals het aantal calorieën dat je verbrandt. Je kunt trofeeën behalen en zo kom je weer ergens anders, handig!

En lukt het bij jullie nog met de Squat & Plank Challenges? Het wordt wel steeds zwaarder, pfoe! Go for it! Heb jij nog leuke en gezonde tips? Deel het en inspireer elkaar!

Liefs,

Dagmar
Follow me on

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.