Blog

EVENT / Fashion Bloggers Clinic & JustLikeSushi.com

Ik was aanwezig tijdens de eerste Fashion Bloggers Clinic georganiseerd door Internet Advantage in Utrecht. Afgelopen donderdagavond spamde ik erop los op Instagram, omdat ik zo genoot van de gezellige én leerzame avond met lieve blogvriendinnetjes en handige tips & tricks voor onze blogs. Joyce van JustlikeSushi.com gaf een inspirerende presentatie en we gingen niet met lege handen naar huis. Kortom het was een zeer geslaagde avond. Nieuwsgierig naar de tips die werden gedeeld? Lees dan gauw verder!

Do’s & Don’ts van Marten

De inloop vond plaats onder het genot van een welkomstdrankje en het was meteen gezellig, omdat Saranda, Britt, Lois, Lidewij & Kirsten er ook waren. En natuurlijk nog meer fashionista’s, dus er was gelijk een klik. Iedereen zat er met een gemeenschappelijke passie én een uit de hand gelopen hobby. Vervolgens vertelde Marten van Internet Advantage over do’s & don’t in content marketing en werden er technische aspecten van online marketing uitgelegd. Er werd benadrukt dat je je blog altijd moet opzetten vanuit je passie en dat je deze passie ook zichtbaar moet maken, dat spreekt lezers (én potentiële volgers) aan. Schrijf vanuit je eigen ervaring, deel unieke informatie en je expertise; zo onderscheid je jezelf van de blogs die als paddenstoelen na regen uit de grond schieten. Een leuke tip vond ik dat je antwoord moet geven middels je artikelen op je eigen vragen. Ben je informatie aan het googlen? De kans is groot dat anderen hier ook naar op zoek zijn, dus als jij hierover schrijft komen deze personen ook een kijkje nemen op je blog! 

Google Analytics kwam ook regelmatig terug gedurende de avond. Als je wilt weten waar je bezoekers vandaan komen en hoe hun klikgedrag is bijvoorbeeld; dan is GA al gauw de magische tool om in te zetten. Ook handig als bedrijven vragen naar je unieke bezoekers en pageviews, want GA wordt als meest betrouwbaar gezien. En back-up je blog! Dat is zo belangrijk, niet vergeten regelmatig te doen! Een kick-ass design draagt bij aan de uitstraling van je blog en het maakt het visueel aantrekkelijker om er te blijven hangen. 
Het was super leuk om de presentatie van Joyce te zien. Ik heb haar presentatie over haar blogstory een jaar geleden ook gezien bij de Mediaparade van Sanoma en het geeft zo’n kick om te zien hoe zij is gegroeid met haar blog en ervaringen. Daarnaast deelde Joyce ook handige tips & tricks voor je blog: 1. Vind je niche 2. Laat je inspireren, ga niet imiteren 3. Be at the Buzz 4. Zie social media kanalen als een olievlek 5. Get personal! en 6. Sharing = caring. Daarnaast gaf Joyce aan dat het belangrijk is om van je eigen content blij te worden. Past het in je blog branding en voelt het goed? Just do it! 

Food & drinks + goodiebag
Vervolgens werden er siteclinics gehouden, waarbij er blogs onder de loep werden genomen en zij werden voorzien van handige tips. We werden getrakteerd op drankjes en een heerlijke culinaire hamburger van de hotspot Pickels Burgers & Wines. Super lekker! 
Goodiebag Internet Advantage Fashion Bloggers Clinic
Na afloop kregen we een te gekke goodiebag mee van Bag Office. Een extra leuke after party waarvan jullie vast en zeker nog veel terug zullen zien op mijn blog. Er zaten onder andere vouchers in van Bulls & Birds, WE Fashion en Treatwell. Daarnaast werden we verwend met heerlijke Paul Frank Showergel, Safari Nagellak, een haarklem van Zenner Haarmode, een armband van Juweline NL en mijn favo haarproduct Toni & Guy – de Rough Texturiser. 
Het was super gezellig om mijn vriendinnetjes weer te zien tijdens deze leerzame avond. Dankjewel Internet Advantage & Joyce voor de inspirerende presentaties en de geslaagde tijd! Het was echt super georganiseerd en ik heb ervan genoten!

Liefs, Dagmar 
Follow me on

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.