Blog

EVENT / Mauritz Archive H&M

H&M lanceerde afgelopen maandag 16 september Mauritz Archive, een urban herencollectie geïnspireerd op de outdoor lifestyle. De collectie blikt terug op een deel van de H&M-geschiedenis dat slechts bij weinig mensen echt bekend is. Mauritz Archive bevat 21 items en om het authentieke gevoel te versterken, is veel van de kleding vervaardigd van speciale materialen. Zo is gebruik gemaakt van gewaxt katoen van British Millerain en wol van Abraham Moon & Soons. De lancering vond plaats in de Tolhuistuin, een echte hotspot in het industriële Amsterdam Noord. Enjoy!

In 1968 kocht de oprichter van H&M, Erling Persson, een winkel in het centrum van Stockholm die outdoorkleding voor heren verkocht. De winkel, Mauritz Widforss genaamd, was gelegen naast een van de eerste Hennes-winkels die Persson wilde uitbreiden. Hij noemde de nieuwe winkel Hennes & Mauritz, nu bekend als H&M. De outdoorlook voor heren maakte dus deel uit van H&M’s eerste herenassortiment. De Mauritz Archive-collectie van H&M brengt outdoorinvloeden naar de 21e eeuw.

Het lanceringsevent was een hele geslaagde avond met mannelijk eten, drank, de nieuwe collectie die te koop was en een heuse barber. De locatie had een uitstraling die perfect bij de nieuwe collectie past; lekker ruig en outdoor. Ook was illustrator Leon Römer aanwezig en hij maakte van Sanne en mij een geweldige foto waarop hij getekend had. Het geheel is heel tof geworden en knap dat hij binnen een korte tijd zulke te gekke illustraties maakt. 


De bands Indian Azkin & Boaz zorgden voor sfeervolle optredens en Arno Kantelberg, hoofdredacteur van Esquire, verblijdde twee échte mannen met een shoptegoed van €450,-. Ook kreeg iedereen na afloop een goedgevulde goodiebag mee. De sfeer zat er goed in en het was een geslaagd event, waar ik veel plezier aan heb beleefd. Ik mocht de hele dag meehelpen met opbouwen en ondersteunen, dan geeft het een enorme kick als het allemaal zo volgens plan is verlopen. Op naar het volgende H&M event!
De collectie is vanaf 19 september te koop in 250 winkels wereldwijd en online. Wat vind jij van dit mannen event? 


Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.