Blog

HAPPINESS / Visionboard bij de Happy Challenge

Dromen realiseren en bewust aan de slag om er werkelijkheid van te maken; daar haal ik zoveel voldoening en kracht uit. Ik had al een lange tijd de behoefte om deze dromen zichtbaar te maken door middel van een visionboard. Ik werd nog bewuster gemaakt door de opdrachten van de Happy Challenge en toevallig was opdracht 3 het maken van een visionboard. Vandaag laat ik jullie zien hoe ik het aanpakte om een visionboard te maken. Let’s go!

Wat is ‘De Happychallenge’?
De Happychallenge is een challenge die de lieve bloggers Kelly, Lisanne & Marieke zijn begonnen omdat het tijd wordt dat we soms even stil staan en denken aan de dingen die we eigenlijk echt belangrijk vinden. Dat we nadenken over wat ons echt gelukkig maakt en wat we kunnen doen om ons nog lekkerder te voelen. Kortom, we gaan van 2014 gewoon een heel fijn jaar van maken! En deze challenge gaat jou daar een handje bij helpen.Je kunt de opdrachten terug vinden op de blogs van de ladies, maar ook in de facebookgroep ‘De Happy Challenge’ waarvoor je je kunt aanmelden. 

Hoe ontdek ik mijn dromen?
Ik denk dat hier geen specifieke handleiding voor is en iedereen op zijn of haar eigen manier erachter komt wat je dromen zijn. Of dit nu bewust is of per toeval; jouw dromen zorgen ervoor dat je je gelukkiger voelt als je deze realiseert en dat je energie krijgt om er naartoe te werken. Dromen kunnen doelen zijn of een lichtpuntje om naar uit te kijken; maar het belangrijkste is misschien nog wel dat het echt jouw dromen zijn. De Happy Challenge heeft mij bewuster gemaakt van mijn dromen en ik heb ook goed nagedacht wat ik nu eigenlijk wil gaan doen in mijn leven. Dat klinkt heel gewichtig, maar dat hoeft niet zo te zijn. Je bewandelt een bepaalde richting en maakt elke dag duizenden keuzes, als je je dromen helder voor ogen hebt dan kan je doelgerichter aan de slag. Ik ben ook achter mijn dromen gekomen door mijn opleidingen (ik heb er meerdere tegelijkertijd gedaan). Elke dag ben je bezig met leren en groeien, maar ik ben blij dat ik dit kan doen in de richting waarin ik mijn grootste passies kan combineren. Dit ging niet vanzelf, ik ontdekte het in de afgelopen jaren door dingen te doen en aan te pakken. Zo vielen er bepaalde kanten af en ontdekte ik waar ik echt energie en voldoening uithaal.
Een visionboard maken
Op een visionboard kan je je visie kwijt. Jouw blik op ‘iets’; bijvoorbeeld een bedrijf, je huis, je baan of juist je dromen. Je kunt hier van alles opdoen wat met (voor deze opdracht) je dromen te maken heeft. Van spulletjes, tot plaatjes en woorden, stempels of stickers. Alles kan en alles mag, zolang het maar met jouw dromen te maken heeft. Ik haalde canvas (niet te groot en niet te klein) en ging aan de slag met tijdschriften, een schaar en lijm. 
Ik knipte erop los totdat ik zeker wist dat ik alles had wat met mijn dromen te maken had: healthy lifestyle (een fitter lichaam, sporten, bewust eten en houden van mijzelf), reizen (mooie bestemmingen en ervaringen opdoen), mijn droombaan (boeken, schrijven en bloggen) en vooral gelukkig zijn in de liefde en een mooi thuis opbouwen (heel graag met kids). 

Lois & Heleen vonden het ook leuk om een visionboard te maken en daarom combineerden we het met ons logeerpartijtje. 

De héle tafel lag onder de knipsels en het was een grote georganiseerde chaos, waar bloggers ook erg goed in blijken te zijn :)

Toen plakte ik alles op wat voor mij relevant was. Een leuke ontdekking: ik kwam erachter dat ik vooral in woorden denk, want ik had allemaal toffe woorden uitgeknipt in plaats van plaatjes in het begin, funny!
Et voilá: mijn visionboard! Ik ben er heel erg blij mee en ik hang het op waar ik er vaak naar kan kijken. Ik ben benieuwd of ik na enkele jaren ook mijn dromen heb waargemaakt die ik zojuist heb opgeplakt. Ik ga er bewust naartoe leven en van mijn dromen werkelijkheid maken.

Heb jij al een keer een visionboard gemaakt?

Liefs, Dagmar 
Follow me on

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.