EVENT / Blogclass door This Chick’s got style

Wohoo ik werd geselecteerd voor de tweede offline Blogclass van Yara (This Chick’s got style). Zij inspireert mij dagelijks met mooie foto’s en rakende teksten waar ik volop van geniet. Ik vond het dan ook een unieke kans om de Blogclass van Yara bij te wonen en het was een dagje om niet snel te vergeten. We kregen waardevolle tips om onze blogs een boost aan kwaliteit te geven én we gingen niet met lege handen naar huis. Kijk je mee?

Samen met de lieve Britt & Mariët gingen we naar het event toe waar Yara ons tips gaf over The keys to success. De focus lag op het vinden van de juiste niche, het inlezen in materie, het creëren van kwaliteit in beeld & tekst en het binden van je lezers. 

✩ 1 – Vind je niche
Mensen gaan online altijd opzoek naar nieuwe, betrouwbare en vermakelijke informatie. Als je gaat zoeken naar je niche, moet je goed nadenken wat jij nu eigenlijk aan je lezers te bieden hebt. Op deze manier creëer je een rode draad voor jezelf, maar je kadert ook je doelgroep in. Daarom is het interessant om na te denken wat jou anders maakt. Zoals Yara zo mooi vertelde naar aanleiding van haar eigen blog ‘Fashion is voor mij als een maan en alle niches omtrent dit onderwerp zijn de planeten er omheen’. Om te ontdekken wat je niche is, is het belangrijk om research te doen en te bekijken wat de leiders doen in deze niche. Denk vanuit je expertise; wat weet je meer dan de anderen en stop je passie in de artikelen die je maakt. Authenticiteit is heel belangrijk in blogland. Persoonlijkheid, passie en expertise vormen de basis voor een authentieke uitstraling en feeling van je blog. 

✩ 2 – Editorial Calender
Een editorial calender komt eigenlijk uit de tijdschriftenbranche. Het is voor jezelf een handig middel om na te denken over je rubrieken en onderwerpen, maar ook wat je wanneer gaat publiceren. Consistentie is belangrijk, zodat er geen gaten vallen voor je lezers én jezelf. Je noteert op de wijze die voor jou aansluit wat je maakt, hoe vaak je iets publiceert, hoe je het verpakt en je ontwikkelt op deze manier een contentformule. Zo organiseer je je creatieve ideeën, vergroot je de herkenbaarheid en kun je inspelen op de actualiteit. 

✩ 3 – Beeld
Beeld maakt de boodschap en blogs worden vaak tussendoor ‘gelezen’, maar de focus ligt al gauw op beeld. Je creëert een strakkere look door hetzelfde formaat aan te houden met het tonen van foto’s. Hanteer een signature style die bij je past en varieer met locatie/ hoeken/ licht. Zo houd je het visuele aantrekkelijk. 

✩ 4- Tekst
Met bloggen vertel je een verhaal, je schrijft informeel en speelt vaak in op de emotie. Een leuke vraag die je hierbij kunt stellen is ‘Hoe zou ik dit aan een vriendin vertellen?’ Zo schrijf je het stuk in het ritme van een gesprek. Schrijfskills kun je trainen. Een handige tip van Yara vond ik ook dat je zinnen en woorden noteert in een blokje of boekje die je aanspreken. Je kunt deze dan inzetten als je even geen inspiratie hebt of je tekst wilt opleuken. Gebruik ook synoniemen, zodat er minder herhaling voorkomt in je zinnen en vraag een keer om feedback. Ook kun je je teksten hardop voorlezen, zodat je hoort hoe iemand het kan lezen. 

✩ 5 – Lezers binden
Wat ik een mooie tip van Yara vond, is dat veel bloggers denken vanuit het schrijven van een artikel wat hen aanspreekt. Maar wat wil de doelgroep eigenlijk lezen of zien? Als je daarop inspeelt wordt het ook toegankelijker en sneller gedeeld. Wees origineel, dankbaar en zorg dat je contact houdt met je lezers; je doet het immers samen. Hoe je aan lezers komt, daar is geen concrete handleiding voor. Wel kun je veel meten en hierop inspelen. Zo is Google Analytics een handig programma om toe te passen, zodat je bijvoorbeeld weet waar je lezers vandaan komen. Wees daarnaast ook zichtbaar buiten het web, door bijvoorbeeld events te bezoeken of meetings bij te wonen. 

