Blog

EVENT / Tony Cohen Fashionweek Amsterdam

Op een regenachtige zondagavond ging ik naar Fashionweek Amsterdam. Tony Cohen presenteerde zijn autumn/winter 2014 collectie en het was een groot succes. Fedorahoeden en aardetinten domineerden de collectie nadat Kim Feenstra de show opende. Ook Nederlands bekendste transgendermodel Valentijn de Hingh presenteerde de collectie van Tony Cohen tijdens deze spectaculaire show. Vorige zomer was ik al een keertje naar Fashionweek geweest voor de show van Spijkers & Spijker en ook hier keek ik mijn ogen uit. Ik vond het een ongelooflijk mooie show en ik geef jullie vandaag een kijkje hoe het was. Enjoy!

Leer en latex

De najaarscollectie van Tony Cohen trok ook dit jaar veel publiek in de Westergasfabriek. Blazers met schoudervulling en zware stoffen wisselden de zachte, klassieke look af tijdens de collectie. Zwart leer en latex, maar ook wol en zijde kwamen terug op de catwalk in combinatie met verfijnde details.

Sexy collectie
Zwarte pointy pumps met enkelbandjes, rokken met een hoge split en hoge tailles werden getoond tijdens de collectie. Mariana Verkerk vond Tony Cohen zeer getalenteerd: ‘Hij kleedt de moderne vrouw op een mooie, sexy manier. Niet ordinair, maar de wijze waarop hij stoffen gebruikt en toepast is heel moeilijk om te maken. Ook leer beheerst hij ontzettend goed. Tony blijft groeien en is van internationaal niveau’.

Oog voor detail

Stylist en ontwerper Sepehr Maghsoudi vond de show geweldig. ‘Elk detail was subliem verwerkt en de collectie was zeer verfijnd. Ik zag dat de collectie écht af is. Over alles was goed nagedacht en de collectie was erg draagbaar en klassiek’.  De show van Tony Cohen tijdens Amsterdam Fashionweek vormde wederom een lust voor het oog. 

Succes
Kim Feenstra opende de show en ik vond het te gek hoe zij liep; echt een topmodel. Ik had haar nog niet eerder in het echt gezien, maar zij overtrof al mijn verwachtingen. De muziek en het licht waren strak en je zag het publiek vol bewondering kijken. 

De show van Tony Cohen vormde een heus hoogtepunt van Mercendes-Benz Fashionweek Amsterdam. Ook Supertrash was natuurlijk een knaller, maar ook de show van Tony Cohen had een hoge wauw-factor.

Met de meiden van Modejournalistiek
Ik ging naar de show voor de opdracht die ik moet uitvoeren voor de opleiding Modejournalistiek. We kregen een leuke goodiebag mee, maar het was overduidelijk gesponsord door Mercedes-Benz. Zelfs een nagellak van het merk zat erin, funny! Ik heb een onwijs leuke avond gehad en ik vond het ook te gek om de crème de la crème van de Nederlandse fashionindrustrie te zien. Iedereen zag er onwijs mooi uit en het was een goed feestje!
Ben jij al een keer bij een show tijdens Fashionweek geweest?

Liefs, Dagmar 
Follow me on

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.