Blog

HAPPINESS – Tips voor een onvergetelijke vakantie

Je streept de dagen weg en dan is het ein-de-lijk zover: de langverwachte vakantie staat voor de deur. Herken je dat gevoel? Wat is het heerlijk om lekker op te kunnen laden en bij te komen van een hectische periode. Maar toch begint er na een paar dagen iets te knagen. Het is toch geen verveling die toeslaat? In dit artikel deel ik tips om van je vakantie een onvergetelijke tijd te maken. Enjoy!

✩ Lijstjes!
Wie mij al wat langer kent, zou kunnen raden dat dit tip nummer één zou zijn. Ik maak veel lijstjes, misschien wel heel veel. Maar voor mij werkt het, misschien voor jou daarom ook! Bedenk wat je zo graag wou doen toen je geen vrije tijd had en niet zo’n lekkere vakantieperiode voor de boeg had. Wat wou je toen heel graag doen en kon toen niet? Wou je bijvoorbeeld dat fijne boek uitlezen? Of leren koken? Of je vriendin weer zien die wat verder weg woont? Nu heb je er tijd voor, go for it!

✩ Doe gek

Natuurlijk kan je lekker bankhangen en series kijken in pyjama onder het genot van maskertjes en tijdschriften. Ooh wat is dit een heerlijk idee om te doen! Maar juist nu heb je tijd om ook even gek te doen. Ga naar de dierentuin, breng een bezoekje aan de kapper voor een nieuwe look, koop een treinkaartje om een dag door Nederland te reizen en plekken te ontdekken… Het kan allemaal, just do it!

✩ Fris en fruitig

Rust vooral goed uit en zorg dat je energie krijgt en kunt opladen. Misschien herken je wel het gevoel dat je na een vakantie nog steeds heel moe bent vanwege de vol geplande dagen, terwijl een vakantie juist bedoeld is om alles weer op een rij te zetten en bij te komen. 

✩ Verwen jezelf

Na hard werken verdien je een beloning. Wat dat is, hangt natuurlijk van je budget en mogelijkheden af. Of het nu budgetproof is of wat exclusiever; geniet ervan en beloon jezelf. Je hoeft in de vakantie niet zo streng voor jezelf te zijn. Lekker genieten en ontspannen!

✩ Een nieuw begin

Na een vakantie is het heerlijk om met een schone lei te kunnen beginnen. Natuurlijk wil je nog niet nadenken over die laatste vakantiedag, maar hoe lekker is het om even tijd te nemen om je kamer op te ruimen? Het opruimen is minder plezierig, maar de voldoening achteraf is groot! Zo kan je bijvoorbeeld je kast opruimen en eindelijk een overzicht creëren van je garderobe of je ordent mapjes op je computer zodat de basis weer prettig is om in te kunnen werken. Alleen het idee dat het opgeruimd is, werkt al verruimend!

✩ Neem de tijd

In de vakantie heb je meer tijd te besteden aan… jezelf! Of aan vriendinnen of aan leuke uitjes of je gezin of… vul maar in! Je hoeft even niet te haasten en te denken aan de hijgende deadlines in je nek. Neem dan ook juist nu de tijd voor alles waar jij zo gelukkig van wordt. Of dit nu een reisje is, het spelen van een spelletje of het lezen van een boek; dit is jouw moment. Ook kan je meer tijd besteden aan projectjes die groter zijn, bijvoorbeeld het inplakken van foto’s of leuke DIY’s of een verbouwing aan je huis. 

Let it go!

Bij deze zin krijg ik gelijk het liedje van de film Frozen in mijn hoofd, jullie ook? Maar dat terzijde haha. Alhoewel, hoe fijn is het om in de vakantie een leuke filmmarathon te organiseren?! Maar wat ik vooral met het loslaten wou benadrukken, is dat je even niets moet in jouw vakantie. Laat het even voor wat het is. Hoe fijn is dat?!

✩ Extra inspiratietips
Lees een boek uit, ga een avondje uit, pak het sporten lekker op, organiseer een vriendinnenavond, maak een stedentrip, ga een dagje shoppen, lak je nagels en gebruik een maskertje, probeer nieuwe recepten uit, ruim je kledingkast op, stap op de fiets en ontdek de omgeving, ontdek je nieuwe favo serie. Enjoy!

Geniet van deze onvergetelijke zomer en we gaan er een fijne tijd van maken. Heb jij nog mooie plannen voor deze zonnige maanden?


Liefs Dagmar
Follow me on

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.