Blog

EVENT – Lancering ‘Het gerecht’ van Inge Ipenburg

Op maandag 26 mei was het zover: in de Skylounge in Amsterdam presenteerde Inge Ipenburg haar thrillerdebuut Het gerecht. Zoals sommigen van jullie weten (of allemaal! Haha, ik weet niet hoe goed jullie mij kennen natuurlijk) werk ik sinds eind januari bij Uitgeverij De Fontein waar ik de marketingafdeling mag versterken bij de fondsen Jeugd, Romans & Spanning. Dit doe ik met veel plezier en passie, maar dat kan ook haast niet anders met zulke lieve collega’s om mij heen waar ik dagelijks van mag leren. Mijn liefde voor boeken én marketing mag ik nu combineren waardoor elke dag als een feestje voelt. Ik geef je een kijkje achter de schermen bij de presentatie van Het gerecht waar ik aan mee heb gewerkt én deel extra goed nieuws, kijk je mee?
Het gerecht Inge Ipenburg Skylounge Amsterdam De FonteinHet gerecht Inge Ipenburg Skylounge Amsterdam De FonteinHet gerecht Inge Ipenburg Skylounge Amsterdam De FonteinDe presentatie
Inge Ipenburg is actrice (ze speelt in theater, televisieseries en films), maar ze mag zichzelf vanaf nu ook auteur noemen. Paul Groot overhandigde het eerste exemplaar aan Inge waarnaar hij een geweldige speech gaf. Zo kroop hij in de rol van diverse BN’ers die een recensie gaven van Het gerecht op een hilarische manier, waardoor de tranen over de wangen liepen van de aanwezigen. Ook over die van mij overigens, want wat deed hij het toch geweldig. De sfeer zat er goed in en ook de pers was volop aanwezig. Vervolgens ging Inge door naar RTL Late Night en ze was ook nog te gast bij RTL Boulevard. De presentatie was erg geslaagd en extra leuk nieuws: Het gerecht kwam in de eerste week binnen in De Bestseller 60 op de 23e plek! Echt een geweldige prestatie om trots op te zijn!
Het gerecht Inge Ipenburg Skylounge Amsterdam De FonteinHet gerecht
Sandra Hazelaar is een voormalig actrice die tegenwoordig in de luwte van de media-aandacht haar cateringbedrijf en Keukenrestaurant bestiert. Maar als zij op een avond in het Amsterdamse Sarphatipark getuige is van een verkrachting, zet dat haar hele leven op zijn kop. Zij herkent de verkrachter als de bekende strafpleiter mr. Joachim Hansson, die regelmatig aanschuift aan de desk van een entertainmentprogramma. En hij herkent Sandra. Gedreven door een groot rechtvaardigheidsgevoel wil Sandra alles op alles zetten om het recht te laten zegevieren. De macht van Hansson reikt echter ver, heel ver. Hij zorgt ervoor dat haar zorgvuldig opgebouwde bestaan en reputatie als een kaartenhuis in elkaar storten. Sandra verliest grip op haar leven en vrienden, terwijl Hansson de dans lijkt te ontspringen.

Vanaf de eerste bladzijde heeft het boek mij gegrepen, maar eigenlijk begon het al bij de roze cover. Een granaatappel? En hoezo dat mes met een plasje bloed? Lekker opvallend is het zeker tussen alle donkere thrillers! De spanning beslaat het gehele boek waardoor je als lezer continu op het puntje van je stoel zit. Ik las het boek steeds in de bus en wenste vurig dat de ritten langer waren, zodat ik door het boek kon vliegen; ik kon het simpelweg niet wegleggen. De personages voelden ‘echt’ , dankzij de beeldende schrijfstijl van Inge waardoor ik mij goed kon identificeren. Ik voelde oprechte medelijden bij Davy, de autistische hulp van Sandra, de spanning rondom stalker Ton, de afkeer en wanhoop bij mr. Joachim Hansson en de eenzaamheid bij Sandra.  Het boek leest lekker weg, mede dankzij de structuur van het boek. Het verhaal in Het gerecht beslaat vier weken en zo zijn de hoofdstukken ook verdeeld, tussendoor lees je per dag wat Sandra meemaakt. En laten we vooral de kleine lettertjes aan het begin van het boek niet overslaan: Alle personen in dit boek zijn door de auteur bedacht. Enige gelijkenis met bestaande – overleden of nog in leven zijnde – personen berust op puur toeval. 

Titel: Het gerecht – Auteur: Inge Ipenburg – Uitgeverij: Uitgeverij De Fontein – Prijs: 18,99, – ISBN: 9789026136542
Het gerecht Inge Ipenburg Skylounge Amsterdam De Fontein

En extra leuk nieuws, want mijn contract bij Uitgeverij De Fontein is verlengd! Ik vertel gauw meer over mijn plannen na het halen van mijn diploma, want ik wacht nog op de beoordeling van mijn scriptie. Ondertussen geniet ik in ieder geval van de fijne gedachte dat ik mij langer met mijn grote passie voor boeken en marketing bezig mag houden.

Ik heb van Het gerecht gesmuld! Heb jij het boek al gelezen?
Liefs, Dagmar
Follow me on

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.