DIY: De knot is hot

De knot is weer helemaal terug van weggeweest. Jazeker: de knot is hot! Je hoeft niet gelijk te denken aan een strakke ballerina knot, maar meer aan een nonchalante look die lekker makkelijk te maken is. Op de catwalk kwamen de modellen massaal voorbij paraderen met een knot op hun hoofd en gelukkig kan de knot op heel veel manieren gepresenteerd worden. Er zit vast en zeker wel iets voor jou bij. 


Je kunt verschillende knotten maken. Je hebt hele hoge en wat strakkere knotten, maar ook kun je een lage knot maken die juist nonchalant en losjes zit. Het vormen allemaal mogelijkheden en je kunt zelf kijken wat het beste bij je past, maar voornamelijk wat het mooiste bij je staat. 


Ik koos bij mijn outfit voor een hoge knot, omdat ik het altijd lekker vlot vind staan en het zit erg comfi. Ik plaatste er een blauwe strik onder als detail. Deze kocht ik op de markt en het is een knipje. Stiekem is het helemaal niet moeilijk om een knot te maken, maar het staat wel mooi. Ik leg hieronder in het kort uit hoe je binnen enkele secondes een toffe knot kunt maken. 

Stap 1: Kam je haar door

Gebruik een kam om de bovenkant en de zijkant van je haar te kammen. Wil je graag een voller kapsel, dan kan je het ook touperen (begin vanaf onder).

Stap 2: Maak een staart
Pak je haar vast met 2 handen, zodat je al het haar vast hebt en geen plukje mist. Bind het dan vast in een lage paardenstaart in je nek als je een lage knot wilt. Hoe hoger je de staart maakt, hoe hoger de knot ook komt te zitten. Zorg ervoor dat je elastiekje niet helemaal tegen je hoofd komt, maar dat er een paar cm tussenzit (tussen je hoofd en het elastiekje).

Stap 3: Maak dé knot
Nu pa je je staart bij het einde vast en draai je het met de klok mee (dus naar rechts;p) zodat het een knot wordt. Het einde stop je in de rechterkant van de knot, zodat je daar niks meer van ziet. Heb je niet zoveel volume in je haar? Dan kan je ook een schuimerig rondje (het heet een donut, omdat het eruit ziet als een donut) kopen (bij H&M en Claire’s bijvoorbeeld) waardoor je heel gemakkelijk een dikkere mooie knot kunt maken.

Stap 4: Vastmaken
Als het elastiekje niet voldoende is om het vast te maken, dan kan je ook wat haarspeldjes pakken en deze netjes wegwerken in de knot. Je kunt ook haarspray gebruiken om je knot te verstevigen.


Vind jij de knot hot or not? 
Liefs,
Dagmar


Dit bericht heeft 2 reacties.

  1. Kimberly W

    Echt super leuk met dat strikje erbij! Ik ga er eens naar opzoek, ik ben niet zo’n held trouwens met mijn haar haha, dus ik ga je DIY echt proberen :D

    1. Ik ook niet! Ik zou heel graag een haarwonder willen zijn, maar ik heb inmiddels geaccepteerd dat ik het niet ben haha. Toch tussendoor af en toe wat leuks proberen wat niet al te moeilijk is :)

Geef een antwoord

CommentLuv badge