Blog

EVENT / Grazia Beautybloggers Masterclass

Op zaterdag 26 oktober was het ein-de-lijk zover: ik ging samen met Heleen en Lois naar de Grazia Beautybloggers Masterclass (door de insiders hashtag GraziaBBMC genoemd). Om half tien begon de inspirerende dag in het DoubleTree by Hilton te Amsterdam. Het was een spectaculaire dag met presentaties van Mascha (Beautygloss), Serena (Beautylab), Thijs Willekes (ICI Paris XL), Kirsten Jassies (Sanoma) en Negin Mirsalehi. Ook was er een visagieworkshop van BE Creative Make Up en heb ik veel lieve bloggers ontmoet. Kijk je mee?


De dag begon goed met het ontmoeten van lieve bloggers, het delen van elkaars blog en een inspirerende presentatie van Kirsten Jassies (Sanoma). Kirsten deelde met ons 10 stappen om je te profileren met je blog en quess what? Haar eigen blog www.justk.nl is ook heel inspirerend, want hierop deelt ze nog veel meer tips omtrent het bloggen! Stap 1 is het bepalen wat je passie nu eigenlijk is. Waar gaat je blog over en waar stroomt je hart van over? Stap 2 heeft te maken met het bepalen van een aantrekkelijke naam en stap 3 is het kiezen van een platform (Blogger, WordPress etc.). Stap 4 is het bepalen van categorieën waarover je blogt, zodat de lezer weet wat hij/zij kan verwachten en je jezelf richting kunt geven met het schrijven van artikelen. Laat de pijlers terugkeren en bedenk originele rubrieken en onderwerpen. Stap 5 is het toevoegen van share buttons op je site en bij elke blogpost. Sharing = caring! Stap 6 is het promoten van je blogposts via je eigen social media, iedereen mag het immers weten! Stap 7 is de trend vloggen, doe jij er al aan mee? Stap 8 bevat het netwerken om je blog te laten groeien. Bezoek events, help (online) vrienden en werk samen. Stap 9 is het schrijven van gastblogs voor succesvolle grotere blogs om vervolgens je blog klaar te stomen voor de laatste stap: je aansluiten bij een netwerk zodat je blog nog beter in contact kan komen met bedrijven en adverteerders. Samen sta je immers sterker. 

Ook Negin Mirsalehi hield een inspirerende presentatie, waarin zij drie tips deelde met alle bloggers. 1. Maak van je passie je werk; 2. Wees onderscheidend en 3. Investeer en maak er een levensstijl van. Negin werd geïnspireerd door het filmpje van Steve Jobs (Speech 2005 Standford) waarin hij vertelt: ‘Your time is limited. So don’t waste it living someone else’s life!’
We kregen een visagieworkshop bij BE Creative Make-up, waarvan er ook drie mooie producten van dit merk in de goodiebag zaten! Het was een make-up heaven voor alle beautybloggers! 


Na de workshop waarin we een heleboel fijne tips kregen, was het tijd voor de heerlijke lunch! Gezelligheid met de lieve ladies! 
Of we klaar zijn voor de presentaties van Thijs, Mascha en Serena? Natuurlijk! Hilmar luidde de geweldige presentaties in met de mooie openingszin ‘Passie laat zich niet passeren’. 
Thijs heeft mij enorm aan het denken gezet en daar ben ik hem heel erg dankbaar voor. Hij vertelde dat je niet bang moet zijn om jezelf te durven laten zien, maar ook stelde hij aan ons de mooie vraag ‘Wat zou je doen als je geen belemmeringen zou ervaren?’. ‘Waarom doe je datgene dan niet?’. Ja, daar waren we stil van. Iedereen moet bij het begin beginnen en we willen één groot succes zijn, zo zijn we opgevoed met alle luxe. Maar ook Mascha en Serena zijn met 1 volger begonnen, toen werden het er 10, vervolgens 100 en nu? Maar ook zij zijn op een dag begonnen, live your dreams! Wat heb jij toe te voegen tussen al die blogs die er al zijn? Wat maakt je uniek? Zet al je zintuigen op aan en adem inspiratie in! 

Mascha vertelde ons over haar blog www.beautygloss.nl en hoe het een succes werd. In alles wat je doet met bloggen, is het belangrijk om een goed gevoel aan je lezers te leveren, maar je moet ook goed naar je lezers luisteren. Wees anders dan anders en zorg dat je blog persoonlijkheid krijgt. Een lay-out is hierbij ook erg belangrijk. Sta altijd achter je artikelen en plaats niet iets waar je niet tevreden over bent of wat niet je mening vertegenwoordigt. Wees eerlijk en oprecht tegenover jezelf en je lezers!

Serena deelde tijdens de masterclass tips om te groeien met je blog en deze naar een hoger niveau te tillen. Een mooie lay-out is eigenlijk essentieel hierbij, omdat je dan als blog aantrekkelijker bent. Houd je ‘About Me’ pagina up to date en geef je blog een persoonlijke touch. Geef net even dat beetje extra aan je lezers door bijvoorbeeld creatief te zijn met foto’s, te letten op speciale aanbiedingen en acties en ook instagram in te zetten. Ook het achterlaten van oprechte comments op andere blogs kan soms wonderen doen. Anderen kunnen dan immers op je naam klikken en zo doorgelinkt worden naar je blog! Speel met je blogposts in op de actualiteit en maak visitekaartjes. Houd je blog niet voor jezelf, maar deel het met je vrienden, collega’s, familie en de rest van de wereld! Last but not least vormen je lezers de hoofdbron van je inspiratie. Zet bijvoorbeeld hun vragen om in nieuwe artikelen; zo creëer je een win-win situatie!
De goodiebag was echt over the top! Zulke mooie producten die erin zaten, ik was er stil van!
En ik ben zwaar verliefd op mijn Blogger shirt (hij komt van de webshop www.lostandfoundcollection.com)  En ik ben er oprecht heel trots op, want ik leef mijn dromen dankzij het schrijven, maar ook vooral nu door het bloggen. De geweldige kansen en ervaringen zijn onbetaalbaar, maar de lieve mensen die ik hierdoor mocht ontmoeten neemt niemand van mij af. 
De mooiste goodiebag die ik heb mogen ontvangen, dankjewel Grazia voor deze spectaculaire dag! 
Binnenkort krijgen jullie de outfitfoto’s te zien die ik gemaakt heb in Amsterdam.


Wat vond jij van deze Grazia Beautybloggers Masterclass? Ben je er de volgende keer ook bij? 

Liefs, Dagmar 

Follow me on

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.