Blog

HEALTHY LIFESTYLE / 10 x tips voor een fitter lichaam

De temperaturen stijgen en dat betekent dat we weer massaal bikini’s kunnen shoppen! Maar dat is natuurlijk extra leuk als we ook een bikiniproof lichaam hebben. Ook voel je je lekkerder in je vel als je aan de slag gaat om jezelf sterker te maken. Je begint niet morgen hieraan te werken, nee vandaag! Uitstellen werkt niet en daarom gaan we samen aan de slag om het sporten leuker te maken. Let’s do this!

✩ Doe mee aan challenges!
Eind januari schreef ik over mijn sportoutfit & de challenges waaraan ik meedeed. Wist je dat dit artikel nog steeds het best gelezen artikel is van mijn blog? Super leuk! Inmiddels heb ik de Squat & Plank Challenge gedaan en ben ik nog een keer begonnen. Gelukkig begin je dan weer op een lager tempo, maar zo houdt je je lichaam wel bezig en fit. Ik vond het artikel van Anne over de challenges die zij deed ook heel inspirerend. 

✩ Squatten tijdens het tandenpoetsen

Deze tip heb ik gekregen van Tedje! Ze plaatste een foto op Instagram en ik vond het zo’n leuk idee dat ik het zelf ook ben gaan doen. Je bespaart erdoor weer wat tijd en je voelt je gelijk fit in de ochtend en in de avond. Super leuk idee, ik word er vrolijk van! En natuurlijk kun je het ook toepassen onder het koken of jezelf extra uitdaging wanneer je je mascara opdoet en aan het squatten bent… grapje! Geen goed idee en don’t try this at home! 

✩ Sport samen

Je motiveert elkaar, helpt elkaar door de moeilijke momenten en verlegt elkaars grenzen. Samen sporten kan ontzettend inspirerend en motiverend werken, als je een beetje op hetzelfde niveau begint. Anders loop je er alleen maar gefrustreerd bij, terwijl samen sporten juist heel stimulerend kan werken. Je kletst ondertussen wat bij en maakt van sporten een feestje. 

✩ Minder met het eten van suikers

Een tijdje terug schreef ik over Suikervrij leven en ik had nooit verwacht dat ik er zo’n beter lichaam voor terug zou kunnen krijgen. Ik ben niet helemaal gestopt met het eten/drinken van suikers, ik neem nog wel de goede suikers op. Maar van de suikerbommen en tussendoortjes ben ik afgestapt en ik schrok in het begin enorm hoe mijn lichaam hieraan verslaafd was. Ik voel nu mijn lichaam beter aan (minder wazig en vaag) en ben mijn lichaam echt aan het voeden in plaats van volproppen. Het is goed om je bewust te worden wat je dagelijks binnenkrijgt. 

✩ Neem de trap in plaats van de lift!

Yes, dit klinkt zo eenvoudig, maar toch ’trappen’ we er steeds weer in (ik ben zo grappig met mijn woordgrapjes…). Elke beweging die je extra maakt is mooi meegenomen toch? Dus kies voor de trap en minder vaak voor de lift, neem de fiets in plaats van de bus en stop een extra boek in de tas om te lezen of voor extra gewicht om te dragen. Maak jezelf sterker en je krijgt er veel voor terug!

✩ Drink genoeg water!
Dit punt wordt zó vaak herhaald dat het bijna je neus uitkomt, maar het is ook ongelooflijk waar. Water is goed voor je lichaam, maar bijvoorbeeld ook voor je huid. Drink genoeg op een dag, anders droog je uit met alle gevolgen van dien. Je voelt je ook veel beter als je genoeg hebt gedronken en water is hierbij ideaal (zonder alle zoetstoffen en lekker clean). Je kunt er voor ter variatie bijvoorbeeld wat citroen of mint indoen, dan heb je alsnog een lichte smaak en een beetje afwisseling. 

✩Outfit

Straal met je kleding en voel je goed! Draag goede schoenen en kies voor kwaliteit, zo kom je verder. Je betaalt er misschien net iets meer voor, maar dan gaat je outfit ook langer mee. 

✩ Maak sporten leuk!

Natuurlijk is het soms afzien en heb je niet altijd zin om te gaan. Maar achteraf voelt het toch altijd goed? Maak het voor jezelf leuk en pak een springtouw, ga lekker het zonnetje in om te hardlopen of kies een leuke groepsles uit. Sporten is pittig, maar maak er een lekkere tijd van en geniet van het feit dat je lichaam sterker wordt!

✩ Schoonheidsslaapjes

Aan dit punt moet ik nog flink werken, want genoeg slaap doet wonderen. Je voelt je fitter en energiekers en het is echt de moeite waard om even je laptop of mobiel aan de kant te leggen en eerder je bedje in te duiken. Ik moet dit vaker doen, want de laatste tijd snoep ik steeds een extra uur van mijn nachtrust af en dit gaat ten koste van mijzelf. En wat is er nu belangrijker? 

✩ Go for it!
Hard werken werpt zo haar vruchten af en ik weet zeker dat je het gaat halen! Maak een doel en ga ervoor! Als jij je 100% inzet, dan krijg je dit ook terug!

Heb jij nog fijne tips om je lichaam fitter te maken?

Liefs,
Dagmar 
Follow me on

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.