Blog

HAPPINESS – Mijn nieuwe camera Canon 700D + aankondiging

Ik heb blauwe plekken van het knijpen, maar ik droom niet! Het is de werkelijkheid dat deze mooi Canon 700D met mij prachtige avonturen gaat beleven! Na maanden wikken en wegen, hakte ik zondag de knoop door en nam ik deze beauty mee naar huis. Van mijn lieve vriend kreeg ik een snelle geheugenkaart met 16 GB en nu ben ik lekker aan het testen en proberen wat de mogelijkheden ermee zijn. Waarom ik voor deze mooie camera heb gekozen, de voordelen van de Canon 700D plus een leuke aankondiging lees je in dit artikel! Check it out!


Canon 700D By Dagmar Valerie
Canon 1000D versus Canon 700D
Mijn prachtige cadeau toen ik mijn havo-diploma haalde, was mijn Canon 1000D. Er zitten daarom zoveel herinneringen aan deze fijne camera vast, dat ik de camera eigenlijk niet wou vervangen voor een andere. Ik leerde mijzelf handige trucjes aan om creatiever met de techniek om te gaan, maar door de groei kom je ook situaties tegen waarop je echt mogelijkheden mist. De Canon 1000D is een instapcamera, een mooie spiegelreflex die heel veel kwaliteit biedt en waar je ontzettend veel kanten mee op kunt. Maar doordat ik dagelijks veel (zeg gerust heel veel) foto’s maak, was ik echt toe aan de volgende stap. Een model dat mij de extra’s kan bieden en die betaalbaar is, is de Canon 700D. 
Canon 700D By Dagmar Valerie
Er zijn heel veel camera’s die je mooie foto’s beloven én die dit ook echt leveren. Daarom is het belangrijk dat je je bij het aanschaffen goed laat informeren door vrienden, familie en vooral experts uit de winkel. Denk goed na wat voor jou relevant is en wat je precies wilt vastleggen, maar ook wat je hiervoor nodig hebt. Slaap er nachtjes over, ga langs verschillende winkels en vergelijk de opties. Past het binnen je budget en moet je de kwaliteit in een functie niet compenseren met een andere? Ik voelde gelijk een klik met de Canon 1000D (en hij klikt ook letterlijk heel lekker), waardoor mijn keuze toentertijd voor het merk snel was gemaakt. Ook wilde ik de mogelijkheden van een spiegelreflexcamera en de Canon 1000D kwam toen qua prijs/kwaliteitverhouding goed uit de verf. 

De volgende stap is niet minder makkelijk, ik heb mij dan ook goed laten informeren. Ik kwam bij de 700D uit vanwege het budget, het handige uitklapbare scherm, de filmfunctie, de hoeveelheid opties in de body en het materiaal waarvan de camera is gemaakt. Hij levert continu onwijs scherpe en kleurrijke foto’s, daar maak je mij heel gelukkig mee. Het was een rib uit mijn lijf, maar ik gebruik mijn camera dagelijks en dan is deze investering het zeker waard. Ik kocht de camera bij de Mediamarkt, omdat ik hier al jaren al mijn elektronica bij koop (denk aan mijn laptop, mobiel, camera en huishoudelijke apparatuur). 
Canon 700D By Dagmar Valerie SD 16 GB
Aankondiging
Misschien heb je mijn twijfels voorbij zien komen op Twitter, maar ik heb de spannende knoop doorgehakt die mede verantwoordelijk is voor het aanschaffen van deze mooie Canon 700D. Er zit namelijk niet voor niets een mooie filmfunctie op… Ik ga het filmen oppakken! Yes, dat betekent dat ik weer YouTube filmpjes ga maken en jullie deze ook terug zullen zien op mijn blog. Hoe en in welke vorm dit gaat worden, daar ben ik ook nog over aan het brainstormen, maar dat ik het ga doen is nu écht zeker. 1000% want voor minder doe ik het niet (jullie kennen mij langer dan vandaag… eh ja). Ik zou het heel erg leuk vinden als je daarom mijn YouTube kanaal volgt, dan zorg ik dat jij als allereerste op de hoogte bent van mijn uploads!

Ik kreeg de laatste tijd steeds vaker de vraag of ik misschien ook YouTube-filmpjes zou kunnen maken en natuurlijk kan ik dat doen, maar ik vind het belangrijk dat de kwaliteit ook matcht met mijn blog. Ik heb het schrijven en fotograferen al aardig onder de knie (er is altijd ruimte voor verbetering toch? Dat maakt het juist interessant en uitdagend!), maar lang láng geleden maakte ik ook YouTube-filmpjes en dat vond ik heel leuk om te doen (als je zin hebt om te lachen om twee oude Primark-shoplogs van mij, klik dan vooral hier). Jullie kunnen mij goed helpen bij de invulling van het kanaal, want nu ik de apparatuur ervoor in huis heb, kan ik aan de slag. Laat daarom vooral achter wat je leuk zou vinden om terug te zien in een filmpje én of YouTube-filmpjes je sowieso aanspreken, daar ben ik heel erg benieuwd naar! Pfiew, het hoge woord is eruit. Spannend! Ik ben heel erg benieuwd wat jullie ervan zullen vinden! 
Canon 700D By Dagmar Valerie
Wauw dat was nog eens spannend om te delen, maar ik ben heel erg blij dat de keuze is gemaakt. Ook vond ik het leuk dat er zoveel input van jullie kwam, dat motiveerde mij extra om het weer op te kunnen pakken. De fijne tip van Lisanne heeft er ook aan bijgedragen ‘Wanneer je er blij van wordt, doen. Wanneer je er niet blij van wordt, niet doen.’ So true! Soms hoeft het allemaal niet zo ingewikkeld te zijn en ik heb gewoon heel veel zin om ermee aan de slag te gaan. Nu lekker oefenen en proberen, dan hoop ik jullie gauw met leuke content blij te kunnen maken. Je kunt mij op YouTube vinden onder Dagmar Valerie en het lijkt mij super om je als nieuwe abonnee straks de eerste filmpjes te kunnen bieden.   

Bekijk jij regelmatig filmpjes van YouTubers? En welke onderwerpen spreken je vooral aan (bijvoorbeeld vlogs, shoplogs, recepten of DIY’s) ?  Is er een specifiek onderwerp wat je graag bij mij ziet terugkomen in de vorm van een filmpje? Dankjewel voor je comment en inspiratie!

Liefs Dagmar
Follow me on

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.