✩ 6 – Social Media
Je blog is als het ware een moederschip en daar omheen staan je social media kanalen. Samen vertellen ze je verhaal. Daarnaast zorgt social media ook voor extra verkeer naar je blog toe. Leuk om te weten: op dinsdag en donderdag zijn mensen gemiddeld meer actief op social media en op maandag worden er veel blogs gelezen. 

En we kregen ook een te gekke goodiebag mee vol favorieten van Yara. Ik vind de canvastas écht geweldig; wat een leuke tekst! Dankjewel lieve Yara dat we van je mochten leren en je je lessen met ons wou delen. Het was een heel inspirerende dag die ik niet snel zal vergeten. Yara sloot af met magische woorden: BLOG ON! 

Heb jij je niche met bloggen al gevonden?
Liefs, Dagmar 
Follow me on 

Dit bericht heeft 37 reacties.

 1. Sophie

  Wat een leuk artikel; nummer 4 vind ik ook wel hel erg leuk. Als je tekst of leuke zinnen tegenkomt, die even opschrijven voor later. Vaak maak ik er ook wel een foto’tje van!

 2. Wat leerzaam, gaaf en leuk dat je aan die workshop heb kunnen deelnemen. Leuk ook dat je het met ons deelt. En ook een hele leuke goodiebag, die canvas tas is schattig!

  1. Ja het was echt een geslaagde ochtend, alles klopte en het was onwijs gezellig <3 En de goodies waren ook te gek :) Xx

 3. Angela

  Wat een interessante dag, fijn dat je de tips met ons wilde delen :)

 4. Michaela

  Super toffe foto’s, je staat er heel leuk op :D! Zo een blogclass event zou ik ook een keer willen bijwonen, lijkt me heel gaaf!

  1. Aah lief, dankjewel! Het was echt de moeite waard, zo leuk om te zien en te doen! Aanrader :) Xx

 5. Saskia

  Wat een super leuke foto’s & wat leuk geschreven zeg! Het was een hele leuke dag :)!

 6. Stephanie

  Goede dingen staan er tussen, en leuk dat je het met ons wilt delen.

 7. Charlotte

  Wat een leuk verslagje :) Over de doelgroep ga ik nu echt nadenken, wat willen lezeressen lezen :) Leuke canvas tas inderdaad!

  1. Ja, stiekem weten we het wel, maar het altijd fijn om er nog even aan herinnerd te worden :) Xx

 8. Ise

  Leuk verslagje! Ik baal stiekem wel dat ik me niet heb opgegeven.

 9. Birte

  Zag er een erg leerzaam event uit. Bedankt voor de tips!

 10. leruaa

  Leuk verslag! Die blogclass zag er echt heel interessant uit.

 11. Ah nu ik dit zie heb ik spijt dat ik me toch maar niet had in geschreven hiervoor. Wilde er opzich ook wel graag heen! Nu maar de volgende keer, als die komt..

 12. Anniek

  Wat superleuk dat je erheen mocht en dat je de tips met ons wilt delen! Ik vind het altijd erg inspirerend om dit soort artikelen te lezen en meetings bij te wonen (ook al doe ik dat nog niet zo vaak), dan krijg ik weer een hele hoop nieuwe inspiratie en zin! X

 13. Lisanne

  Wat heb je dat uitgebreid beschreven, gaaf! Zo hebben wij ook nog een beetje wat aan de goede tips van Yara. Ik ben er in ieder geval erg blij mee, dank je!

  1. Aah graag gedaan, Yara gaf zoveel mooie tips waar je veel kanten mee op kunt. Het was erg inspirerend en ik kan nooit de sfeer overbrengen die er op dat moment in de zaal was, maar hopelijk kunnen jullie op deze manier ook een beetje mee genieten van de mooie wijsheden en trucs rondom het bloggen :) Xx

 14. Anne

  wat onwijs gaaf om te lezen en dat je dit hebt mogen meemaken! Heel leerzaam

 15. Justine A

  Wat gaaf! De tips zijn inderdaad erg handig, lief dat je ze deelt met ons.
  Oh die eerste foto is trouwens ook zo leuk, je straalt helemaal. Net als op je nieuwe profielfoto, rechts. Super leuk!

Geef een antwoord

CommentLuv badge