Blog

HAPPINESS – Ultieme zomerboeken voor in je koffer

Ik kan een rijtje met boeken opdreunen waar ik ontzettend blij van werd. Ik houd ongelooflijk veel van lezen, maar de laatste tijd ben ik er minder aan toe gekomen. Gelukkig kan ik het weer oppakken, want van een goed boek kan ik echt ontspannen. Ik werk op de marketingafdeling van Uitgeverij De Fontein en dagelijks komen er prachtige boeken voorbij. Heerlijk om mijn passie met werk te kunnen combineren. In dit artikel lees je boekentips die in je koffer mee kunnen of voor een heerlijk avondje ontspannen op het strand of lekker vanaf de bank. Veel leesplezier!
Zomer boeken lees tip by dagmar valerie
✩ Jojo Moyes – Voor jou (Uitgeverij De Fontein) 
De laatste bladzijdes van dit boek raad ik je niet aan om in het openbaar te lezen. Ik zat in een volle bus huilend de pagina’s om te slaan en kon niet meer stoppen. Het boek is ongelooflijk mooi geschreven door Jojo Moyes, zij weet je te raken tot op het bot. Moyes is inmiddels een internationale bestsellerauteur en haar boeken vliegen wereldwijd over de toonbank. Als je de film Intouchables mooi vond, dan ben ik ervan overtuigd dat je ook van Voor jou gaat houden. 

✩ Brené Brown – De moed van imperfectie (A.W. Bruna)
Ik ben oprecht fan van Brené Brown. Met haar schrijfstijl maakt zij mij bewust van mijn gedragingen en geeft zij handvatten en tips om persoonlijk te kunnen groeien. Zij schrijft alsof je met een goede vriendin in een serieus gesprek bent verwikkeld over waar je nu staat en waar je naartoe wilt. Ik vind haar boeken prachtig en De moed van imperfectie oogt dunner dan haar andere boeken die eveneens aanraders vormen in mijn ogen, maar is voorzien van een flinke diepe laag waar je lang mee kunt doen. Elke zin komt binnen en zet je aan het denken.  In dit boek vertelt zij meer over bezield leven: leven vanuit het gevoel dat je de moeite waard bent. Echt een tip voor op het nachtkastje! 

✩ Kluun – Haantjes (Uitgeverij Podium)
Haantjes, Kluun’s derde boek, is gebaseerd op een waargebeurd zakelijk fiasco. Ik vond het een heerlijk boek om te lezen, omdat het toegankelijk en beeldend geschreven was. Ook speelde het zich af rondom een creative & marketing agency, kortom een gebied waar ik op mijn werk dagelijks mee te maken heb. Het is een lekker boek om erbij te pakken en leesplezier gegarandeerd! 
Zomer boeken lees tip by dagmar valerie uitgeverij de fontein
✩ Saskia Noort – Debet (Ambo Anthos)
Ik heb alle boeken gelezen van Saskia Noort en de verfilmingen van de boeken gezien. Toen we op school onze eerste thriller moesten lezen, pakte ik haar boek De eetclub van de plank en sindsdien was ik verkocht. Ik durfde soms nog nachten na het uitlezen niet te slapen, maar wat gaven haar boeken een ongelooflijke kick! En ik vond het ook echt te gek om te horen dat ik na zoveel jaren eindelijk meer te weten zou komen over de toekomst van de personages uit De eetclub. Ook Debet is een echte pageturner waar ik van gesmuld heb. Spannend tot aan de laatste bladzijdes! 

✩ Gretchen Rubin – Het Geluk Project (Artemis & Co)
Dit boek is voor mij echt heel erg speciaal, omdat ik het als een handleiding gebruikte in het jaar na mijn revalidatieperiode (voor de nieuwe lezers: ik zat een half jaar in het revalidatiecentrum voor het Chronisch Vermoeidheid Syndroom, CVS). Het boek is opgedeeld in twaalf maanden waarin je elke maand de focus legt op een bepaald aspect van je leven verbeteren. Van liefde en geld tot ontspannen en het werken aan meer energie krijgen. Ik was toentertijd echt in een zoektocht verwikkeld naar hoe ik mijn leven weer op de rails kon krijgen na een heftige periode van ziek zijn en dit boek heeft bijgedragen aan het vinden van antwoorden op mijn weg naar geluk. Het boek vertelt ook persoonlijke ervaringen van Rubin, omdat zij een jaar lang heeft gekeken hoe zij gelukkiger zou kunnen leven. Zo staat in het boek januari in het teken van energieker in het leven staan, in februari is Rubins relatie aan de beurt, in maart het werk, in juni vriendschap et cetera. Ieder aspect van het moderne vrouwenleven passeert de revue en Rubin laat zien hoe kleine veranderingen in gedrag en gedachten je gelukkiger kunnen maken. 

✩ Sophie van der Stap – Buiten spelen (New Book B.V.)
Ik kwam er vandaag achter dat ik in een vissenkom geboren ben. Je weet wel, zo’n plas water met een glazen muur eromheen.Het is er fijn, daar niet van, maar toch… die muur, zo schrijft Sophie van der Stap in haar autobiografische essay Buiten spelen. Sophie neemt ons mee in haar vissenkom, een wereld van de I-pod shuffle-generatie. Verre reizen, onmogelijke verliefdheden, onverwachtse ontmoetingen. Samen met haar zwemmen we rond in Tibet, kruipen we onder haar negen pruiken, beleven we het ultieme schrijverschap, rijk aan vrijheid maar ook aan onzekerheden. We struinen door de straten van haar thuisstad Parijs. Daar ontmoeten we haar romanpersonage Madame de Grenelle en voelen we hoe het is om in een Chanelpakje rond te lopen. En dat allemaal met steeds een andere geliefde aan de arm. Alles in Sophies vissenkom ademt speelse vrijheid. Maar het blijft een vissenkom. Sophie vraagt zich af of het mogelijk is om uit je eigen vissenkom te breken. Kan ze in verschillende kommen tegelijk zwemmen? En vooral, wil ze dat eigenlijk wel?

✩ Paulien Cornelisse – Taal is zeg maar echt mijn ding (Atlas Contact)
Als je hardop moet lachen van een boek, dan kan dat gênant voelen of je kunt er gewoon van genieten. Ik deed dit laatste en dat is maar goed ook, want die gigantische grijns die ik krijg van de schrijfstijl van Paulien Cornelisse is niet te onderdrukken. Ook staan er vrolijke tekeningetjes in en het is voor taalliefhebbers écht een must read. Ook het vervolg erop, En dan nog iets, is een hilarische én leerzame bundel waar ik van heb genoten. 
Zomer boeken lees tip by dagmar valerie

Welk boek behoort tot jouw favorieten?
Liefs Dagmar
Follow me on

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.